reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Witam serdecznie wszystkie Listopadowe mamusie jestem w pierwszej ciąży I jestem Nowa A termin mam na 7 listopada mieszkam w Niemczech.

Napisane na HUAWEI VNS-L31 w aplikacji Forum BabyBoom
Witaj :)

3jgx3e3k9n678rt6.png

reklama
dostałam wyniki z pappa:) przezierność karkowa miałam oznaczona na usg i wyniosla 2,20 mm
z testu krwi:

wolne Beta-hCG 14,44 IU/I odpowiada 0,502 MoM
PAPP-A 4,140 IU/I odpowiada 0,706 MoM

i ryzyko skorygowane trisomii 21 po badaniu usg 1:2191 a po PAPP-A 1:11389

we wnioskach ogólnych napisano ryzyko niskie.

jakie Wy miałyście wyniki po PAPP-ie???
u mnie po wynikach PAPP-A ryzyko wszystkich trisomii spadło poniżej 20 tysięcy ;)

Ja miałam i partner miał :) ginekolog mówił że nie było innej możliwości żeby było 1 - bo szansa na bliźniaki w naszym przypadku wynosiła 99%
Hehehe, trochę przesadził ten ginekolog ;) u mnie babcia miała dwie pary bliźniąt a już drugie pokolenie nikt żadnych nie upolował ;) poza tym geny bliźniacze dziedziczy się tylko w linii kobiecej więc bliźniaki w rodzinie partnera nie mają znacznia :D powiem więcej, poszczęściło Ci się mocno bo na pewno nie miałaś 99% szans ;)

Ja nie robiłam rozszerzonego USG genetycznego, podobnie za pierwszym razem skoro nie było nic niepokojącego na wcześniejszych obrazach, statystyki do mnie nie przemawiają, jakby było coś nie tak to od razu nifty.

Hehehe, trochę przesadził ten ginekolog ;) u mnie babcia miała dwie pary bliźniąt a już drugie pokolenie nikt żadnych nie upolował ;) poza tym geny bliźniacze dziedziczy się tylko w linii kobiecej więc bliźniaki w rodzinie partnera nie mają znacznia :D powiem więcej, poszczęściło Ci się mocno bo na pewno nie miałaś 99% szans ;)

Ja nie robiłam rozszerzonego USG genetycznego, podobnie za pierwszym razem skoro nie było nic niepokojącego na wcześniejszych obrazach, statystyki do mnie nie przemawiają, jakby było coś nie tak to od razu nifty.

nie miałam pojęcia że jest taki test nifty. Teraz dzięki Tobie wiem. Cena jednak wysoka. Lekarz mi o takim teście nie wspomniał tylko właśnie usg + Pappa

Witam wszystkie nowe mamy :)
Wczoraj wybraliśmy się z moim K. nad jezioro i dołączył do nas jego brat z dziewczyną i ich 4miesięcznym synkiem. Miałam mały trening przed listopadem, ale jak tak patrzyłam na tego maluszka, to po prostu już nie mogę się doczekać. :)
Potem odwiedził nas mój kuzyn, który dopiero dowiedział się, że jestem w ciąży i okazało się, że ma on jeszcze mnóstwo rzeczy po swoim dziecku i ma nam jutro przywieźć, więc niespodziewanie odejdzie nam parę wydatków.
@Marika92: trzymam mocno kciuki i wierzę, że wszystko będzie dobrze.

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
witam nowe mamusie ☺

mi wyniki pappa wyszły że ryzyko 1 do 20 tysięcy ☺ lekarz powiedział że dobre wyniki
@

@Marika92 trzymamy kciuki ☺

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry