reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

hej dziewczyny!
u mnie wszystko ok, odliczam dni do usg, które mam w środę. Trochę częściej ostatnio ciągnie mnie podbrzusze... apetyt mam wilczy.....staram sie pilnować, a wczoraj siedzę i nawet nie wiem kiedy wciągnełam 6 merci! a potem paczkę precelków. Fakt zeżarcia ich odnotowałam dopiero po bolącym z przejedzenia brzuchu ;p
w pracy się jeszcze nie przyznałam, poczekam do usg i wtedy powiem, ale cieszę się, że pracuję, bo jakoś w domu wszystko mnie nudzi, a z drugiej strony nie umiem sobie sama zorganizować czasu. Mam nadzieję, że dociągnę do końca czerwca i potem będę się nudziła na relaksie :)

figury macie piękne, zazdroszczę, u mnie już brzuszek zaczyna wystawać, przy drugiej ciąży podobno widać wcześniej. (tym się tłumaczę)

Trzymam kciuki za Ciebie Marika, wszystkim dziewczynom mocno kibicuję :)
Życzę Wam udanego weekendu :D

reklama
Lekarz powiedzial ze jest duza szansa na dziewczynke :D
No nic, zobaczymy 7 czerwca :D

Napisane na GT-I9195 w aplikacji Forum BabyBoom

No i widzicie jaki ze mnie specjalista? [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Trzymam kciuki za dziewczynkę :)

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

aaaaa i pisałyście ostatnio o tym, co przepisywał lekarz. Moja kazała mi brać tylko folik i co jakiś czas jodid ( kwestia życia w stolicy niestety), witamin nie pozwoliła jak pytałam. Powiedziała, że zbilansowana dieta wystarczy, bo przewitaminizowanie tez nie jest dobre.

Buziaki !

No i widzicie jaki ze mnie specjalista? [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Trzymam kciuki za dziewczynkę :)

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017
Jakbys mi napisala, ze coreczka to kupilabym jej cos, ale w takim razie wstrzymam sie do 7 czerwca :D
Kupie cos unisex :D

Napisane na GT-I9195 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej kobitki!

Ja już dzisiaj po wizycie :) po dodaniu wyników badań biochemicznych, czyli tych PAPP-A i wolnej beta hcg, ocena ryzyka zmniejszyła się na najmniejszą możliwą, więc jestem baaardzo szczęśliwa :) :) podejrzeliśmy dzidziolca i wszystko gra ;) prawie 8cm mamy :D
dostałam jednak nakaz spoczynkowego trybu życia, bo wczoraj latałam po sklepach pół dnia i dzisiaj na USG było widać przykurcze macicy. No i oczywiście magnez mam brać.
Teraz trochę plamię, ale to dlatego, że pobieraną miałam też dzisiaj cytologie, lekarz uprzedził, że może tak być.

Trzymam kciuki za dzisiejsze badania :)
Miłej soboty dla wszystkich!!!
Gratulacje,teraz odpoczywaj ;)

Witam się sobotnio ;) U nas domowo, wszyscy w komplecie. Odrabiamy lekcje, gotujemy i odpoczywamy. Może popołudniu skoczymy na jakieś zakupy.

Nati1607 witaj, super że wszystko dobrze po prenatalnych.

89Katia cieszę się bardzo że u ciebie lepiej, ale za żadne robótki się nie bierz.

Mimi3330 powodzenia na wizycie.

Bezkonserwantów mnie też przeraża moja garderoba. Ostatnio zamówiłam sobie bluzkę ciążową na lato ale taką w sumie wyglądającą na normalną i przyszła za duża.

Monika8.11 powodzenia na zakupach.

Lornetka udanej imprezki. Niech cię dzieciaki nie zamęczą.

U nas ostatnich kilka dni akcja komunia 2018. Dowiedzieliśmy się o terminie komunii synka i zaczęliśmy poszukiwania jakieś restauracji na imprezę. A tu wszędzie już rezerwacje na rok przed komunią. U starszego syna to jeszcze w sierpniu udało nam się znaleźć. Szok po prostu i normalnie panika, za wielkiego wyboru już nie było ale udało się. Nawet fajne miejsce ale już niestety drożej i na pewno będzie tłum ludzi, bo w tej restauracji robią dość sporo przyjęć w tym samym dniu.

Hej kobitki!

Ja już dzisiaj po wizycie :) po dodaniu wyników badań biochemicznych, czyli tych PAPP-A i wolnej beta hcg, ocena ryzyka zmniejszyła się na najmniejszą możliwą, więc jestem baaardzo szczęśliwa :) :) podejrzeliśmy dzidziolca i wszystko gra ;) prawie 8cm mamy :D
dostałam jednak nakaz spoczynkowego trybu życia, bo wczoraj latałam po sklepach pół dnia i dzisiaj na USG było widać przykurcze macicy. No i oczywiście magnez mam brać.
Teraz trochę plamię, ale to dlatego, że pobieraną miałam też dzisiaj cytologie, lekarz uprzedził, że może tak być.

Trzymam kciuki za dzisiejsze badania :)
Miłej soboty dla wszystkich!!!
Nie ma to jak dobre wieści. Super :)

reklama
Czesc Mamy!!
Ciesze sie z wszystkich szczesc i wspieram wszystkie mamy ktore borykaja sie z klopotkiem...
U mnie niestety pokazala sie rozowawa wydzielina... Nie wiem czy to juz oznaka przodujacego lozyska czy infekcji ktora lecze pimafucinem czy co znow za chole....
A tak juz bylo u mnie spokojnie...

Do góry