reklama
L
Lornetka
Gość
Pytanie do pierworódek, ale i innych, bo nie chcę, żeby ktoś pomyślał, że chcemy Was pouczać, ale co wy na to, by założyć watek z praktycznymi poradami dla mam, np. ws zakupu kosmetyków dla maluchów i mam, ubranek itp., wózków, materacy itp.?
Dzień dobry !
Ja od rana wzięłam się za sprzątanie i pranie, ale chyba zrobię to na raty, bo już mi wena przeszła. Właśnie siadłam i piję pokrzywę i myślę co zjeść. Znowu za mną chodzi dżem.. Po południu jadę do rodziców, a potem odwiedzić M. na rybach nad zalewem, bo siedzi tam od piątku i każe się codziennie odwiedzać, może jakiegoś grilla uskutecznimy.
Co do brzucha to mnie w ogóle nie boli, piersi bolą jak je ponaciskam, tak to ich nie czuję, za to kręgosłup boli codziennie niemiłosiernie, promieniuje na jedną nogę i obawiam się, że rwa kulszowa się odzywa. Aż się boję myśleć jak mnie będzie boleć później. Ale za to brzuch się fajnie zaokrągla i jestem szczęśliwa
Ooo a powiem Wam jeszcze taką ciekawostkę, odkąd jestem w ciąży to mam zdecydowanie większe powodzenie u płci przeciwnej, mimo, że ja mam wrażenie, że raczej zbrzydłam. Ostatnio gościu w biedronce zagadał do mnie i od słowa do słowa zaproponował mi randkę, haha nie zauważył chyba gpsa na palcu w pracy jak odbierałam telefon, też mi jeden facet powiedział, że mam bardzo ładny głos (pierwszy raz ktoś mi to powiedział ), a wczoraj wydzwaniał do mnie taki właściciel z zaprzyjaźnionego hotelu, czasem sobie podsyłamy gosci jak jest u kogoś full, ale co ciekawe dzwonił na moją komórkę i gadał o pierdołach, aż musiałam się wykręcać, że mi goście idą i muszę kończyć No powiem Wam, że chyba ciąża mi służy
@Anusiak1507 wszystko jest przekrwione i pewnie dlatego tak krwawisz, kurczę, no jak nie urok to sra.czka A może nadżerkę masz?
Ja z kolei z zakupami się wstrzymuję co najmniej do wakacji, wtedy będę już na l4, będzie dużo czasu, wszystko sobie na spokojnie ogarnę, zrobię porządki w szafach, bo teraz nawet nie miałabym gdzie tych wszystkich rzeczy trzymać a i M będzie miał mniej pracy w wakacje, więc mi pomoże
Ja od rana wzięłam się za sprzątanie i pranie, ale chyba zrobię to na raty, bo już mi wena przeszła. Właśnie siadłam i piję pokrzywę i myślę co zjeść. Znowu za mną chodzi dżem.. Po południu jadę do rodziców, a potem odwiedzić M. na rybach nad zalewem, bo siedzi tam od piątku i każe się codziennie odwiedzać, może jakiegoś grilla uskutecznimy.
Co do brzucha to mnie w ogóle nie boli, piersi bolą jak je ponaciskam, tak to ich nie czuję, za to kręgosłup boli codziennie niemiłosiernie, promieniuje na jedną nogę i obawiam się, że rwa kulszowa się odzywa. Aż się boję myśleć jak mnie będzie boleć później. Ale za to brzuch się fajnie zaokrągla i jestem szczęśliwa
Ooo a powiem Wam jeszcze taką ciekawostkę, odkąd jestem w ciąży to mam zdecydowanie większe powodzenie u płci przeciwnej, mimo, że ja mam wrażenie, że raczej zbrzydłam. Ostatnio gościu w biedronce zagadał do mnie i od słowa do słowa zaproponował mi randkę, haha nie zauważył chyba gpsa na palcu w pracy jak odbierałam telefon, też mi jeden facet powiedział, że mam bardzo ładny głos (pierwszy raz ktoś mi to powiedział ), a wczoraj wydzwaniał do mnie taki właściciel z zaprzyjaźnionego hotelu, czasem sobie podsyłamy gosci jak jest u kogoś full, ale co ciekawe dzwonił na moją komórkę i gadał o pierdołach, aż musiałam się wykręcać, że mi goście idą i muszę kończyć No powiem Wam, że chyba ciąża mi służy
@Anusiak1507 wszystko jest przekrwione i pewnie dlatego tak krwawisz, kurczę, no jak nie urok to sra.czka A może nadżerkę masz?
Ja z kolei z zakupami się wstrzymuję co najmniej do wakacji, wtedy będę już na l4, będzie dużo czasu, wszystko sobie na spokojnie ogarnę, zrobię porządki w szafach, bo teraz nawet nie miałabym gdzie tych wszystkich rzeczy trzymać a i M będzie miał mniej pracy w wakacje, więc mi pomoże
Ja jestem ZA, na niczym się kompletnie nie znam i wszystkie Wasze rady będą na wagę złotaaPytanie do pierworódek, ale i innych, bo nie chcę, żeby ktoś pomyślał, że chcemy Was pouczać, ale co wy na to, by założyć watek z praktycznymi poradami dla mam, np. ws zakupu kosmetyków dla maluchów i mam, ubranek itp., wózków, materacy itp.?
A w jakiej okolicy masz rodzinkę, bo ja też na Podlasiu mam rodziców.Ja po prenatalnych odetchnęłam trochę (pewnie na tydzień ) i zaczynam na poważnie przygotowywać się na przyjście na świat dzidziusia. Zaraz jak będzie ciepło, to czas zdecydowanie przyspieszy. Lato mamy bardzo napięte. W czerwcu jade z małym na wieś, a mąż będzie odświeżał mieszkanie, w lipcu jedziemy nad morze, zaraz potem ślub siostry ciotecznej, w sierpniu znowu podróż na Podlasie do rodziców i teściów, we wrześniu wystartuje przedszkole syna, październik zleci raz dwa i poród
Także ja już powoli zaczynam zakupy, bo w najbliższych miesiącach czekałaś sporo wydatków i wole to wszystko rozłożyć w czasie
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja z zakupami to jakoś mam opory. Może jak odbiorę wyniki z prenatalnych 9 maja to mi odpuści. Zaczęłam oglądać wózeczki bo mnie skutecznie zachęciłyście ale tylko oglądam. I szukam na lato bluzeczek ciążowych, no i spodnie wypadałoby jakieś kupić. Na razie śmigam w normalnych z niższym stanem, ale tak się da pewnie do czasu, bo małą piłeczkę już mam z przodu.
Ewelinanice kciuki za pracę. Jak tyle osób będzie Ci kibicować to na pewno się wyrobisz
L
Lornetka
Gość
U mnie w każdej ciąży, dzieci miały rożne rozmiary główki, uda itp. urodziły się cudnie proporcjonalneA ja znalazłam taki, zapowiada się ciekawie, ale nie wiem jak na żywo, mnie się podoba ten kolor szary w grochy
Link do: NOWOŚĆ 2017 FASTER 3 STYLE 3w1 - Babymerc
Kurde, to u mnie wyszło największe nt... ale lekarz mówił, że wszystko dobrze i żebym się nie martwiła, ale teraz to mnie zmartwiłyście trochę jednak a obwód główki wam się zgadzał z wynikiem z usg? Bo u mnie usg wyliczyło 12t+3d a obwód główki na 12t+6d, a wg om miałam 12+1
Bezkonserwantow
Fanka BB :)
U mnie nie wyliczano żadnych innych długości [emoji15]
Bardzo dobry pomysł. Ja już wprawdzie nie pierworódka, ale chętnie sobie przypomnę to i owo.Pytanie do pierworódek, ale i innych, bo nie chcę, żeby ktoś pomyślał, że chcemy Was pouczać, ale co wy na to, by założyć watek z praktycznymi poradami dla mam, np. ws zakupu kosmetyków dla maluchów i mam, ubranek itp., wózków, materacy itp.?
A w jakiej okolicy masz rodzinkę, bo ja też na Podlasiu mam rodziców.
Ja z zakupami to jakoś mam opory. Może jak odbiorę wyniki z prenatalnych 9 maja to mi odpuści. Zaczęłam oglądać wózeczki bo mnie skutecznie zachęciłyście ale tylko oglądam. I szukam na lato bluzeczek ciążowych, no i spodnie wypadałoby jakieś kupić. Na razie śmigam w normalnych z niższym stanem, ale tak się da pewnie do czasu, bo małą piłeczkę już mam z przodu.
Ewelinanice kciuki za pracę. Jak tyle osób będzie Ci kibicować to na pewno się wyrobisz
Siemiatycze
A Ty?
Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017
Ostatnia edycja:
reklama
Emsi*
Fanka BB :)
Ja po prenatalnych odetchnęłam trochę (pewnie na tydzień ) i zaczynam na poważnie przygotowywać się na przyjście na świat dzidziusia. Zaraz jak będzie ciepło, to czas zdecydowanie przyspieszy. Lato mamy bardzo napięte. W czerwcu jade z małym na wieś, a mąż będzie odświeżał mieszkanie, w lipcu jedziemy nad morze, zaraz potem ślub siostry ciotecznej, w sierpniu znowu podróż na Podlasie do rodziców i teściów, we wrześniu wystartuje przedszkole syna, październik zleci raz dwa i poród
Także ja już powoli zaczynam zakupy, bo w najbliższych miesiącach czekałaś sporo wydatków i wole to wszystko rozłożyć w czasie
Ja tez właśnie o tym myśle aby rozłożyć te wydatki w czasie. I tak może zacznę od czerwca powoli wybierać i kupować co nie co [emoji4]
I tak dziewczyny zróbmy osobny wątek na "hity i kity wyprawkowe"
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom