reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
Emsi w Polsce mamy Święte Miasto? ;) nie wiedziałam :)

W Medeorze rodziła moje przyjaciółka prawie pół roku temu i była średnio zadowolona, ale trafiła na duże oblężenie. Teraz cos słyszałam, że można rodzić w Salve na NFZ, ale pewna nie jestem czy to prawda. No i jest jeszcze Pro Familia, ale oni nie dostali kontraktu NFZ i poród tam jest naprawdę drogi.

Kciuki za ciemne, grube krechy!!! :)

Wiesz jak to Muniek śpiewa 'jesteśmy ze świetego miasta - święty szczyt' [emoji3]

Dzięki za informacje. Popatrzę w necie. Moja przyjaciółka rodziła w tym Medeorze dwa lata temu i była zadowolona, stad pomyślałam, ze to dobry pomysł. No nic jeszcze mamy trochę czasu [emoji6]

Krechy na szczęście już piękne .... bardzo się cieszę [emoji7]

Oj, bardzo dużo przeszlas! Jesteś dzielna!!!

Ja też skłaniam się ku cc, niektórzy mówią ze to pójść ie na łatwiznę, ale ja wolę mieć bezpieczny poród.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Kochanie bezpieczeństwo przede wszystkim i to nie nasze ale dziecka jest najważniejsze. Ja się tak bardzo zawiodłam, ze teraz będzie jak ja chcę, niezależnie co inni o tym myślą [emoji6]
Całe życie będę zła na los ... wiec teraz wolę ryzyko ograniczyć do minimum.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Moja siostra też rodziła kilkanaście godzin. Miała potem problemy z kręgosłupem, nie mogła chodzić... Drugi raz jak była w ciąży to lekarz prowadzący też zaproponował cc i wszystko poszło gładko. Jestem jak najbardziej za tym żeby kobieta miała komfort psychiczny.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

[emoji8] dokładnie ... każdy ma wolna wole i postępuje tak jak dla niego/niej najlepiej.

Witam nowe mamusie !

Dziewczyny mam takiego stresa :/ okresu brak, jutro rano zrobię test i niech się to wyjaśni bo zwariuję. Czy ja jestem nienormalna, ze chciałabym wiedzieć co jest grane?

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

KaSia super praca :-) Rozumiem, że będziesz udzielała nam rad kosmetycznych ;)
Jeśli chodzi o stylizację i pielęgnację paznokci i oprawę oczu, jak najbardziej się polecam [emoji6]

w57v3e3kfucyl84a.png

Szew zdjęli w 36 tyg i odstawili tabelki na podtrzymanie ... No i od razu się zaczęło. Bóle mega ale przez szew zabliźniła się szyjka i poród w ogóle nie postępował. Niestety zamiast zrobić cesarkę wymęczyli mnie kupę godzin i na sile kazali rodzic ... efekt dziecko niedotlenione. Uwaga ... to było Centrum Zdrowia Matki Polki w Łodzi, nie jakiś podrzędny szpital powiatowy.
Teraz terapie wszelkiego rodzaju i walczymy...

Reasumując, teraz tylko cc. Nikt mnie nie namówi, co więcej nie zmusi do porodu SN .... [emoji6]

Współczuję Ci przeżyć [emoji53] Ja też tylko i wyłącznie cesarka

w57v3e3kfucyl84a.png

Emsi jesteś z Łodzi? Ja tez :)
Ja rodziłam w Madurowiczu. CC z zaskoczenia (spadek tętna na ktg, a wiedzieliśmy, ze Mały jest poplatanyc w pępowinie i była groźbą niedotlenienia). Teraz tez będę rodzic CC.
O Matce Polce bloku ginekologiczno-położniczym tez mam jak najgorsze zdanie. Podobno zależy od piętra na jakie się trafi. Może przez te lata cos się zmieniło... Oczywiście cześć szpitala ratująca Maluchy jest cudowna, fantastyczna i godna polecenia.

Zrobiłam jeszcze raz test :) dwie grube krechy :)

Kasia ale fajnie z tym salonikiem! Zazdroszczę, ze masz prace, która kochasz. Wiem, ze po urlopie macierzyńskim ja również zacznę robić to, co lubię :) nie ma innej opcji :)

- - - - - - - - - - - - - - - -
Synek [emoji170][emoji170][emoji170] luty 2014
Ja pewnie dużo szybciej wrócę do pracy, choćby na 1-2 klientki dziennie [emoji16]

w57v3e3kfucyl84a.png

reklama
Do góry