reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

@Mycha07 hejka, też jestem alergikiem i juz po konsultacji z alergologiem. nie wolno Ci NIC, ani tabletek ani maści na alergie. Można tylko sól morską do nosa, wapno do picia i emolienty na skórę. Co innego przy astmie wtedy bierze się wziewnie Budezonid i doraźnie Ventolin, bo przy dusznościach o wiele bardziej niebezpieczne dla dziecka jest podduszenie matki niż steryd w oskrzelach, który praktycznie nie przenika do organizmu.

reklama
@itucha tak spalas ciagiem?? Bez sikania?? :)

Taaaa, póki co nie wstaję w ogóle w nocy na siuski, w poprzedniej ciąży dopiero pod koniec musiałam przerywać sen tak więc akurat dla mnie to żaden problem ;)

Wieczorami brzuch wygląda pokaźnie, nie da się go ukryć ale od rana wygląda w miarę normalnie :)

Zrobiłam dziś 4 rodzaje muffinek, plecy mnie bolą strasznie ale jutro będzie wyżerka na roczku synka, nie wiem kiedy ten czas minął, dziewczyny zobaczycie nawet się nie obejrzymy a będziemy na porodówkach [emoji23]

@estrelicia mimo wszystko warto kupić gondolę, chociaż na pierwsze miesiące :)

Witam listopadowe mamusie ☺

musze się przyznać że już jakiś czas czytam forum i uznałam że się powinnam ujawnić ☺

a więc się przedstawie :
mam na imie Monika jestem w 13tc 5d jest to moja druga ciąża, mam córke Emilke która ma 4 latka i 6 miesięcy
miałam już badania prenatalne a przynajmniej usg na badania krwi musze poczekać, z usg wszystko dobrze a co do płci dziecka to zazdroszcze bo moja dzidzia skrzyżowała kolanka i nic nie było widać ☺

no i oczywiście gratuluje zdrowych dzidziusiów każdej mamusi ☺

@Mycha07 hejka, też jestem alergikiem i juz po konsultacji z alergologiem. nie wolno Ci NIC, ani tabletek ani maści na alergie. Można tylko sól morską do nosa, wapno do picia i emolienty na skórę. Co innego przy astmie wtedy bierze się wziewnie Budezonid i doraźnie Ventolin, bo przy dusznościach o wiele bardziej niebezpieczne dla dziecka jest podduszenie matki niż steryd w oskrzelach, który praktycznie nie przenika do organizmu.
Czyli nawet nie ma co isc to lekarza... :/ czytalam troche ze zirtex mozna ale to I tak by trzeba bylo.komsultowac z lekarzem :( najgirsze, ze mi szybko alergia schodzi na zatoki I wtedy to juz jest meka :( a musze byc sprawna przez caly maj ze wzgledu na prace :/ bede probowac naturalnie, ale nie wiem czy to pomoze :/

Ja również jestem alergiczka i byłam u alergologa. Z wapnem trzeba uważać. Tylko czysta postac bo tego musującego nie można w ciąży a z tabletek można zyrtec. Jest podawany nawet niemowlakom.

3jgx43r8ceekwbv1.png

@Mycha07 dzięki za uspokojenie. Nie wiem czemu ja mam inne wymiary, a reszta z Was nie ma, ale moze kazdy lekarz ma jakies inne standardy. No ale skoro mowil, ze jest ok to tego sie trzymam :)

Co do alergii to współczuje, naprawde musi byc męka bez leków :/

Ja dzis mialam miec taaaaki produktywny dzień... a wrocilam od rodziców, maz tez wrocil z ryb i poszlismy na popoludniowa drzemke, teraz sie dopiero obudzilismy, ide pod prysznic i dalej bede spac :D brak mi sil kompletnie :(

@Marika92 trzymam kciuki, cuda sie zdarzaja, pisalam kiedys, moj brat mial miec wodoglowie, lekarz mame nastraszyl, a okazalo sie u innego lekarza na następnych badaniach ze wszystko jest dobrze, urodzil sie zdrowy, teraz ma 10 lat :D

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja również jestem alergiczka i byłam u alergologa. Z wapnem trzeba uważać. Tylko czysta postac bo tego musującego nie można w ciąży a z tabletek można zyrtec. Jest podawany nawet niemowlakom.

3jgx43r8ceekwbv1.png
A i warto po zyrtec iść do alergologa. Bo wtedy da zyrtec na receptę, gdzie 30 tabletek kosztuje tyle samo co te co są opakowania dostępne bez recepty

3jgx43r8ceekwbv1.png

@Mycha07 dzięki za uspokojenie. Nie wiem czemu ja mam inne wymiary, a reszta z Was nie ma, ale moze kazdy lekarz ma jakies inne standardy. No ale skoro mowil, ze jest ok to tego sie trzymam :)

Co do alergii to współczuje, naprawde musi byc męka bez leków :/

Ja dzis mialam miec taaaaki produktywny dzień... a wrocilam od rodziców, maz tez wrocil z ryb i poszlismy na popoludniowa drzemke, teraz sie dopiero obudzilismy, ide pod prysznic i dalej bede spac :D brak mi sil kompletnie :(

@Marika92 trzymam kciuki, cuda sie zdarzaja, pisalam kiedys, moj brat mial miec wodoglowie, lekarz mame nastraszyl, a okazalo sie u innego lekarza na następnych badaniach ze wszystko jest dobrze, urodzil sie zdrowy, teraz ma 10 lat :D

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom
Mam nadzieję że będzie tak jak mówicie :)

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak, ja już od jakiegoś czasu w ogóle nie mam

Poważnie? Jesteś zadowolona z jakości obsługi i produktu? :)
Ja pewnie na swoje zamówienie będę musiała poczekać najwcześniej do piątku lub nawet poniedziałku przez majówkę :)

Tak, jestem zadowolona, rzeczy dobrej jakości, porządnie wykonane, a realizacja też bardzo sprawna bo kupowałam w niedzielę późnym wieczorem, a we wtorek rano paczka była u mnie

reklama
Marika super, że się trzymacie:-D to najlepsza wiadomość jaką dziś otrzymałam, jestem z Tobą

mnie mdli, bo się na stałam w kuchni, znajomi wpadli bez zapowiedzi, ciasta miałam maławo, więc zarobiłam ciasto na pizzę, wyszły 4, dzieci zjadły wszystkie
na szczęście japudtkę młodą ugotowałam wczoraj(pełen gar) mielu chęć zpróbować

jutro do pracy na 7.30 no ciężko mi o tym nawet myśleć, no i już maj...

mi pasuje nowy wątek wózkowy, chyba, że już minęła fala wózków

o rety rety, my wczoraj też po miesięcznej przerwie zaszaleliśny, normalnie gdyby to dłużej trwało to bym nie wytrzymała, taka suchość czy coś, dyskomfort, krwawień współczuję, na szczęście to pewnie otarcie mechaniczne, czy coś
mam kaszel, uciążliwe to, M zaparzył mi podbiał oby pomógł
współczuję alergii, może inhalacje z wody fizjologicznej pomogą?
dobrej nocy, bez koszmarów,
bądźcie zdrowe

Do góry