reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

@Antonia2016 ja mam zakaz zbliżeń do porodu ... wiec korzystaj jak możesz [emoji39]

@Marika92 i tego Ci wszystkie życzymy ... właśnie cudu ... a one się zdarzają, wiec głęboko wierze, ze u Ciebie tez będzie [emoji6]

@Karolka2106 biedna nie denerwuj się. Rozumiem Cię, ja tez bym pewnie przeżywała ale na innych ludzi nie mamy wpływu a każdemu się to mogło zdarzyć. Mam nadzieje, ze pan jednak wykaże więcej wyrozumiałości ... trzymam kciuki [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️

@Mimi2330 u mnie również w dwóch biedronkach nie ma ubrań. Kupiłam tylko poduszkę. Pani mówiła, ze nie dojechały :/

@Mabi gratuluje wizyty i zdrówka kochana !

@Antonia2016 ja również potwierdzam. U mnie było tak samo tylko w 6 M-cu. Skurcze (twardnienie) i rozwarcie. Dlatego tez teraz jestem pod 'specjalnym nadzorem' [emoji4]i wizyta od teraz co 2 tygodnie, mimo iż nic się nie dzieje.

A ja szaleje i korzystam z urlopu i słoneczka [emoji3] dziś zakupy i tarasik. Kupiłam sobie legginsy z calzedonii ... rewelka. No i oczywiście castorama i kwiaty i inne dodatki na ogród i taras. Uwielbiam takie dni [emoji7]

Teraz idę odpoczywać [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ja bylam w dwóch biedronkach wczoraj i dziś i nawet nie ma śladu ubrań ciazowych. Chyba ich nie ma...

hchy43r8h8l5x99d.png
U nas są, ale zostało bardzo mało. Nic nie wybrałam.

A tak ogrodowo:

jakie kwiaty sadzicie na balkonach i tarasach?

Ja od kilku lat lobelie niebieską i pelargonie w 2 kolorach, a na jesień chryzantemy białe/kremowe/żółte z wrzosami w rożnych odcieniach. Lubie mieszane kwiaty w skrzynkach. Może czas coś zmienić :)
Ja posadziłam pelargonie, 2 bluszcze ale nazw nie pamiętam i truskawki pnące.

@89Katia :-) plamien nie ma lezakowalam grzecznie caly czas;-) dzisiaj pierwszy raz wyszlam ;-) taka piekna pogoda ;-)
Czuje juz II trymestr jest bajecznie;-) oby tak dalej...
Rany ale mam do nadrobienia...;-)
Dobrze że wszystko ok. Straszysz nas kobitko.
A ja dalej mdłości. Dzisiaj zaczął się u mnie 17-ty tydzień czyli II trymestr w pełni. Wiadomo już mniejsze ale dalej muszę często jeść żeby nie męczyć się w toalecie. Wczoraj popołudniu załapałam z tej bezsilności dołka i tylko na płacz mi się zbierało. A nachodzą mnie czasem przez to takie kryzysy. Dzisiaj samopoczucie lepsze, ale co robię? Właśnie jem :(

hej! u mnie po usg też wszystko ok. Przeziernosć 1,4 mm, wyniki na te różne trisomie wychodzą z niskim prawdopodobieństwem. Zrobiłam test Pappa bo lekarz zaleciła, wyniki za tydzień. Maluszek w usg wychodził na 12 tydzień i miał 5,4 cm :) niestety płci lekarz nie chciał zdradzić powiedział, że na tym etapie nie ma co zgadywać.....
Samo badanie przebiegło szybko i sprawnie, ale strasznie byłam zdenerwowana bo sie przeziebiłam... Katar mam zatokowy ehhhh no całe te paskudne tygodnie człowiek przetrwał, a jak piękna pogoda to ja chora :( humor mam zepsuty, siedze w domu i sie martwie zeby nic dziecku nie było i od smarkania juz mnie brzuch boli.
pozdrawiam Was i życzę lepszego samopoczucia niż moje.

bu :(
Dobrze że wszystko ok. Zdrówka dużo. Ja podzielam niestety twój los tylko więcej kaszlę a mniejszy katar.

Odebrałam w końcu wyniki prenatalnych - jest dobrze :)
Zrobiłam sobie tez badanie moczu i chyba wyszło skąd to pieczenie w brzuchu, ph 8, a norma do 7. Internety mówią, że może to świadczyć o zakażeniu dróg moczowych. Spróbuję się wspomóc wit C i żurawiną, może obędzie się bez cięższych leków. No i mam ambitny plan ograniczyć słodycze i więcej pić, bo ostatnio z tym u mnie kiepsko, jak już piję to wszystko słodzone :/
Byłam w biedronce ok 9 rano i też nic nie znalazłam, chyba w tej co byłam w ogóle promocji na te ciuszki nie było :(

Jeśli chodzi o przytulanki, był okres między 12-13 tc, że mi się chciało bardzo i często, a teraz jakoś mi odeszła ochota. M mnie wkurza, mijamy się w ciągu dnia, więc jakoś tak nie ma nastroju :D

U mnie kwiaty na balkonie sadzi teściowa. Ona ma balkon pod naszym, więc sobie pod kolor dobiera i się nie wtryniam w to, jedyne co, to z nią jeżdżę po te kwiatki ale nie mam pojęcia jak się nazywają :D
Ja lubię kwiaty ale zupełnie nie mam do nich ręki. Storczyki mi zdychają, mam też dużego zielonego kwiatka doniczkowego, którego nazwy oczywiście nie znam, zauważyłam, że też mi przychorował.
Za to cięte goździki trzymają mi się już chyba trzeci tydzień i są piękne, chyba zacznę je częściej kupować :D Wrzuciłam do nich kilka grosików miedzianych i rewelacja, polecam !

Dziewczyny byłam w biedronce i kupiłam ta poduszkę, spodnie dresowe M, a takie duże i legginsy w miarę.
Teraz zajadam pizze z biedronki, bo miałam taką ochotę!

@leonkaa Ja niestety też dalej mdłości, i wilczy głód bez końca. Mój maaz to juz zapomniał co to Przytulanki :p ,nie mam w ogolę ochoty. Po zjedzeniu kolacji musze isc zaraz spać, bo zaraz mnie łapia nudności, Tez juz mam tego serdecznie dośc :(:hmm:

CZy któraś z Mam ma łozysko położone nisko ? Ja w pierwszej ciazy mialam wysoko, teraz sie trochę martwię, że już zostanie na tym miejscu. Chociaż ginekolog uspokaja, że 50% kobiet tak ma, pozniej łozysko zmienia połozenie i jest ok . :baffled:

reklama
Odebrałam w końcu wyniki prenatalnych - jest dobrze :)
Zrobiłam sobie tez badanie moczu i chyba wyszło skąd to pieczenie w brzuchu, ph 8, a norma do 7. Internety mówią, że może to świadczyć o zakażeniu dróg moczowych. Spróbuję się wspomóc wit C i żurawiną, może obędzie się bez cięższych leków. No i mam ambitny plan ograniczyć słodycze i więcej pić, bo ostatnio z tym u mnie kiepsko, jak już piję to wszystko słodzone :/
Byłam w biedronce ok 9 rano i też nic nie znalazłam, chyba w tej co byłam w ogóle promocji na te ciuszki nie było :(

Jeśli chodzi o przytulanki, był okres między 12-13 tc, że mi się chciało bardzo i często, a teraz jakoś mi odeszła ochota. M mnie wkurza, mijamy się w ciągu dnia, więc jakoś tak nie ma nastroju :D

U mnie kwiaty na balkonie sadzi teściowa. Ona ma balkon pod naszym, więc sobie pod kolor dobiera i się nie wtryniam w to, jedyne co, to z nią jeżdżę po te kwiatki ale nie mam pojęcia jak się nazywają :D
Ja lubię kwiaty ale zupełnie nie mam do nich ręki. Storczyki mi zdychają, mam też dużego zielonego kwiatka doniczkowego, którego nazwy oczywiście nie znam, zauważyłam, że też mi przychorował.
Za to cięte goździki trzymają mi się już chyba trzeci tydzień i są piękne, chyba zacznę je częściej kupować :D Wrzuciłam do nich kilka grosików miedzianych i rewelacja, polecam !
Ja ostatnio mialam sporo bakterii w moczu i gin kazal jesc zurawine, pic herbate zurawinowa. We wtorek robilam badania i juz wszystko ok.

Napisane na 5080X w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry