reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

A ja wczoraj po przytulankach krwawilam:-( zestresowalismy sie oboje i raczej noe bedzie nam w glowie kolejne przytulanie sie:-( starzy a glupi... Po badaniu tez krwawie za kazdym razem wiec nie martwie sie tym bo zaraz po byla krew a pozniej juz nie zero boli ale stres nasz.
Dzisiaj wstalam a dziasla mam tak spuchniete jakbym jakoegos zapalenia w ustach dostala uroki hormonow;-)
Ja tez plamilam po badaniach ;) zylki nam.pekaja ;)

reklama
Dokładnie ja tak mam :) A myślałam że coś ze mną nie tak. Pisałam kilka postów wyżej, że najlepiej kupiłabym używany.

Witam z rana. Czy Was też tak wcześnie mdłości budzą? Ale zjem i przechodzą na ogół oczywiście na jakiś czas.
Myslalam o uzywanym ale jak patrze to one sa,w cenie nowych, wiec chyba sprowadze z Polski wozek, sa duzo tansze, tutaj uzywane zaczynaja sie pd 100e (400zl) A ze duzo chodze na pieszo to chyba lepiej jakies nowe kolka miec ;)

@itucha tak spalas ciagiem?? Bez sikania?? :)

@ewelinanice to Cie ppciesze, brzuch ani razu mnie nie bolal, nic nie ciagnie ;) dzieci mi tylko mowia ze mam gruby brzuszek, dzidzia rosnie ;)

Ja bede kupowac stopniowo, pomalu, nie lubie na ostatnia chwile, chociaz z ubrankami musze sie wstrzymac, albo bede kupowac I dla chlopca I dziewczynki ;) Jakos tak moze nie odczujemy tego jak raz w miesiacu kupi sie cos wiekszego dla dzidzi, a naprawde musze zaczac zakupy od zera ;)

@Lornetka nie wiem jak to sie sprawdzi hihi bo kazda ma inne wymagania , inne podejscie, co dla jednrj jest potrzebne druguej sie nie przyda ;)Mysle, ze nie ma sensu otwierac kolejnego watku, mozemy wszystko pisac tutaj :)

Mnie z rana tylko cycki bola pozniej juz ok. Ogolnie juz zaczynam miec ciezkie noce, nie wygodnie mi, siku mnie budzi I te sny! Cala noc mnie mecza!

@iska bez paniki 3dni to naprawde nic! Nie ma co sie przejmowac, wkoncu dzieci rodza sie rozne, niektore maja mniejsze glowy, niektore wiekszr. Wkoncu swiat nie jest idealny ;) Dziwne w ogole takie pomiary, wiem ze wykonuje sie je duzo pozniej. Wiec glowa do gory :)

@Bezkonaerwantow mniewam tak czasami, ze wydaje mi sie ze nie jestem w ciazy, zwlaszcza rano ;)

Hejka. Podczytuje Was dzisiaj:) Dostałam e-maila z innego profilu, że dziś zaczynam 14 tydzień, tutaj mi jeszcze brakuje, ale już coraz bliżej. Niestety wzdęcia mnie dopadły jakoś od wczoraj. Analizuje co takiego zjadłam, a może to kolejny objaw ciąży. Masakra. Chodzę jak balonik:)

Hej kochane! U mnie znowu cisza, ale mamy gości z 15-miesiecznym dzieckiem i latamy na pełnych obrotach!
Jutro mamy kontrolkę u lekarza, wprawdzie dopiero co mi robił usg, ale może go namowię na kolejne :)
Poza tym czuje się ok, piersi dalej trochę bolą, brzuch delikatnie rośnie. Sikam jak najeta ;) aa i z gorszych spraw śnią mi się przeokropne koszmary z noworodkami w roli głównej i jak ja, jako młoda mama je wykanczam. Jak się obudziłam dzisiaj, to się poryczalam mężowi, że może podświadomość daje mi znać, że się nie nadaje na mamę. Teraz patrzę z dystansem, ale rano- dramat!

Tak mnie wkrecilyscie wózkami, że nic innego nie robię tylko cały czas szukam. Jako pierworodka zaczelam od koloru [emoji14] ale im dalej tym gorzej, bo wiem że musi być na pewno lekki (u nas nie ma poziomych ulic, albo jest bardzo do dołu, albo bardzo pod górę ;). Zastanawiam się czy w naszym klimacie w ogóle kupować gondole, czy nie od razu taka spacerowkę, w której położę też noworodka. Nie mam ani śniegu, ani błota, ani polskich lasów [emoji14] na razie mój największy hit to joolz day 2,ale cena jest zabójcza [emoji14]

p19uskjojbeqaxq5.png

Estrelicia fakt, w moim klimacie tez nie ma sniegu, zadko w zime spada ponizej 0 , I w sumie zawsze krotko uzywalam gondole, przewaznie fotelik samochodowy a pozniej spacerowka, jak juz sami siadali :)

Dziewczyny co na alergie! Mam sezonowe na trawy I pokrzywy, zawsze bralam antyhistaminowr, ale teraz nie wiem co moge! Pierwsza ciaza w lato, w aptece pelno tabletek, ale jak powiedzialam ze jestem w ciazy to juz zadnych nie maja :/

Hej dziewczyny,
widzę, że dzień sprzątania nie tylko u mnie. Ja powywalałam kosmetyki, których i tak wiem, że w ciąży nie uzyje i w ogóle wszystkie szafki przetrząsałam i porządkowałam, aż mąż się ze mnie śmiał.

@Myszka90 @Marika92 trzymam za Was kciuki, też o Was myślę, Marika mam nadzieję, ze po badaniach wszystko będzie dobrze i sie uspokoisz.

Ja mam lekarza za trzy dni, dam znać jak tam moja fasola.

Mi już odeszły mdłości, brzuch mnie ciągnął tylko na początku. teraz jedyny objaw jaki mam to masakryczny ból piersi jak mnie tylko ktoś dotknie, albo przyciśnie. Wczoraj kupiłam nowy stanik.....
75 E, to już nie stanik tylko miska albo wiaderko! i spodnie ciążowe, bo w swoich obcisłych już mi sie niewygodnie chodziło, a jeszcze nie chce się zdradzać w pracy póki prenatalne przede mną.

Buziaki dla Was

reklama
Oj z alergia nie pomogę, bo zupełnie się na tym nie znam :( najlepiej niech ginekolog coś poradzi.

Chyba tylko ja dziś bezproduktywnie spędziłam dzień :p

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry