U mnie trzeci Mam duże szanse na czwartego. Ci nasi mężowie lecą po najniższej linii oporuWróciłam
Będzie 4 chłopak!! )
Ja piję wylacznie mineralna gazowana poki co nic innego nie daję rady ..
reklama
Jestem za o ile Katia oczywiście jest chętna.
Bezkonserwantow
Fanka BB :)
Cześć i czołem
Gratujuje dziewczyny poznania płci i powodzenia na dzisiajszych badaniach dla reszty
Ja jakos nie specjalnie sie czuje juz mysalalm, ze mdlosci minely a dzisiaj znowu mnie muli i głowa tez mnie pobolewa grrr. Ja ide w piatek na wizyte, ale nawet sie nie łudze zebym mogła poznać płeć wole sie nie napalac
Co rbicie dzisiaj na obiad? Za mna chodzi pmidorowa z ryzem i chyba zrobie ją, to bedzie na dwa dni z głowy
Co do picia ,to ja ostatnio ije nachetniej fante, mimo, ze gazowana, ale wole to niz nic, bo niczeg innego nie moge przelknac. Przelewam sobie do szklanki zeby oczywiscie najwiekszy gaz wyleciał. Zawsze to cos
Buziaki:*
Ja tez myślałam, ze juz po wymiotach, a tu dzisiaj niespodzianka [emoji849] juz dwa razy przywitałam kibelek. Mój syn nie daje o sobie zapomnieć [emoji23]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Jak najbardziej Katia a jesli chce byc to chyba juz ustalone
Dziewczyny co to te badania genettczne? Pierwszy raz sie z tym spotkalam, to sie robi z jakiegos powodu, czy wszystkim? Tutaj na bank pewnie o tym nie slyszeli. Wiem ze znajoma miala prenatalne ale ona miala 50 lat I ze wzgledu na wiek miala.
Leonka gratulacje, widze ze chloki rzadza poki co a co do daty porodu to tak naprawde malo kto rodzi rowno w terminie, wiec to tak jak lekarz mowil mniej wiecej +/- 2tyg.
Ja na bank pierwsza nie urodze, chociaz przoduje w datach, moim dzieciom sie poprostu nigdy nie spieszylo
No wlasnie w pierwszej ciazy dziecko mialo 4tyg do tylu pod koniec ciazy, drugie 2tyg do tylu obaj zdrowi.
badanie prenatalne pozwalają wykryć choroby genetyczne i wrodzone (chociaż to nie daje 100% pewności) wykonuje się je miedzy 11 w a 13 w i 6 d. Dla kobiet od 35 roku życia są bezpłatne na NFZ, inne osoby również mogą dostać bezpłatne skierowanie jeśli w poprzednich ciążach były komplikacje, poronienia lub teraz z ciążą są problemy. Niestety robiąc prywatnie trzeba zapłacić z własnej ręki.
Do podstawowych wlicza sie test Pappa (pobranie krwi z żyły matki, można na nie spokojnie zjeść śniadanie) oraz USG. Polecam po prostu w google wpisać badania prenatalne tam wszystko pisze dokładnie
O i super, jest zgoda Wątek zamknięty - jak najbardziej jestem za.Dziękuję za nominację Jeśli inne dziewczyny sie zgodzą to mogę być moderatorką.
Co do wątku zamkniętego to chciałam poruszyć ten temat jak już wszystkie przejdziemy badania genetyczne. I jestem jak najbardziej za takim wątkiem.
Czekam na Wasze opinie.
ewelinanice
Założę się że będzie przewaga chłopców :-) bo cholera tak trudno jest zrobić dziewczynkę :-) :-) :-)
u mnie w rodzinie uszczelic chłopca graniczy z cudem . Moja mama miała 7 sióstr i 1 brata ja miałam 4 siostry i 2 braci ale 1 brat był 5 w radzinie , ja mam dwie corki i moja siostra ma dwie corki ... wiec czekami na fifolka
ewelinanice
A co do wymiotow i ogolnie nieprzyjemnych objawow ciazy to niestety od 11-13tc jest nasilenie tak powiedziala wczoraj pielegniarka... Polecila mi tez czopki przeciwwymiotne ktore pomagaja tez przy zatwardzeniu zaraz nazwe Wam podam bo zapomnialam i musze sie zapytac
racja mi od dwóch dni mega się unosi zaczęłam dziś 11 tydzień...wcześniej nie miałam żadnych nudności
Tak teraz zerknęłam na kartę ciąży. Faktycznie są dwie rubryki. Ale moja lekarka patrzyła zawsze na termin z OM który sama wyliczyła. Prowadzi już moją trzecią ciążę.@Danielkowa a w karcie ciąży nie masz dwóch rubryk:
- termin porodu z om
- termin porodu z usg?
Ja i w poprzedniej i w tej ciąży mam miejsce, aby wpisać te dwa terminy.
Jesteś pewnie tą szczęściarą, której termin z om pokrywa sie z usg, ale czasami różnice są tygodniowe w tych terminach.
Nie wiem.w ogóle dziewczyny które już wędzą ze maja chłopca z którego jajnika miałyście owulacje?
reklama
Antonia2016
Bo to tak jest :-) jedni ,,generuja,, same pipki a inni chłopców. A nieliczni mają parki :-)u mnie w rodzinie uszczelic chłopca graniczy z cudem . Moja mama miała 7 sióstr i 1 brata ja miałam 4 siostry i 2 braci ale 1 brat był 5 w radzinie , ja mam dwie corki i moja siostra ma dwie corki ... wiec czekami na fifolka