reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

W ktorym tygodniu dziewczyny jestescie? Ja w 11t4d i nic jeszcze nie czuje :(

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom
ja jutro koncze 13 tydz.i podejrzewam ze pierwsze ruchy poczuję ok.19 tygodnia

oar89n7312bz9t17.png

reklama
@itucha aa to nie wiedziałam:) w takim razie popatrzę na śpiworki :D

Ale nam się tu dzisiaj wozkowo zrobiło :D
Ja jestem gotowa dać za wózek tak do 2000 zł, więcej uważam za przesade. :p
No wiesz część osób wsadza dziecko do pościeli ale jak poczytasz to nie jest to po prostu do końca bezpieczne no i dziecko powinno spać na płasko bardzo długo :)
Ja idę na łatwiznę z obiadem, bo do rodziców jadę się stołować :D

Dziewczyny, a któraś nosiła w chuście, bądź zamierza chustować?
Ja chustowałam, duża wygoda no ale nie każdego motanie zachwyci, teraz czekam na nosidło ergonomiczne bo będzie mi łatwiej ze starszakiem + gondola albo wymiennie listopadowe dziecię do chusty a syn do spacerówki :) polecam u kogoś wypróbować czy w ogóle się to spodoba, jak tak to warsztaty z chustonoszenia i na początek zakup chusty bawełnianej w pasy, slot skośno-krzyżowy, nie polecam żadnych elastyków czy innych pościelówek ze względu na nośność takiej chusty.
Ja z wozkiem mam najwiekszy problem. Nic nie spelnia moich oczekiwan ;) to bedzie moje pierwsze dziecko tymbardziej nie wiem czym sie kierowac przy wyborze wozka..
Wstepnie myslalam o x-landerze (ktos cos o nim wie ?)
Potrzebuje wozka na wertepy. Mieszkam w uk na wsi. Beton mam tylko przed domem takze kazdy spacer bedzie na drogach polnych czesto w blocie ;)
Wozek moze byc duzy bo raczej na zakupy nie bede go zabierac. No i wygodny do skladania do samolotu..
Nie wiem czy cos znajde [emoji14]

Jestem szczęśliwą posiadaczką x-landera, koła świetne na trudny teren, zwrotny, wygodny dla dziecka ale swoje waży więc na wnoszenie po schodach nie polecam no i spacerówka mogłaby być lepsza ale to pewnie też kwestia wersji, ja mam starszy "xt"

Kurcze, wydaję się aż niemożliwe, że tak wcześnie czujecie ruchy, też bym chciała!
Przyjdzie czerwiec i coraz więcej z nas zacznie odczuwać ruchy, jestem strasznie ciekawa co to za uczucie i kiedy się pojawią <3

Ja bym chciała chustować, ale się boję, że nie będę umiała tego poprawnie wiązać, takie się to skomplikowane wydaje... :D

Ja z wozkiem mam najwiekszy problem. Nic nie spelnia moich oczekiwan ;) to bedzie moje pierwsze dziecko tymbardziej nie wiem czym sie kierowac przy wyborze wozka..
Wstepnie myslalam o x-landerze (ktos cos o nim wie ?)
Potrzebuje wozka na wertepy. Mieszkam w uk na wsi. Beton mam tylko przed domem takze kazdy spacer bedzie na drogach polnych czesto w blocie ;)
Wozek moze byc duzy bo raczej na zakupy nie bede go zabierac. No i wygodny do skladania do samolotu..
Nie wiem czy cos znajde [emoji14]

Ja miałam x-landera. Byłam bardzo zadowolona. Aż żal było go sprzedawać. Ale nie mieliśmy gdzie go trzymać, no i nie wiedzieliśmy czy uda nam się mieć trzecie dziecko.
Tylko u nas inne otoczenie, żadne wertepy, tylko chodniki, uliczki osiedlowe. Ale najlepiej to pojechać do sklepu i pomacać, pojeździć.
Teraz z chęcią kupiłabym używany. Z doświadczenia wiem że gondoli będę używać krótko. I spacerówki większej też nie używałam za długo. Szybko przesiadłam się na lekką spacerówkę. Liczy się wygoda. Ale zobaczymy jak to będzie teraz. Przy mojej dwójce była wiosna/lato, a teraz bedzie zima. Więc ta gondolka pewnie ciut dłużej posłuży.

@itucha własnie nikt w moim otoczeniu nie chustuje, no i nie mam możliwości niestety sprawdzić. Najbardziej mnie właśnie przeraża to wiązanie.

No wiesz część osób wsadza dziecko do pościeli ale jak poczytasz to nie jest to po prostu do końca bezpieczne no i dziecko powinno spać na płasko bardzo długo :)

właśnie się dzisiaj natknęłam na artykuł o tym, że pościele i ochraniacze do łóżeczka nie są bezpieczne, bo dziecko może utknąć np. z buzią przy materacu i ochraniaczu i może się udusić.

reklama
@hugins dzisiaj z usg 12tc5dzien ale to jest druga ciaza i dlatego szybciej tak mi sie wydaje przy corce nie czulam bic do 14tc pozniej wlasnie byly laskotki a w 16/17tc juz kopniak nr 1;-)

Moj maz ma jeszcze nadzieje ze cos wyrosnie miedzy nozkami ale raczej watpie w to bo prenatalne robil sam ordynator dr. Hab. Wiec zna sie na rzeczy;-) no ale niech ma ta swoja nadzieje;-) zreszta wstrzelilsmy sie w sama owulacje wiec raczej zludne te jego nadzieje;-)

Do góry