reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Aha, dziękuję :-)

xnw40tc7sy506vxn.png

Tak :-)

xnw40tc7sy506vxn.png

Trzymam kciuki za jutro. A ile będziesz czekać na wyniki?

xnw40tc7sy506vxn.png
[emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji120] [emoji120] [emoji120]

Napisane na Lenovo K10a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam wszystkie nowe mamy :)
Wczoraj wybraliśmy się z moim K. nad jezioro i dołączył do nas jego brat z dziewczyną i ich 4miesięcznym synkiem. Miałam mały trening przed listopadem, ale jak tak patrzyłam na tego maluszka, to po prostu już nie mogę się doczekać. :)
Potem odwiedził nas mój kuzyn, który dopiero dowiedział się, że jestem w ciąży i okazało się, że ma on jeszcze mnóstwo rzeczy po swoim dziecku i ma nam jutro przywieźć, więc niespodziewanie odejdzie nam parę wydatków.
@Marika92: trzymam mocno kciuki i wierzę, że wszystko będzie dobrze.

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też zbieralam będąc z córką w ciąży wszystko co kto dawał i tym sposobem mam do tej pory mnóstwo ciuchów dla Niej i przynajmniej bez stresu podchodzę od początku do Jej samodzielnego jedzenia czy jasnych getrów na placu zabaw[emoji16]

Napisane na Lenovo K10a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Hejo! Ja juz po wizycie. Maleństwo spało, ale oczywiście dupskiem odwrócone [emoji849] wiec potwierdzenia nie było, ze chłopak.
Śmiałam sie do koleżanki, ze jak zrobi psikusa i urodzi sie dziewczynka to za karę będzie chodzic w męskich ciuchach [emoji23][emoji23]
A tu pamiątkowa fota

1495451305-aaaaaa.jpeg

I oczywiście witam nowe mamy! Sporo nas :-)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Marika trzynam kciuki, aby wyszlo po waszej mysli!

Mabi przy blizniakach dwojajowych musialo isc od strony matki, dwa jajeczka poszly zamiast jednego ;)

Ann nie ma mozliwisci zarazic sie salmonella w gotowanym jajku, tak jak piszesz znajduje sie ona tylko na skorupce (jesli w ogole jest) dlatego po stykniecou zz surowym jajkiem nalezt umyc rece ;)

Hejo! Ja juz po wizycie. Maleństwo spało, ale oczywiście dupskiem odwrócone [emoji849] wiec potwierdzenia nie było, ze chłopak.
Śmiałam sie do koleżanki, ze jak zrobi psikusa i urodzi sie dziewczynka to za karę będzie chodzic w męskich ciuchach [emoji23][emoji23]
A tu pamiątkowa fota

1495451305-aaaaaa.jpeg

Piękny kręgosłup :D

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

@Ewka_85 chyba norma jest właśnie do 2,5 więc chyba nie ma się co przejmować mi po usg tak powychodziło, nie konsultowałam tego jeszcze z gin, ale chyba ok, czekam na PAPPA:
ryzyko skorygowane po usg:
trisomia 21 1:2690
trisomia 18 1:3782
trisomia 13 <1:20000
Mam całkiem podobne wyniki a widzisz mnie na pappe nie wyslali...hmmm

rfxge6hhcx5oy37q.png

A tu pamiątkowa fota

1495451305-aaaaaa.jpeg

Super fotka, moje zazwyczaj bokiem leza albo rozkrakiem [emoji23]

Mam całkiem podobne wyniki a widzisz mnie na pappe nie wyslali...hmmm

rfxge6hhcx5oy37q.png

Hm a mi sie wydaje ze lekarze wiedza co robią. Mi lekarz powiedział tak ze na usg jest ok ale w 75% mi to mówi i pomimo tego ze teraz jest ok to dziecko nie koniecznie musi byc zdrowe bo po nawet idealnych usg trafiają sie dzieci chore. Sama miałam zdecydować czy robie pappa ktora daje pewność do 93% wiec testy pappa tez w 100% nie dadzą pewności ze dziecko jest zdrowe. I dlatego pytałam bo mętlik mi narobił. Jak w pierwszej ciazy nawet o tym nie myślałam tak teraz nie wiem czy dobrze zrobiłam nie decydując sie na testy...

reklama
Witam wszystkie i powodzenia na wizytach. Ja dzisiaj od rana stresy, wracając z zakupów przekoziołkowałam z betonowych schodów. Nie wiem jakim cudem to zrobiłam bo trzymałam się poręczy... Cały jeden bok obdrapany, dzięki Bogu nie poleciałam prosto na brzuch. Dobrze, że jutro wizyta bo spanikowałam strasznie :( Coraz gorzej z koordynacją...

Do góry