Hej Mamuśki!
Wyspane?
To będzie długi post, ostrzegam
O matko
@lena_89 toś mnie nastraszyla, ja tez mam taki ból nad posladkiem i promieniuje na noge, czasem nie mogę jej podnieść z bólu, cos mi sie wydaje ze to rwa kulszowa. W takim razie tez bede musiała sie wybrac do lekarza po skierowanie. Daj koniecznie znac co powie Twoj lekarz, bo na pewno bedziesz miala wczesniej wizytę.
@89Katia pamietam, ze Ty tez mialas taka sytuacje i też mialas sie do neurologa umówić, bylas juz moze u niego?
Mnie czeka dluuuuga nocka w pracyyy...
Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana miałam iść do neurologa, ale zanim się umówiłam, to dostałam tych plamień. Jak plamiłam to leżałam i po takim przeleżanym dniu nie czułam tego ucisku. Teraz jak jestem bardziej aktywna to też na razie jest spokój. Ale jak tylko powróci to na pewno pójdę do neurologa. Teraz dokucza mi ból spojenia.
Jeśli Was boli to idźcie do neurologa. Taka konsultacja na pewno nie zaszkodzi.
Jejku... Jak ja się stresuje
boję się bardzo.. Z jednej strony czegoś się dowiem (za jakiś czas) a z drugiej boję się że maluszkowi mogą zrobić krzywdę
bije się z myślami... Ehhh niedobrze mi ze strachu
Kochana jestem z Tobą myślami. Odezwij się po badaniu jeśli będziesz na siłach. Ściskam!!
Mycha, moja cera jeszcze slonca nie widziala w tym sezonie zbyt duzo, oliwek tez nie stosuje na twarz. Wprawdzie do tej pory stosowalam krem na naczynka, wiec moze on mnie uczula, ale po bambino tez tak mam, więc nie wiem :/
sprobuje jakis krem z maslem shea, bo oleju kokosowego moja cera nie lubi za bardzo.
Przewalone po prostu, bez makijazu wygladam z ta czerwona twarzą jak zawodowy pijak
Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom
Witaj w klubie "zawodowych pijaków"
do tego mam przesuszoną skórę. Wstyd do ludzi wychodzić
Ja na początku tez mialam jakby cały czas wypieki na twarzy...do tego sucha skórę ... właściwie po tym poznałam, ze jestem w ciąży. Teraz wszystko przeszło... cera ok... chociaz z tydzień temu na dekolcie pojawiły się czerwone syfki... ale wg mnie to albo reakcja na luteine albo perfumy... albo oba zareagowały razem... z tym, ze zaczyna samoistnie ustępować. Wszyscy wokół twierdzą, ze po buzi w ogole się nie zmieniłam i że będzie chłopak... no zobaczymy [emoji6]
Właśnie podsunęłaś mi pomysł z tą luteiną. Bo moje problemy z cerą (szczególnie z suchością) nasiliły się jakieś dwa tygodnie temu czyli wtedy kiedy zaczęłam ją stosować. To może być właśnie przez to.
Dzień dobry!
Gratuluję wczorajszych wizyt!
Cieszę się, że wszystko z maluszkami dobrze
@Marika92 trzymam kciuki za dzisiejsze badanie :*
Ja właśnie wstałam i najchętniej bym coś zjadła oczywiście, ale niestety dzisiaj czeka mnie picie glukozy
mam nadzieję, że dam rade
na szczęście mój M. będzie mi towarzyszył
Miłego dnia!
Powodzenia! Nie jest tak źle. Na pewno dasz radę
Trzymam kciuki za dobre wyniki
Dzień dobry wszystkim
Ja właśnie wróciłam z pobrania krwi. Zaraz śniadanko i zobaczymy co dzisiejszy dzień przyniesie
nic konkretnego zrobić nie musze...tylko poprasowac
Gratulacje udanych wizyt!
Marika trzymaj się dzisiaj! Będzie dobrze. Musi.
Ja też będę dziś prasować. Przez plamienia mam takie tyły, że o jej... Wczoraj się zastanawiałam jak to ogarnę jak dojdzie kolejny członek rodziny i jeszcze więcej prasowania
Witajcie... Mam dzisiaj mega lenia zero pomyslu na obiad. Cora wczoraj zostala u babci na noc,
teoretycznie mielismy wieczor dla siebie. Zachcialo mi sie zapiekanki, zwiedzilismy pol miasta a jak juz kupilismy to ugryzlam dwa razy i juz mi nie smakowala.
A jak wrocilismy z poszukiwan to padlam spac i tak sie udal nam romantyczny wieczor;-)
@Marika92 trzymam mocno kciuki, dasz rade, daj znac zaraz po. Pamietaj Jestesmy tam z Toba, wszystki mamusie z forum.
Też nie mam pomysłu na obiad, więc robię nieśmiertelne spaghetti
89Katia mnie chyba nie było jeszcze podczas tych przebojów, przypomnisz proszę? jestem ciekawa co tam się działo, bo sama mam wątpliwości czy u mnie będzie ok z pracodawcą.
Długa historia
Generalnie zaraz po tym jak poszłam na zwolnienie okazało się, że mój szef razem z prezesami innych zaprzyjaźnionych spółek robili niezłe przekręty (może słyszałaś o firmach z Wrocławia, które prowadziły jakieś dziwne pośrednictwo kredytowe? ja na szczęście pracowałam w innym mieście i w zupełnie innej częsci działalności niezwiązanej z kredytami). I jak poszłam na zwolnienie to nie dostałam już wypłaty za luty, marzec. W kwietniu mój prezes został zamknięty w areszcie. Teraz powinnam dostawać od pracodawcy zasiłek chorobowy, ale że mój pracodawce nie płaci, to staram się, aby ZUS bezpośrednio do mnie przelewał pieniądze. Jak załatwię sprawę z zusem, to czeka mnie jeszcze sąd pracy, aby odzyskać moje zaległe wynagrodzenia. Generalnie niefajna sprawa.
A co u Ciebie się dzieje? Pracodawca nie płaci?
A ja dzisiaj mega dół - jutro wizyta, a mnie dzisiaj śniło się, że straciłam maleństwo - po prostu masakra ;(
Ale chyba coś tam dzisiaj poczułam - więc może będzie dobrze.
Sny interpretujemy na odwrót
na pewno wszystko jest pięknie
@Marika92 kciuki, wszystkie jesteśmy tu z Tobą!
Ja piszę tylko z telefonu i tu posty można edytować, cytować kilka postów jednocześnie czy co tam się jeszcze komuś zapragnie
nie można tylko usunąć wiadomości, reszta opcji dostępna
Tak straszyli, że ten tydzień będzie kiepski pod względem pogodowy a póki co każdy dzień piękny
U mnie dziś zupa meksykańska na obiad, mniami
Zazdroszczę słoneczka. U mnie pochmurno.
@itucha wrzuc przepis tej zupki meksykanskiej...
Czy wszystkie mialy cytologie juz zrobiona? Bo mam wrazeniw ze moj lekarz o tym zapomnial...
Tak. Mimo tego, że byłam pod koniec grudnia u ginekologa i robił cytologię, to w marcu znowu zrobił, bo jak mnie uświadomił "w ciąży trzeba wykonać to badanie". Ma to zrobić i już.
Ale w pierwszej ciąży nie miałam cytologii w ciąży, tylko 2-3 miesiące przed