reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
Hej ja wczoraj miałam genetycznie i uff wszystko wygląda dobrze! Dołączam do mam z pisiorkami pod sercem [emoji6] póki co wygląda że będę miała drugiego chłopaka także będzie wesoło [emoji4] wcale się nie spodziewałam ze uda się coś zobaczyc i nawet mój lekarz był zaskoczony [emoji6] dzięki temu wyprawkę mam w sumie z glowy.
Anusiak kciuki za wyjście!

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Jaka wyszła wam przeziernosc karkowa?

Od rana mam mętlik w głowie. Niby na prenatalnym wyszło wszystko ok, ale kobieta była na tyle dziwna, ze nie bardzo jej chyba ufam. Robila dziwne miny, wzdychała cały czas, gdyby nie maz i pytanie czy wszystko jest w porządku to chyba sama by tego nie powiedziała. Usg robiła praktycznie w milczeniu, co wiało groza.
Po usg poinformowała, ze wprowadza dane do programu i zobaczymy co wyjdzie. Po wprowadzeniu powiedziała, ze ryzyko zespołu Downa to 1-2903, czyli bardzo małe.
Dodając, ze przy tym badaniu mamy 95 % pewności. Jeśli chcemy mieć prawie 100% , to poleca badania krwi, właśnie te NIFTY.
Zapytałam, czy przy takim wyniku według niej warto robić takie badanie. Usłyszeliśmy, ze to nasza decyzja i jak chcemy mieć 100% pewności to mamy se zrobić.
Super [emoji1360]

Zastanawiam się czy nie iść jeszcze raz do kogoś innego... pomóżcie!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
To brzmi jak naciągane na kasę. Gdyby wyszło coś niepokojącego to by Was skierowała na amniopunkcje. Wydaje mi się się że jeśli wyniki wejdź ok a napewno muszą z Wami je omowic to tylko się cieszyc.

Hej ja wczoraj miałam genetycznie i uff wszystko wygląda dobrze! Dołączam do mam z pisiorkami pod sercem [emoji6] póki co wygląda że będę miała drugiego chłopaka także będzie wesoło [emoji4] wcale się nie spodziewałam ze uda się coś zobaczyc i nawet mój lekarz był zaskoczony [emoji6] dzięki temu wyprawkę mam w sumie z glowy.
Anusiak kciuki za wyjście!

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
Gratulacje :)

hchy43r8h8l5x99d.png

Mycha współczuje :(

Mimi faktycznie :) Sorki :) a genetyczne kiedy masz?

Iska dużo mas jutro ma wizytę :) ale będą emocje :)

Kasiap gratuluje!!!! A starszy synek w jakim wieku?

Ja znowu mam słaby dzień. W sensie bez energii i chęci. Posprzątałam u leżę. Tyle ze mnie. Fajnie, ze mąż jest w domu :)

Mycha współczuje :(

Mimi faktycznie :) Sorki :) a genetyczne kiedy masz?

Iska dużo mas jutro ma wizytę :) ale będą emocje :)

Kasiap gratuluje!!!! A starszy synek w jakim wieku?

Ja znowu mam słaby dzień. W sensie bez energii i chęci. Posprzątałam u leżę. Tyle ze mnie. Fajnie, ze mąż jest w domu :)

Właśnie dziś zapytam czy ona robi czy nie... jeśli dzidzia nadal mniejsza o 4 dni to pewnie genetyczne za ok 3 tygodnie....

hchy43r8h8l5x99d.png

Dziewczyny przepraszam, że się tak długo nie odzywałam, nie wiem czy jeszcze ktoś mnie pamięta :D
Dość, że ten telefon się zepsuł to jeszcze internet padł i dopiero dzisiaj przyszli panowie i go naprawili.
U mnie wszystko oki. Byłam wczoraj na prenatalnych i pan doktor powiedział, że wszystko super, dzidzia zdrowa. A raczej nie dzidzia tylko chłopaczek :D
Na początku wizyty zapytał mnie czy to nie bliźniaki, bo mam bardzo wysoką betę. 258 tys., ale nic nie mówiła, żeby to było złe, więc sama nie wiem skąd ta beta..
Ryzyko zespołu Downa wyliczył mi na 1:17 tys., więc bardzo niskie.
Postaram się już być z wami na bieżąco :)
Mdłości chyba powoli mijają (odpukać). :)

reklama
Dziewczyny przepraszam, że się tak długo nie odzywałam, nie wiem czy jeszcze ktoś mnie pamięta :D
Dość, że ten telefon się zepsuł to jeszcze internet padł i dopiero dzisiaj przyszli panowie i go naprawili.
U mnie wszystko oki. Byłam wczoraj na prenatalnych i pan doktor powiedział, że wszystko super, dzidzia zdrowa. A raczej nie dzidzia tylko chłopaczek :D
Na początku wizyty zapytał mnie czy to nie bliźniaki, bo mam bardzo wysoką betę. 258 tys., ale nic nie mówiła, żeby to było złe, więc sama nie wiem skąd ta beta..
Ryzyko zespołu Downa wyliczył mi na 1:17 tys., więc bardzo niskie.
Postaram się już być z wami na bieżąco :)
Mdłości chyba powoli mijają (odpukać). :)

Super! Gratulacje!:)

f2w343r80nnu8fu0.png

Do góry