reklama
Na razie Zus jest przychylny więc jestem dobrej myśli. Muszę tylko donieść dokumenty, o które mnie poprosili.o jejuuuuu współczuję, to u mnie nie ma takich kwiatków. Kurde, ale to przecież powinni jakoś Ci to ułatwić w ZUSie a nie utrudniać, jeszcze w ciąży i problemy.. przecież teraz nie mogą Cię stresować... biedna.. mam nadzieje, że się ułoży! ja musiałam pójść na zwolnienie ze względu na wysokie ciśnienie, ale prawdopodobnie wrócę, z tym że mój pracodawca nie lubi ciężarnych więc obawiam się dyscyplinarki a powód szybko znajdą jak będą chcieli..
A Ciebie nie mogą zwolnić w ciąży, więc spokojnie
A Ciebie nie mogą zwolnić w ciąży, więc spokojnie
dyscyplinarnie niestety mogą, a z tym to nie problem, wystarczy na chwilę się zapomnieć, i zajrzeć do Internetu i już mają podstawę
A musisz wracać do pracy? Po co CI ten stres?dyscyplinarnie niestety mogą, a z tym to nie problem, wystarczy na chwilę się zapomnieć, i zajrzeć do Internetu i już mają podstawę
*Emsi bo na USG wyszła mi spora przezierność karkowa 2,8 a norma to 2,5, oraz nie najlepszy test pappa. Miałam konsultacje z genetykiem ponad 30 minut, o to co chciałam to się dowiedziałam, nawet pytałam się o testy Nifty lub harmony, ale odradziła mi bo czasem po nich też może być wskazana amniopunkcja…. USG i PAPPA robiłam prywatnie, ale na amniopunkcje już mam skierowanie od ginekologa, więc za to płacić już nie będę, po amnio. będę miała podawaną inglubinę , bo mam ujemną grupę krwii… jak za tydzień pójdę na amniopunkcje to mam się też umówić na USG połówkowe, to też na koszt NFZ.
Co do cery z początku jak brałam luteinę też mnie wysypało ale jak przeszłam na duphaston to one zniknęły. Niektórzy mówią że jak wysypuje to będzie córka bo kradnie urodę a to nie prawda, ja w 1 ciąży nie miałam z cerą problemów a urodziłam córę, wczoraj jak byłam u lekarki po skierowanie na amniopunkcje to była taka babcia która obstawiała, że dziewczyna co jest za mną w koleje będzie mięć syna bo brzuch ma nisko, a ona będzie mieć córkę
*Marika, prawdopodobieństwo że coś będzie nie tak jest prawie znikome… wiem co czujesz bo sama to przechodzę, nawet teraz mało co śpię, a jak uda mi się zasnąć to same głupoty mi się śnią….
*Anusiak1507 ja cytologie na 1 wizycie miałam zrobioną, a jej wyniki dostałam na kolejnej wizycie.
Co do cery z początku jak brałam luteinę też mnie wysypało ale jak przeszłam na duphaston to one zniknęły. Niektórzy mówią że jak wysypuje to będzie córka bo kradnie urodę a to nie prawda, ja w 1 ciąży nie miałam z cerą problemów a urodziłam córę, wczoraj jak byłam u lekarki po skierowanie na amniopunkcje to była taka babcia która obstawiała, że dziewczyna co jest za mną w koleje będzie mięć syna bo brzuch ma nisko, a ona będzie mieć córkę
*Marika, prawdopodobieństwo że coś będzie nie tak jest prawie znikome… wiem co czujesz bo sama to przechodzę, nawet teraz mało co śpię, a jak uda mi się zasnąć to same głupoty mi się śnią….
*Anusiak1507 ja cytologie na 1 wizycie miałam zrobioną, a jej wyniki dostałam na kolejnej wizycie.
Kaska_96
Fanka BB :)
Ja miałam cytologię robiona dopiero w 13 tc bo mój poprzedni lekarz jak to stwierdził "zapomniał" że powinnam mieć zrobiona i zrobiła mi dopiero lekarka do której się przeniosłam.@itucha wrzuc przepis tej zupki meksykanskiej...
Czy wszystkie mialy cytologie juz zrobiona? Bo mam wrazeniw ze moj lekarz o tym zapomnial...
wszystko zależy od lekarza i czy zdrowie pozwoliA musisz wracać do pracy? Po co CI ten stres?
pracowałam w tej firmie na umowie zleceniu 2 lata, przeszłam na uop będąc już w ciąży, i przepracowałam tylko miesiąc na uopie ciekawe co ZUS na to
reklama