reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Emsi jesteś z Łodzi? Ja tez :)
Ja rodziłam w Madurowiczu. CC z zaskoczenia (spadek tętna na ktg, a wiedzieliśmy, ze Mały jest poplatanyc w pępowinie i była groźbą niedotlenienia). Teraz tez będę rodzic CC.
O Matce Polce bloku ginekologiczno-położniczym tez mam jak najgorsze zdanie. Podobno zależy od piętra na jakie się trafi. Może przez te lata cos się zmieniło... Oczywiście cześć szpitala ratująca Maluchy jest cudowna, fantastyczna i godna polecenia.

Zrobiłam jeszcze raz test :) dwie grube krechy :)

Kasia ale fajnie z tym salonikiem! Zazdroszczę, ze masz prace, która kochasz. Wiem, ze po urlopie macierzyńskim ja również zacznę robić to, co lubię :) nie ma innej opcji :)

- - - - - - - - - - - - - - - -
Synek [emoji170][emoji170][emoji170] luty 2014

Ja pochodzę z Łodzi ale obecnie mieszkam w Świętym Mieście [emoji4]

Zgadzam się, gdyby nie cudowny oddział neonatologiczny to nie wiem jak wyglądałoby życie mojego syna. Natomiast ja porodówce w MP i rozwiązaniu SN mówię kategoryczne Nie [emoji39]

Ja myśle o porodzie w Medeorze prywatnie. Znasz ta klinikę ? Masz o niej jakieś opinie ?

Ps. Ja chodziłam w pierwszej ciąży do profesora Krasomskiego - szefa gin i poł w MP ... i już na pewno do niego nie wrócę.

I gratuluje pięknych krech [emoji7] ja jutro/pojutrze mam dzień @ to tez zrobię teścik/i i zobaczę jak ciemnieją. A w tygodniu jednak skocze na ta betę [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Emsi w Polsce mamy Święte Miasto? ;) nie wiedziałam :)

W Medeorze rodziła moje przyjaciółka prawie pół roku temu i była średnio zadowolona, ale trafiła na duże oblężenie. Teraz cos słyszałam, że można rodzić w Salve na NFZ, ale pewna nie jestem czy to prawda. No i jest jeszcze Pro Familia, ale oni nie dostali kontraktu NFZ i poród tam jest naprawdę drogi.

Kciuki za ciemne, grube krechy!!! :)

Szew zdjęli w 36 tyg i odstawili tabelki na podtrzymanie ... No i od razu się zaczęło. Bóle mega ale przez szew zabliźniła się szyjka i poród w ogóle nie postępował. Niestety zamiast zrobić cesarkę wymęczyli mnie kupę godzin i na sile kazali rodzic ... efekt dziecko niedotlenione. Uwaga ... to było Centrum Zdrowia Matki Polki w Łodzi, nie jakiś podrzędny szpital powiatowy.
Teraz terapie wszelkiego rodzaju i walczymy...

Reasumując, teraz tylko cc. Nikt mnie nie namówi, co więcej nie zmusi do porodu SN .... [emoji6]

Oj, bardzo dużo przeszlas! Jesteś dzielna!!!

Ja też skłaniam się ku cc, niektórzy mówią ze to pójść ie na łatwiznę, ale ja wolę mieć bezpieczny poród.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam..jestem tu po raz pierwszy..w zeszła niedziele powinnam dostać @ na szczęście nie dostalam robiłam już z 4 testy i narazie wszystko pozytywnie...pare miesięcy temu 5 dni po planowanej @ dostalam samoistne poronienie...i teraz strasznie się martwię.. w poniedziałek czyli dzień po planowanej @mialam delikatne plamienie parę kropelek jednak nie była to barwa czerwona i lekarz przepisał mi duphaston i acard. W środę mam wizytę ale nedzie yo dopieto 6 tydzien wiec duzo nie zobacze stresuje się na maxa brzuch lekko pobolewa i jestem senna.

Cześć Isia :)

- - - - - - - - - - - - - - - -
Synek [emoji170][emoji170][emoji170] luty 2014

Witam..jestem tu po raz pierwszy..w zeszła niedziele powinnam dostać @ na szczęście nie dostalam robiłam już z 4 testy i narazie wszystko pozytywnie...pare miesięcy temu 5 dni po planowanej @ dostalam samoistne poronienie...i teraz strasznie się martwię.. w poniedziałek czyli dzień po planowanej @mialam delikatne plamienie parę kropelek jednak nie była to barwa czerwona i lekarz przepisał mi duphaston i acard. W środę mam wizytę ale nedzie yo dopieto 6 tydzien wiec duzo nie zobacze stresuje się na maxa brzuch lekko pobolewa i jestem senna.
Witaj :)

Spokojnie, będzie wszystko dobrze :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam i zgłaszam się jako pierwsza do listopadowych mam [emoji5][emoji7] termin mam na 8.11
Czekam na Was dziewczyny [emoji5]

xnw4s65gte9hv7ri.png

Szew zdjęli w 36 tyg i odstawili tabelki na podtrzymanie ... No i od razu się zaczęło. Bóle mega ale przez szew zabliźniła się szyjka i poród w ogóle nie postępował. Niestety zamiast zrobić cesarkę wymęczyli mnie kupę godzin i na sile kazali rodzic ... efekt dziecko niedotlenione. Uwaga ... to było Centrum Zdrowia Matki Polki w Łodzi, nie jakiś podrzędny szpital powiatowy.
Teraz terapie wszelkiego rodzaju i walczymy...

Reasumując, teraz tylko cc. Nikt mnie nie namówi, co więcej nie zmusi do porodu SN .... [emoji6]

Moja siostra też rodziła kilkanaście godzin. Miała potem problemy z kręgosłupem, nie mogła chodzić... Drugi raz jak była w ciąży to lekarz prowadzący też zaproponował cc i wszystko poszło gładko. Jestem jak najbardziej za tym żeby kobieta miała komfort psychiczny.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry