reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
Dokładnie. Ja tylko mogę powiedzieć z doświadczenia z pierwszej ciąży. Trafiłam do szpitala w 5 M-cu z fałszywym alarmem cieknących wód płodowych. I od tego czasu na l4. Niestety najgorsze się zaczęło koło 25 tyg rozwarcie i znów szpital (mimo iż byłam już na l4) i szew na szyjce. Zero wychodzenia z domu itp. Myślałam, ze mnie coś trafi, dobijało mnie to siedzenie w domu :/ Dlatego teraz będę uważać, pracować z domu jak będę czuła, ze tak lepiej dla dzidzi ale za wszelka cenę nie chce już takich przeżyć ani bezczynnego siedzenia w domu bez możliwości wyjścia do ludzi.....bardzo bym chciała cieszyć się ta ciąża, bo w tamtej było ciężko, nie wspominając najgorszego - porodu (mój syn będzie miała jego efekt na całe życie :/). Dlatego teraz cc bez dyskusji.
Sorki ale się wyzalilam ... jedyne o czym marze to zdrowa dzidzia i spokojna ciąża [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dobrze, że się wyżaliłaś! A dlaczego poród był najgorszy?

Mnie lekarz chciał wysłać na zwolnienie, jak tylko wyszła dodatnia beta. Nie zdecydowałam się... nie wiem czy dobrze :( ale tak jakoś nie mogłam z marszu, z dnia na dzień. Wiem, że pewnie długo nie popracuje (w 1 ciąży do 6 m-c) bo ta ciąża jest inna niż pierwsza.
W tej mam leżeć i to głównie robię po powrocie do domu, ale wiadomo, jak to w domu z dzieckiem - są rzeczy, które trzeba zrobić zwłaszcza przy dziecku, a mąż nie zawsze jest.
Jeżeli chodzi o brzuch - czuje go prawie cały czas.
Apetyt - bez zmian
Z pozostałych dolegliwości - oczywiście senność, zmęczenie, obrzmiałe piersi i mlekotok, krostki na twarzy, częste siku.

A dlaczego wysłał Cię od razu na L4? Co się dzieje?

Mlekotok?? Już??

Co wybieracie do picia i ile płynów dziennie przyjmujecie? :-)

Codziennie 1,5 litra wody niegazowanej, herbata, mięta z cytryna.

Kawkę ukochana odstawiłam :( [emoji477]️

- - - - - - - - - - - - - - - -
Synek [emoji170][emoji170][emoji170] luty 2014

Dziewczyny jak u Was z seksem? W pierwszej ciąży od razu miałam spadek libido minus 1000000, a teraz wręcz przeciwnie. Trochę się cykam...

- - - - - - - - - - - - - - - -
Synek [emoji170][emoji170][emoji170] luty 2014
Ochoty nie mam w ogóle choć lekarz dał zielone światło [emoji6] Trzeba będzie pomyśleć trochę o biednym mężusiu bo szlaban ma od zapłodnienia [emoji23][emoji23][emoji23]

w57v3e3kfucyl84a.png

Jeśli chodzi o pracę chciałabym pracować do końca o ile będę miała siłę [emoji5] Prowadzę swoją działalność, Ale już niedługo biorę do pracy dziewczynę do pomocy, która z czasem całkiem mnie zastąpi [emoji5]

w57v3e3kfucyl84a.png

Jeśli chodzi o pracę chciałabym pracować do końca o ile będę miała siłę [emoji5] Prowadzę swoją działalność, Ale już niedługo biorę do pracy dziewczynę do pomocy, która z czasem całkiem mnie zastąpi [emoji5]

w57v3e3kfucyl84a.png

Pochwal się :) CZym się zajmujesz?

reklama
Do góry