reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Może zrób sobie nasiadówki z rumianku? i jak coś powinnaś się udać do lekarza nawet rodzinnego i do tego zrobić badanie moczu, może to jakaś infekcja...
Furagine chyba można

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
A ja byłam w Biedronce i też lipa :( znalazłam tylko 2 poduszki ciążowe i to tyle z tego co dla Mam.
Szkoda, bo tez się nastawiłam na dresy... do dziewczyn które już kupiły poduszkę, czy materiał jest faktycznie taki "miły" jak pisze na opakowaniu? [emoji14]

A tak wygląda poduszka:
Materiał jest całkiem przyjemny w dotyku, jedyna wada to brak możliwości ściągnięcia pokrowca. Jednak wydaje mi się, że powinna spełniać swoje zadanie. A tak prezentuje się po rozpakowaniu:
1495110284-aaaaaa.jpeg

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

Materiał jest całkiem przyjemny w dotyku, jedyna wada to brak możliwości ściągnięcia pokrowca. Jednak wydaje mi się, że powinna spełniać swoje zadanie. A tak prezentuje się po rozpakowaniu:
1495110284-aaaaaa.jpeg

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom
Wygląda fajnie. :) Szkoda z tym pokrowcem, ale chyba wyśle męża żeby kupił bo ja niestety już muszę do pracy. Trzymajcie kciuki żeby mnie szefowa dziś nie zjadła. ;)

@Lornetka u mnie latem bratki, aksamitki, stokrotki, lawenda i zioła :) ana jesień tylko wrzos, który uwielbiam!

@Mabi gratuluję pozytywnych wieści, też czekam na płeć, masz jakieś przeczucia?

U mnie z przytulankami szału nie ma ale jest w miarę reguralnie, w poprzedniej ciąży to dopiero była posucha przez leki dopochwowe, teraz nie muszę niczego brać i jest dużo lepiej :)

Jestem bardzo ciekawa jaka jakość tych poduszek ciążowych bo cena i wzory bardzo fajne :) no ale ja mam już swoją więc nowej i tak nie kupię ;)

Ja dzis caly dzien podniecona chode bo jutro o 11 wizyta. Ahhh zobacze swoje malenstwo i morze ujawni sie z płcią

Napisane na 5080X w aplikacji Forum BabyBoom

@Mabi w sumie nie odczuwam tego jako takie skurcze, to znaczy nie czuje, żeby łapały i puszczały w jakichś regularnych odstępach czasowych, tylko po prostu brzuch mi się spina i czuję, że mam całą macicę twardą i tak sobie pozostaje przez jakiś czas. Wcześniej nie czułam brzuszka praktycznie w ogóle a teraz od kilku dni właśnie czuję, że mam tam wszystko pospinane i twarde mimo brania leków.
To sa skorcze przepowiadajace, nic groznego, macica sobie cwiczy;) Mialam dosc wczesnie I czesto w obu ciazach, nic nie bralam I obie spokojnie donosilam (przenosilam) I wcale sie nie oszczedzalam, wiec branie jakich kolwiek nie ma sensu ;) tym bardziej sama mowisz ze nie ma poprawy. Teraz jest to samo , juz od kilku tygodni, praktycznie jak usiade, zeby odpoczac to sie zaczyna ;)

reklama
To sa skorcze przepowiadajace, nic groznego, macica sobie cwiczy;) Mialam dosc wczesnie I czesto w obu ciazach, nic nie bralam I obie spokojnie donosilam (przenosilam) I wcale sie nie oszczedzalam, wiec branie jakich kolwiek nie ma sensu ;) tym bardziej sama mowisz ze nie ma poprawy. Teraz jest to samo , juz od kilku tygodni, praktycznie jak usiade, zeby odpoczac to sie zaczyna ;)
A ja na swoim przykładzie napiszę że nie można tego bagatelizować i najlepiej skonsultować. Mi po takich skurczach zrobiło się rozwarcie na 4cm w 5 miesiącu ciąży i potem do końca leżenie.

xnw40tc7sy506vxn.png

Do góry