reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

@Karolka2106 ja tez mam zamiar wybrac sie na zakupy ale chce poogladac wozki na zywo bo kolezanka ma coneco i bylam tak zla bo sie go tak zle prowadzilo ze szok.
Aha i chcialam sie pochwalic ze opieka nad 8miesieczna Laura przebiegla bardzo dobrze najpierw byl stres ale chyba instyknt macierzynski wziol gore i bawilysmy sie swietnie;-)

reklama
@Anusiak1507 powodzenia na wizycie :)
Ja wózka też nie chce kupować w ciemno, ostatnio patrzylismy w smyku i jeszcze jakimś sklepie dla dzieci ale zadne mi się jakoś nie podobają... dużo jest adamexow ale nie mają zbyt dobrych opinii. Coś czuje że ciężko będzie. :p
Na razie chciałabym zapolowac na jakieś ciuszki. :)

cześć dziewczyny ☺
musze wstać i zaprowadzić córke do przedszkola a nie mam siły całą noc sie budziłam bo katar mnie męczył

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ☺

dziewczyny ile trzeba wkońcu czekać na te wyniki prenatalne z krwi ? bo ja wczoraj dzwoniłam i mi kobieta mówi że do 14 dni roboczych a po drodze był jeszcze weekend majowy

@89Katia jak sie czujesz?

@Marika92 trzymaj sie, bądź silna dla dzidziusia wszyscy trzymamy kciuki żeby tylko sie okazało że to nic poważnego ☺

Cześć!

@Marika92 ogromnie mi przykro :( jeśli to serduszko, to można leczyć. Jaki jest kolejny krok? Amniopunkcja? Czy wystarczy Nifty? Trzymak się Kochana!!!!!!! Jesteś bardzo dzielna.

@nikuss3006 ale pracowity poranek :) powodzenia na usg! Czekamy na relację. Dzień złych wiadomości był wczoraj. Dziś dla równowagi wszystko musi być dobrze!

@Anusiak1507 powodzenia!!

@Karolka2106 koniecznie powiedz o ciąży przed masażem. Miłego relaksu:)

A ja jak się czuje? Źle. Źle psychicznie. Powoli godzę się na szpital :( plamienie się zwiększyło i jest ciemniejsze. Jak plamię to boli mnie podbrzusze i plecy. I to mnie najbardziej niepokoi :( :( Pójdę do tego szpitala, aby zdiagnozowali chociaż to cholerstwo czy to mięśniak czy krwiak. To będzie okropny pobyt w szpitalu :( Chodzę i płaczę po kątach. Nie wiem jak wytrzymam bez synka :( On i mąż na pewno świetnie sobie poradzą, ale wiecie jak to matka przeżywa :(
Do tego będę leżała na najsmutniejszym oddziale, gdzie kobiety przed 20 tc walczą o ciąże, a także są po poronieniach :(
Szykuję już rzeczy i pakuję powoli torbę. Wieczorem jeśli nie będzie jakiejś poprawy w samopoczuciu to jadę do szpitala :(
Nie chce, ale muszę mieć pewność, że wykorzystałam wszystkie możliwości i zrobiłam wszystko, aby donosić ciążę :(

Cześć!

@Marika92 ogromnie mi przykro :( jeśli to serduszko, to można leczyć. Jaki jest kolejny krok? Amniopunkcja? Czy wystarczy Nifty? Trzymak się Kochana!!!!!!! Jesteś bardzo dzielna.

@nikuss3006 ale pracowity poranek :) powodzenia na usg! Czekamy na relację. Dzień złych wiadomości był wczoraj. Dziś dla równowagi wszystko musi być dobrze!

A ja jak się czuje? Źle. Źle psychicznie. Powoli godzę się na szpital :( plamienie się zwiększyło i jest ciemniejsze. Jak plamię to boli mnie podbrzusze i plecy. I to mnie najbardziej niepokoi :( :( Pójdę do tego szpitala, aby zdiagnozowali chociaż to cholerstwo czy to mięśniak czy krwiak. To będzie okropny pobyt w szpitalu :( Chodzę i płaczę po kątach. Nie wiem jak wytrzymam bez synka :( On i mąż na pewno świetnie sobie poradzą, ale wiecie jak to matka przeżywa :(
Do tego będę leżała na najsmutniejszym oddziale, gdzie kobiety przed 20 tc walczą o ciąże, a także są po poronieniach :(
Szykuję już rzeczy i pakuję powoli torbę. Wieczorem jeśli nie będzie jakiejś poprawy w samopoczuciu to jadę do szpitala :(
Nie chce, ale muszę mieć pewność, że wykorzystałam wszystkie możliwości i zrobiłam wszystko, aby donosić ciążę :(
O Matko :( w takiej sytuacji faktycznie lepiej do szpitala i niech mają na Ciebie oko.
Może szybko znajdą wyjście z tej sytuacji.

Cześć!

Ojej, dobrze że zdecydowałaś się na szpital. Tam się tobą dobrze zajmą. Wyobrażam sobie jak ci ciężko. Ale tak jak piszesz, mąż sobie świetnie poradzi a Malutki też. Trzymaj się cieplutko ❤

@89Katia wiem, że żadne słowa nie są teraz w stanie ukoić Twoich nerwów ale myślę, że trzeba się pogodzić ze szpitalem dla spokoju ducha, niech wyjaśnią sytuację i znajdą przyczynę plamienia. Wiadomo, że ciężko zostawić dziecko w domu ale to tylko krótki epizod biorąc pod uwagę całe życie jakie jest przed Wami więc warto! Nic się nie martw! [emoji8]

Obudziłam się ok. 7, synek też już szaleje ze szczeniaczkiem-uczniaczkiem, jeszcze 15 minut i wstajemy :)

Cześć Dziewczynki, smutno tutaj się zrobiło. Mam nadzieję że czarne chmury szybko opuszczą nasze forum.

Marika cały czas o was myślę. I jestem pełna nadziei, że wszystko będzie dobrze.

Trzymajcie się Dziewczynki na wizytach. Na pewno będą same pozytywne wieści.

reklama
*Marika92 głowa do góry będzie dobrze zobaczysz, u mojej kumpeli stwierdzono bardzo ciężko wadę, lekarz nawet zaproponował aborcje, ona poszła do innego lekarza, porobiła inne badania genetyczne. Urodziła zdrowego syna, dziś ona ma 7 lat.:)

*nikuss3006 powodzenia na prenatalnych:)

*Karolka2106 to miły prezent szefowa Ci sprawiła, przynajmniej się zrelaksujesz :)

*89Katia będzie dobrze, moja siostra w 1 ciąży można powiedzieć że 1/3 spędziła w szpitalu a 2/3 przeleżała w domu, też często miała krwawienia i krwotoki, ale urodziła zdrowo córkę.

Co do krwotoków, nie wiem czy wiecie ale jeśli jest mocny lekarz nie powinienem wtedy czy położna badać przez pochwę (wiadomo o co chodzi) moja siostra o tym nie wiedziała na początku dopiero później położna jej powiedziała (można niestety poronić wtedy….)

Ja też dziś mam prenatalne, jakoś nie najlepiej spałam same głupoty mi się śniły...

Do góry