reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

@89Katia słonko Ty moje trzymaj się ... wiem, ze pobyt w szpitalu jest masakryczny (leżałam 3 razy w poprzedniej ciąży włącznie z zabiegiem pod narkoza) ale dasz radę i chłopcy Twoi również dadzą [emoji6] Ściskam Cię mocno ... oby jak najszybciej to dziadostwo sobie poszło !

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@nikuss3006 ja mam przezierność 2,1. Ale mnie odrazu lekarz powiedział, że to jest też zależne od wielkości dziecka. Im wieksze dziecko tym przezierność też może być większa. U mnie CRL to 7cm więc skoro u Ciebie dzidziuś jeszcze większy to myślę, że nie masz powodu do zmartwień :)

nikuss3006 mi lekarz mówił że tętno u dziecka powinno się mieścić w przedziale 120-150/min

Katia ja podczytuje też mamęginekolog.pl, ona fajnie opisuje o krwiakach i w ogóle ciekawiepisze. Proszę zajrzyj tam, ja też się tym pocieszałam. A moja lekarka jest do niej troszkę podobna z poglądów, zresztą z wieku też:) Dziewczyny ja podczytuje Was na raty, bo jestem do jutra u rodziców, i tylko rano mam czas i dojście do kompa. Także wiele z nas ma pod górkę, ja też ciągle coś, tarczyca, krwiaki, wysokie ciśnienie itp, ale musimy być dzielne dla naszych pociech. Trzymam zanas wszystkie kciuki, za Ciebie Marika jeszcze mocniej. Wychodzi za oknem słońce, niech i dla naszych maluszków też zaświeci i przyniesie lepsze wieści:)powodzenia dziewczyny:)

A tak przy okazji, bo jakoś ciężko pisać o sobie kiedy inni potrzebują wsparcia, to tylko dwa słowa ... byłam wczoraj na wizycie i wszystko ok. Teraz, ze względu na moje przeboje z pierwszej ciąży, wizyta co 2 tygodnie.
Acha i mój lekarz tez obstawia dziewczynkę [emoji4]

A tak przy okazji, bo jakoś ciężko pisać o sobie kiedy inni potrzebują wsparcia, to tylko dwa słowa ... byłam wczoraj na wizycie i wszystko ok. Teraz, ze względu na moje przeboje z pierwszej ciąży, wizyta co 2 tygodnie.
Acha i mój lekarz tez obstawia dziewczynkę [emoji4]

Cudownie!!!!! Bardzo, ale to bardzo się cieszę :) Takich informacji tu potrzeba.

Bardzo Wam dziękuję za każde dobre słowo!

U mojego malca tętno było 146 i ciągle sprawdzał u sprawdzał. kiedy zapytałam czy coś z sercem nie tak to mnie zapytał dlaczego się tak trzesa a ja na to że zimno tu to mi odpowiedzial że to już wszystko jasne i wszystko z sercem ok. Więc wszystko zależy od tego czy dzidzia śpi lub czy mamie jest zimno:D

reklama
Hej,
Przed samym snem zajrzałam tu wczoraj i szukałam postów Mariki, a tu kurczę takie wiadomości :( Kochana, bądź silna, ja sobie nawet nie próbuję wyobrazić co Ty czujesz. Dlaczego takie małe bezbronne dzieci muszą już cierpieć.. :( Wierzę, że jednak się okaże, że wszystko będzie dobrze. Najważniejsze, żebyś teraz miała wsparcie rodziny i chłopaka. Całe forum też trzyma za Ciebie kciuki :*
@89Katia, jak byłam w zeszłym roku na październikowych mamach, jedna dziewczyna miała zdiagnozowane mięśniaki w macicy, potem podczytywałam czasem to forum, okazało się, że nie zagrażają dziecku i jest wszystko okej. Krwiaki też zdarzają się często i się wchłaniają, więc u Ciebie też tak musi być, cokolwiek za cholerstwo by to nie było! Pamiętaj, że teraz najważniejsze jest zdrowie Twoje i Twojego drugiego dziecka, bo młody sobie z tatą świetnie poradzi :* wiem że decyzja o szpitalu jest trudna, ale będziesz miała pewność, że robisz wszystko, by drugie maleństwo było zdrowe i bezpieczne.

Ja od wczoraj czuję jakiś dyskomfort w brzuchu, taką ciężkość, w dodatku mnie piecze jakby w podbrzuszu. Ciekawe czy się jakiejś infekcji nie dorobiłam :(

Do góry