reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
Brygada wysłana do szkoły, zastanawiam się na co mam ochotę na śniadanie, chyba wygrywa omlet z szynką i pomidorkiem :) Potem Obi i zakup kwiatków na balkon i sadzenie w słoneczku i z kawką :) Tylko problem z wniesieniem worków 20 l z ziemią, no cóż, może nic mi nie będzie.

Co do jajników, to w niedziele pobolewał mnie prawy, ale przeszło po kilku godzinach i nie wróciło.
Moja brygada w domu. Jedno z ręką w gipsie dalej bolącą, a drugie chore po wycieczce. Właściwie to już przed wycieczką było przeziębione. Stąd też mamusia chora.

Nie szalej kobitko. Kup mniejsze worki ;)

Ostatnia edycja:
Jaki ja przy kichaniu odczuwam ból! O matko. Nie wiem czy to jajnik, bo to nie podobne, ale ból jest naprawdę palący i trwa kilkanaście sekund po kichnięciu.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Właśnie nie kojarzę, aby w pierwszej ciąży był taki dyskomfort. Może w przyszłym tyg pójdę do jakiegoś lekarza, żeby to sprawdzić. Zobaczę jeszcze.

Jaki mily plan :) Ja ugotuję rosołek, posprzątam troszeczkę i po 14 idę po synka i na plac zabaw :)

Przed kichnięciem staram się zgiąć w pół :) wtedy to nie boli. Czasami jak za szybko wstanę z łóżka to czuję takie rwanie, ale staram sie pamiętać, aby się tak nie wyrywać :p
Właśnie ja pytałam mojej lekarki to powiedziała, że to raczej nie jajnik tylko rozciąganie się wiązadeł. Ale mi to bardziej podchodzi pod jajnik.

Patrzę że dzisiaj dzień badań laboratoryjnych ;) Ja jeszcze się wstrzymam. Tak człowiek zostawia na ostatnią chwilę.

Mnie znowu wróciło pieczenie w podbrzuszu, taki palący dyskomfort :O i klucie tak samo mam od dzis, dobrze ze chociaz nie jestem z tym sama :) zadzwonilam nawet do mojego lekarza i kazal wziac dwie nospy i mowi ze dziwne objawyz tym pieczenien, pierwsze slyszy o czymś takim, wiec mnie nie pocieszyl. Mowil, ze jakby cos to zebym przyjechala do niego do szpitala, ale dobrze ze wizyta w poniedziałek, wiec moze wytrzymam :)

Wiecie, czy mozna zażywać zurawit w ciazy? Bo z tego wszystkiego nie dopytalam, a cos mi sie wydaje ze to pecherz moze mi sie tak dawac we znaki :(

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej :) mi się już apteką odbija.. Codziennie 1 raz acard, 3 razy po dwie tabletki nospy i magnezu z Wit b6, wiadomo że kwas foliowy i na wieczór zastrzyk z clexane.. Mała chodząca apteka.. Blee [emoji14]

3jgx3e3knay5jlei.png

Hej :) mi się już apteką odbija.. Codziennie 1 raz acard, 3 razy po dwie tabletki nospy i magnezu z Wit b6, wiadomo że kwas foliowy i na wieczór zastrzyk z clexane.. Mała chodząca apteka.. Blee [emoji14]

3jgx3e3k56gbwg84.png
Oo, hej Marika, dobrze ze sie odezwalas, co u Ciebie? Jak dajesz rade? Kiedymasz badania?
Wlasnie mi przypomnialas, ze zapomnialam kupic magnez w aptece, a robie juz do niego chyba 5 podejscie :D
A ten acard i clexane na co bierzesz? Tak prewencyjnie lekarz zalecil?

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej. A ja mam mega doła. :( Nawalilam w pracy i szefowa ostro zareagowała i teraz cały czas o tym myślę. Czasami mam dość tej pracy i martwieniem sie o kazdego klienta.

Zjem coś i jadę do Biedronki.

@Marika92 co u Ciebie?

reklama
Do góry