reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

Na całe szczęście każda z nas jest dorosła i ma prawo do własnego zdania. Jeśli jest wybór - niech każda z nas dokona najlepszego dla siebie i dziecka. Wiele z nas ma już dzieci, wiec "wiedza co z czym się je" :) każda ze stron ma swoje racje i szanujmy to. Zwolenniczki SN nie przekonają się do cc i odwrotnie :)

Poród cc to tez porod. Moje dziecko przyszło na świat jak każde inne w bólu, cierpieniu, euforii i szczęściu.

Nie lubię jak ktoś wydaje krzywdzące opinie. Chcesz urodzić SN - super! Na pewno będziemy Cię w tym wspierać.
I miloby było, gdybys uszanowala decyzje innych mam co do sposobu porodu.

Poród to tylko "chwila" w całym życiu z dzieckiem. SN czy cc nie definiuje nas jako super bohaterek i super matek. Nie dostajemy na starcie +10000 cierpliwości czy wyrozumiałości.

Każda z nas będzie najlepsza mama dla swoich dzieci :)

- - - - - - - - - - - - - - - -
Synek [emoji170][emoji170][emoji170] luty 2014

Amen [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dawno mnie nie było a tu tyle tematów :) we wtorek usg, trzymajcie kciuki. Ps. ciągle biegam siusiu :(
Dziewczyny, pytanie za 100pkt czy moge zafarbować włosy? Mam już takie odrosty.. miałam w planie ale odkładałam a potem dwie kreseczki.. :D

Ja tez jeżeli chodzi o malowanie włosów to poczekam do 2 trymestru [emoji5]

xnw4s65gte9hv7ri.png

Dawno mnie nie było a tu tyle tematów :) we wtorek usg, trzymajcie kciuki. Ps. ciągle biegam siusiu :(
Dziewczyny, pytanie za 100pkt czy moge zafarbować włosy? Mam już takie odrosty.. miałam w planie ale odkładałam a potem dwie kreseczki.. :D

Gabrika chyba coś wspominała, ze jej ginekolog kazała się wstrzymać z farbowaniem. Ale nie wiem dlaczego ;) nie znam się :)

Dziewczyny czy jecie wędzona rybę? W pierwszej ciąży się wystrzegałam do czasu, aż przed porodem w szpitalu na kolacje dali pastę z makreli. Boże jakie to było dobre! [emoji23]
Teraz strasznie mnie ciągnie do wędzonych ryb :( dziś trochę skubnęłam.

W ogóle w pierwszej ciąży zajadała się feta z pomidorami, a dopiero później dowiedziałam się, ze nie powinnam.

Powodzenia na wizycie! Będziemy bardzo mocno trzymać kciuki :)

Gabrika chyba coś wspominała, ze jej ginekolog kazała się wstrzymać z farbowaniem. Ale nie wiem dlaczego ;) nie znam się :)

Dziewczyny czy jecie wędzona rybę? W pierwszej ciąży się wystrzegałam do czasu, aż przed porodem w szpitalu na kolacje dali pastę z makreli. Boże jakie to było dobre! [emoji23]
Teraz strasznie mnie ciągnie do wędzonych ryb :( dziś trochę skubnęłam.

W ogóle w pierwszej ciąży zajadała się feta z pomidorami, a dopiero później dowiedziałam się, ze nie powinnam.

Kocham fete a mam nietolerancje laktozy więc kocham ją miłością platoniczną xd

Jeśli chodzi o farbowanie to należy unikać farb z amoniakiem i tyle.

Co do fety tez byłam w szoku jak się dowiedziałam, ze nie wolno [emoji15]
A tez uwielbiam ...
o rybach wędzonych nic nie słyszałam.
Generalnie należy unikać surowego mięsa, ryb, niedojrzałych serów i wysoko przetworzonej żywności. Niemniej jednak zamierzam jeszcze o tym poczytać w szczegółach.
Jak znajdziecie jakieś dobre informacje to wrzućcie link.

A który tc ?
Powodzenia !!! [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️

reklama
Na całe szczęście każda z nas jest dorosła i ma prawo do własnego zdania. Jeśli jest wybór - niech każda z nas dokona najlepszego dla siebie i dziecka. Wiele z nas ma już dzieci, wiec "wiedza co z czym się je" :) każda ze stron ma swoje racje i szanujmy to. Zwolenniczki SN nie przekonają się do cc i odwrotnie :)

Poród cc to tez porod. Moje dziecko przyszło na świat jak każde inne w bólu, cierpieniu, euforii i szczęściu.

Nie lubię jak ktoś wydaje krzywdzące opinie. Chcesz urodzić SN - super! Na pewno będziemy Cię w tym wspierać.
I miloby było, gdybys uszanowala decyzje innych mam co do sposobu porodu.

Poród to tylko "chwila" w całym życiu z dzieckiem. SN czy cc nie definiuje nas jako super bohaterek i super matek. Nie dostajemy na starcie +10000 cierpliwości czy wyrozumiałości.

Każda z nas będzie najlepsza mama dla swoich dzieci :)

Nie pwoiedziałam, przecież że cc to nie poród. Tylko uważam, że cc na życzenie to głupota, bo jakby nie bylo to operacja i komplikacje też są i nie jest wcale bezpieczniejsza.

Do góry