reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
Pytanie do pierworódek, ale i innych, bo nie chcę, żeby ktoś pomyślał, że chcemy Was pouczać, ale co wy na to, by założyć watek z praktycznymi poradami dla mam, np. ws zakupu kosmetyków dla maluchów i mam, ubranek itp., wózków, materacy itp.?

Dzień dobry !

Ja od rana wzięłam się za sprzątanie i pranie, ale chyba zrobię to na raty, bo już mi wena przeszła. Właśnie siadłam i piję pokrzywę i myślę co zjeść. Znowu za mną chodzi dżem.. :D Po południu jadę do rodziców, a potem odwiedzić M. na rybach nad zalewem, bo siedzi tam od piątku i każe się codziennie odwiedzać, może jakiegoś grilla uskutecznimy.
Co do brzucha to mnie w ogóle nie boli, piersi bolą jak je ponaciskam, tak to ich nie czuję, za to kręgosłup boli codziennie niemiłosiernie, promieniuje na jedną nogę i obawiam się, że rwa kulszowa się odzywa. Aż się boję myśleć jak mnie będzie boleć później. Ale za to brzuch się fajnie zaokrągla i jestem szczęśliwa :D
Ooo a powiem Wam jeszcze taką ciekawostkę, odkąd jestem w ciąży to mam zdecydowanie większe powodzenie u płci przeciwnej, mimo, że ja mam wrażenie, że raczej zbrzydłam. Ostatnio gościu w biedronce zagadał do mnie i od słowa do słowa zaproponował mi randkę, haha :D nie zauważył chyba gpsa na palcu :D w pracy jak odbierałam telefon, też mi jeden facet powiedział, że mam bardzo ładny głos (pierwszy raz ktoś mi to powiedział :D), a wczoraj wydzwaniał do mnie taki właściciel z zaprzyjaźnionego hotelu, czasem sobie podsyłamy gosci jak jest u kogoś full, ale co ciekawe dzwonił na moją komórkę i gadał o pierdołach, aż musiałam się wykręcać, że mi goście idą i muszę kończyć :D No powiem Wam, że chyba ciąża mi służy :D

@Anusiak1507 wszystko jest przekrwione i pewnie dlatego tak krwawisz, kurczę, no jak nie urok to sra.czka :( A może nadżerkę masz?

Ja z kolei z zakupami się wstrzymuję co najmniej do wakacji, wtedy będę już na l4, będzie dużo czasu, wszystko sobie na spokojnie ogarnę, zrobię porządki w szafach, bo teraz nawet nie miałabym gdzie tych wszystkich rzeczy trzymać :D a i M będzie miał mniej pracy w wakacje, więc mi pomoże :)

Pytanie do pierworódek, ale i innych, bo nie chcę, żeby ktoś pomyślał, że chcemy Was pouczać, ale co wy na to, by założyć watek z praktycznymi poradami dla mam, np. ws zakupu kosmetyków dla maluchów i mam, ubranek itp., wózków, materacy itp.?
Ja jestem ZA, na niczym się kompletnie nie znam i wszystkie Wasze rady będą na wagę złotaa :D

Ja po prenatalnych odetchnęłam trochę (pewnie na tydzień :p ) i zaczynam na poważnie przygotowywać się na przyjście na świat dzidziusia. Zaraz jak będzie ciepło, to czas zdecydowanie przyspieszy. Lato mamy bardzo napięte. W czerwcu jade z małym na wieś, a mąż będzie odświeżał mieszkanie, w lipcu jedziemy nad morze, zaraz potem ślub siostry ciotecznej, w sierpniu znowu podróż na Podlasie do rodziców i teściów, we wrześniu wystartuje przedszkole syna, październik zleci raz dwa i poród :D

Także ja już powoli zaczynam zakupy, bo w najbliższych miesiącach czekałaś sporo wydatków i wole to wszystko rozłożyć w czasie :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
A w jakiej okolicy masz rodzinkę, bo ja też na Podlasiu mam rodziców.

Ja z zakupami to jakoś mam opory. Może jak odbiorę wyniki z prenatalnych 9 maja to mi odpuści. Zaczęłam oglądać wózeczki bo mnie skutecznie zachęciłyście :) ale tylko oglądam. I szukam na lato bluzeczek ciążowych, no i spodnie wypadałoby jakieś kupić. Na razie śmigam w normalnych z niższym stanem, ale tak się da pewnie do czasu, bo małą piłeczkę już mam z przodu.

Ewelinanice kciuki za pracę. Jak tyle osób będzie Ci kibicować to na pewno się wyrobisz :)

A ja znalazłam taki, zapowiada się ciekawie, ale nie wiem jak na żywo, mnie się podoba ten kolor szary w grochy
Link do: NOWOŚĆ 2017 FASTER 3 STYLE 3w1 - Babymerc

Kurde, to u mnie wyszło największe nt... ale lekarz mówił, że wszystko dobrze i żebym się nie martwiła, ale teraz to mnie zmartwiłyście trochę jednak :( a obwód główki wam się zgadzał z wynikiem z usg? Bo u mnie usg wyliczyło 12t+3d a obwód główki na 12t+6d, a wg om miałam 12+1
U mnie w każdej ciąży, dzieci miały rożne rozmiary główki, uda itp. urodziły się cudnie proporcjonalne :)

Bardzo dobry pomysł. Ja już wprawdzie nie pierworódka, ale chętnie sobie przypomnę to i owo.

A w jakiej okolicy masz rodzinkę, bo ja też na Podlasiu mam rodziców.

Ja z zakupami to jakoś mam opory. Może jak odbiorę wyniki z prenatalnych 9 maja to mi odpuści. Zaczęłam oglądać wózeczki bo mnie skutecznie zachęciłyście :) ale tylko oglądam. I szukam na lato bluzeczek ciążowych, no i spodnie wypadałoby jakieś kupić. Na razie śmigam w normalnych z niższym stanem, ale tak się da pewnie do czasu, bo małą piłeczkę już mam z przodu.

Ewelinanice kciuki za pracę. Jak tyle osób będzie Ci kibicować to na pewno się wyrobisz :)

Siemiatycze :)
A Ty? :)

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

Ostatnia edycja:
reklama
Ja po prenatalnych odetchnęłam trochę (pewnie na tydzień :p ) i zaczynam na poważnie przygotowywać się na przyjście na świat dzidziusia. Zaraz jak będzie ciepło, to czas zdecydowanie przyspieszy. Lato mamy bardzo napięte. W czerwcu jade z małym na wieś, a mąż będzie odświeżał mieszkanie, w lipcu jedziemy nad morze, zaraz potem ślub siostry ciotecznej, w sierpniu znowu podróż na Podlasie do rodziców i teściów, we wrześniu wystartuje przedszkole syna, październik zleci raz dwa i poród :D

Także ja już powoli zaczynam zakupy, bo w najbliższych miesiącach czekałaś sporo wydatków i wole to wszystko rozłożyć w czasie :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja tez właśnie o tym myśle aby rozłożyć te wydatki w czasie. I tak może zacznę od czerwca powoli wybierać i kupować co nie co [emoji4]

I tak dziewczyny zróbmy osobny wątek na "hity i kity wyprawkowe"

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry