reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Za każdym razem jak czytam jakieś wiadomości wsparcia od was płakać mi się chce z bezsilności :( 23 maja mam badanie i 3 dni później będę miała wieści czy to wada serduszka czy coś innego

3jgx3e3kqcg44a3c.png

reklama
@nikuss3006 widziałam, że pisałaś o przezierności, u mnie przezierność karkowa była 2,1, więc też w zasadzie niemało, ale lekarz powiedział że nie ma się co tym przejmować. Norma jest do 2,5 ale nawet jak wyjdzie przezierność powyżej tych 2,5 to jeszcze to o niczym nie świadczy, więc kochana noł stress :*

przeziernosc mam 2,4mm.
Nie wiem jak to sprawdzic bo jest napisane ze:
czynnosc serca płodu - uwidoczniono
FHR 141 ud/min
CRL 77,1 mm
ogolnie on pod nosem sobie gadał;/ i mowil cos ze pani przede mna tez tak miala. ja nie wiem...

Jak porownuje z Leny prenatalnym badaniem to u niej np było napisane ze
serce- prawidłowo ułozone

a teraz ze koniuszek serca po stronie żołądka.

Ja nie wiem...ide sprzatac i lepiec pierogi :(
A co Ci lekarz na badaniu powiedział?
Wydaje mi się, że Twój maluszek sporawy już jest bo mój na USG prenatalnym miał 6,5 cm. Więc z racji wielkości maluszka przezierność mogłaś mieć większą.
Nienawidzę lekarzy "niemów" - zrobią badanie, poklepią coś na kompie i do widzenia. A Ty później dochodź co i jak.

Za każdym razem jak czytam jakieś wiadomości wsparcia od was płakać mi się chce z bezsilności :( 23 maja mam badanie i 3 dni później będę miała wieści czy to wada serduszka czy coś innego

3jgx3e3kqcg44a3c.png
To czekanie jest najgorsze :(
A pytałaś może o ten test NIFTY? Tylko że tego chyba niestety nie refundują ;/

Umówiłam się na połówkowe do luxmedu. 24.06
Niby ma to być super lekarz i super sprzęt. Zobaczymy.
Ale i tak będę robić tez prywatnie, bo nie mam zaufania do luxmedu

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja na połówkowe umówię się do Makowskiego na Łuckiej w Wawie. Dwie poprzednie ciąże prowadziłam w LIM/LUXMED i lekarz prowadzący wcale nie polecał robić tam badań bo właśnie ten sprzęt kiepski jest. Ale to było kilka ładnych lat temu i może coś się zmieniło.
Jesteś z Wawy? Jak tak to polecam doktora Krzysztofa MAJA z LIM/LUXMED on też ma certyfikat do badań prenatalnych.

Pozdrawiam sedecznie.

PS. JUTRO MA BYĆ JUŻ ŁADNA POGODA :)))))

przeziernosc mam 2,4mm.
Nie wiem jak to sprawdzic bo jest napisane ze:
czynnosc serca płodu - uwidoczniono
FHR 141 ud/min
CRL 77,1 mm
ogolnie on pod nosem sobie gadał;/ i mowil cos ze pani przede mna tez tak miala. ja nie wiem...

Jak porownuje z Leny prenatalnym badaniem to u niej np było napisane ze
serce- prawidłowo ułozone

a teraz ze koniuszek serca po stronie żołądka.

Ja nie wiem...ide sprzatac i lepiec pierogi :(
Nie ma to jak komentarz lekarza. Palną coś i człowiek się martwi. A kiedy masz wizytę u lekarza prowadzącego? Dopytaj jego o to wszystko.

Sama nie wiem jakie badania będę miała... Wszystko mam w ramach NFZu przez powikłania.. Zobaczymy co tam będą robić ale podobno ta biopsja już mi wszystko powie

3jgx3e3kqcg44a3c.png

Udanych wizyt :( odezwę się w najbliższym czas może, jak się pozbieram, bo świat mi się zawalił, a wam życzę powodzenia jesteście najlepsze :( nigdy nie myślałam że mnie takie coś spotka mimo że mając 20 lat otarłam się już o śmierć :( jak to mówi moja mama,, Bóg zrzuca nam na barki tyle ile możemy udźwignąć,, ale chyba nie jestem tak silna jak on myśli :( Boże ile bym dała żeby to była tylko wada serduszka :(

3jgx3e3kcgkoqah3.png
Marika mam nadziejě że wrócisz do nas szybko i to z dobrymi wiadomościami. Mocno trzymamy za to kciuki.

89Katia-
Napewno nie jest łatwe iść do szpitala ,jak się ma dziecko w domu.Ale kochana może nie czekaj do wieczora, jak się gorzej czujesz to jedz szybciej .Oczywiście zrobisz jak uważasz .Daj znać co i jak.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry