reklama
@nikuss3006 widziałam, że pisałaś o przezierności, u mnie przezierność karkowa była 2,1, więc też w zasadzie niemało, ale lekarz powiedział że nie ma się co tym przejmować. Norma jest do 2,5 ale nawet jak wyjdzie przezierność powyżej tych 2,5 to jeszcze to o niczym nie świadczy, więc kochana noł stress :*
A co Ci lekarz na badaniu powiedział?przeziernosc mam 2,4mm.
Nie wiem jak to sprawdzic bo jest napisane ze:
czynnosc serca płodu - uwidoczniono
FHR 141 ud/min
CRL 77,1 mm
ogolnie on pod nosem sobie gadał;/ i mowil cos ze pani przede mna tez tak miala. ja nie wiem...
Jak porownuje z Leny prenatalnym badaniem to u niej np było napisane ze
serce- prawidłowo ułozone
a teraz ze koniuszek serca po stronie żołądka.
Ja nie wiem...ide sprzatac i lepiec pierogi
Wydaje mi się, że Twój maluszek sporawy już jest bo mój na USG prenatalnym miał 6,5 cm. Więc z racji wielkości maluszka przezierność mogłaś mieć większą.
Nienawidzę lekarzy "niemów" - zrobią badanie, poklepią coś na kompie i do widzenia. A Ty później dochodź co i jak.
To czekanie jest najgorszeZa każdym razem jak czytam jakieś wiadomości wsparcia od was płakać mi się chce z bezsilności 23 maja mam badanie i 3 dni później będę miała wieści czy to wada serduszka czy coś innego
A pytałaś może o ten test NIFTY? Tylko że tego chyba niestety nie refundują ;/
Ja na połówkowe umówię się do Makowskiego na Łuckiej w Wawie. Dwie poprzednie ciąże prowadziłam w LIM/LUXMED i lekarz prowadzący wcale nie polecał robić tam badań bo właśnie ten sprzęt kiepski jest. Ale to było kilka ładnych lat temu i może coś się zmieniło.Umówiłam się na połówkowe do luxmedu. 24.06
Niby ma to być super lekarz i super sprzęt. Zobaczymy.
Ale i tak będę robić tez prywatnie, bo nie mam zaufania do luxmedu
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Jesteś z Wawy? Jak tak to polecam doktora Krzysztofa MAJA z LIM/LUXMED on też ma certyfikat do badań prenatalnych.
Pozdrawiam sedecznie.
PS. JUTRO MA BYĆ JUŻ ŁADNA POGODA ))))
Nie ma to jak komentarz lekarza. Palną coś i człowiek się martwi. A kiedy masz wizytę u lekarza prowadzącego? Dopytaj jego o to wszystko.przeziernosc mam 2,4mm.
Nie wiem jak to sprawdzic bo jest napisane ze:
czynnosc serca płodu - uwidoczniono
FHR 141 ud/min
CRL 77,1 mm
ogolnie on pod nosem sobie gadał;/ i mowil cos ze pani przede mna tez tak miala. ja nie wiem...
Jak porownuje z Leny prenatalnym badaniem to u niej np było napisane ze
serce- prawidłowo ułozone
a teraz ze koniuszek serca po stronie żołądka.
Ja nie wiem...ide sprzatac i lepiec pierogi
Marika mam nadziejě że wrócisz do nas szybko i to z dobrymi wiadomościami. Mocno trzymamy za to kciuki.Udanych wizyt odezwę się w najbliższym czas może, jak się pozbieram, bo świat mi się zawalił, a wam życzę powodzenia jesteście najlepsze nigdy nie myślałam że mnie takie coś spotka mimo że mając 20 lat otarłam się już o śmierć jak to mówi moja mama,, Bóg zrzuca nam na barki tyle ile możemy udźwignąć,, ale chyba nie jestem tak silna jak on myśli Boże ile bym dała żeby to była tylko wada serduszka
reklama
Ja miałam 166 i też prawidłoweJa miałam 159 uderzeń na minutę i ginekolog powiedziała że tętno prawidłowe...