reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2017

Niestety musze zostac... Wyniki mam zle;-( znowu mnie kuli na kolejna morfologie;-( moze jutro ublagam ich o wyjscie
Lepiej być pod okiem specjalistów

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
Niestety musze zostac... Wyniki mam zle;-( znowu mnie kuli na kolejna morfologie;-( moze jutro ublagam ich o wyjscie

Lipa że musisz zostać..., ale może z drugiej strony to lepiej, jesteś pod stałą opieką lekarską, a od jutra zaczyna się długi weekend... a lekarze nawet prywatnie przyjmują jak im się chce... Nadal trzymam kciuki za Was :)

Wygląda na to, że moja panienka póki co jest tu jedyną [emoji14] śmiesznie się składa, bo z ostatnich lat wszystkie moje znajome z Polski rodziły samych chłopców, a znowu w Portugalii same dziewczynki. Więc kochane, jeśli kiedyś przyjdzie Wam ochota na dziewczynkę, to zapraszam do mnie na wakacje [emoji14] widać tutaj to wisi w powietrzu ;)

@sylwkaq90 ja też na czczo miałam, któryś wynik taki w okolicy górnej granicy, powtórzyłam po paru dniach i było już ok! Gratuluję chłopaka!

@89Katia też mam taki dzień! Tyle, że bez męża w domu :/ zaraz idę na badania, a koło 12 wyobraźcie sobie mam ekipę odkazajaca mieszkanie, wysłana przez administrację, bo się boją że mamy tu jakieś przetrwalniki zika czy innej zarazy [emoji14]

@Bezkonserwantow też się już przywitalam ze spodniami [emoji14] wisi mi ten pas ciążowy luźno, ale luksus wygody niesamowity <3

@Anusiak1507 a zdiagnozowali Cię jakoś w końcu? Ty to masz biedactwo przygody :*

p19uskjojbeqaxq5.png

Pewnie na płeć ma wpływ dieta rodziców. W Portugalii jest lekkostrawna, a my tu zima na pewno za bardzo zdrowo się nie odżywiany :p

Ale myśle tez, ze wysyp dziewczynek będzie i nas bliżej usg połówkowego :)

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

Katia starszy w czerwcu 3 lata skończy. Jak się mały urodzi to będzie miał prawie 3,5. Bardzo się martwię, żeby dobrze to przeszedł, żeby nie był zazdrosny, nie czuł się odrzucony itp. On teraz jest moim oczkiem w głowie i mam stres jak to dalej będzie.. . Wiem że pewnie wszystło się ułoży Ale stres jest...

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Pewnie na płeć ma wpływ dieta rodziców. W Portugalii jest lekkostrawna, a my tu zima na pewno za bardzo zdrowo się nie odżywiany [emoji14]

Ale myśle tez, ze wysyp dziewczynek będzie i nas bliżej usg połówkowego :)

Ja czytałam książkę o planowaniu płci dziecka i jest wieeeele teorii co ma wpływ. Ale autor pisał też że po prostu niektórzy ludzie mają takie geny ze mogą mieć tylko dzieci jednej płci

hchy43r8h8l5x99d.png

Dziewczyny przepraszam, że się tak długo nie odzywałam, nie wiem czy jeszcze ktoś mnie pamięta :D
Dość, że ten telefon się zepsuł to jeszcze internet padł i dopiero dzisiaj przyszli panowie i go naprawili.
U mnie wszystko oki. Byłam wczoraj na prenatalnych i pan doktor powiedział, że wszystko super, dzidzia zdrowa. A raczej nie dzidzia tylko chłopaczek :D
Na początku wizyty zapytał mnie czy to nie bliźniaki, bo mam bardzo wysoką betę. 258 tys., ale nic nie mówiła, żeby to było złe, więc sama nie wiem skąd ta beta..
Ryzyko zespołu Downa wyliczył mi na 1:17 tys., więc bardzo niskie.
Postaram się już być z wami na bieżąco :)
Mdłości chyba powoli mijają (odpukać). :)
GRATULUJĘ, narazie prawie same chłopaki :-) a niby się mówi że wysoka beta to na dziewczynkę :-)

xnw40tc7sy506vxn.png

Katia starszy w czerwcu 3 lata skończy. Jak się mały urodzi to będzie miał prawie 3,5. Bardzo się martwię, żeby dobrze to przeszedł, żeby nie był zazdrosny, nie czuł się odrzucony itp. On teraz jest moim oczkiem w głowie i mam stres jak to dalej będzie.. . Wiem że pewnie wszystło się ułoży Ale stres jest...

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez mam 3 latka :) różnica między dziećmi będzie u nas 3lata i 9 miesięcy. Narazie Synek bardzo cieszy się z dzidziusia, no ale zobaczymy jak będzie kiedy Małe się urodzi :)
Nie wiem czy Twój synek chodzi do żłobka/przedszkola. Mój to żłobkowe dziecko, bo po macierzyńskim musiałam wrócić do pracy. Teraz nie wyobrażam sobie, aby było inaczej, ale na początku bardzo to przeżywałam. Od września syn idzie do nowego przedszkola i jedyne czego się obawiam to sezon zimowy z niemowlakiem plus zaprowadzenie/odbieranie syna z przedszkola + ewentualne choroby.... No ale nie my pierwsze i nie ostatnie :) damy radę :)

Ja czytałam książkę o planowaniu płci dziecka i jest wieeeele teorii co ma wpływ. Ale autor pisał też że po prostu niektórzy ludzie mają takie geny ze mogą mieć tylko dzieci jednej płci

hchy43r8h8l5x99d.png

Teorie teoriami a życie sobie [emoji23]
Najważniejsze, aby dzieciaczki były zdrowe :)

reklama
Wygląda na to, że moja panienka póki co jest tu jedyną [emoji14] śmiesznie się składa, bo z ostatnich lat wszystkie moje znajome z Polski rodziły samych chłopców, a znowu w Portugalii same dziewczynki. Więc kochane, jeśli kiedyś przyjdzie Wam ochota na dziewczynkę, to zapraszam do mnie na wakacje [emoji14] widać tutaj to wisi w powietrzu ;)

@sylwkaq90 ja też na czczo miałam, któryś wynik taki w okolicy górnej granicy, powtórzyłam po paru dniach i było już ok! Gratuluję chłopaka!

@89Katia też mam taki dzień! Tyle, że bez męża w domu :/ zaraz idę na badania, a koło 12 wyobraźcie sobie mam ekipę odkazajaca mieszkanie, wysłana przez administrację, bo się boją że mamy tu jakieś przetrwalniki zika czy innej zarazy [emoji14]

@Bezkonserwantow też się już przywitalam ze spodniami [emoji14] wisi mi ten pas ciążowy luźno, ale luksus wygody niesamowity <3

@Anusiak1507 a zdiagnozowali Cię jakoś w końcu? Ty to masz biedactwo przygody :*

p19uskjojbeqaxq5.png
Estrelicia czy Ty już masz potwierdzoną płeć czy to przeczucia :-)?

xnw40tc7sy506vxn.png

Do góry