reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

u mnie w rodzinie uszczelic chłopca graniczy z cudem . Moja mama miała 7 sióstr i 1 brata ja miałam 4 siostry i 2 braci ale 1 brat był 5 w radzinie , ja mam dwie corki i moja siostra ma dwie corki ... wiec czekami na fifolka :p
A kiedy badanie?

xnw40tc7sy506vxn.png

reklama
@Danielkowa a w karcie ciąży nie masz dwóch rubryk:
- termin porodu z om
- termin porodu z usg?
Ja i w poprzedniej i w tej ciąży mam miejsce, aby wpisać te dwa terminy.

Jesteś pewnie tą szczęściarą, której termin z om pokrywa sie z usg, ale czasami różnice są tygodniowe w tych terminach.
Ja na pierwszej stronie karty ciazy u dolu mam rubrykę ''PRZEWIDYWANY TERMIN PORODU". A gdzie w karcie macie muejsca tych dwoch terminow z OM i USG?
Mi wlasnie nie poorywaja sie te terminy bo dziecko jest o 7 dni wieksze niz to wynika z om. Dlateho ciesze sie de mam taki termin w karcie wpisany czyli pozniejszy :)

oar89n7312bz9t17.png

Hej ja mam wizytę jutro po 17. Oczywiście już się denerwuje ale wierzę że wszystko będzie dobrze! Musi być!
Marika wszystko jeszcze może być dobrze! Trzymam za to mocno kciuki!
Anusiak dobrze że u Ciebie już lepiej [emoji4] szybkiego powrotu do domku życzę!
Wszystkim które poznały płeć gratuluję!!
Ja na ec się nie nastawiam, oby zdrowe byl o, chociaż bardziej obstawiam chłopak. Jeden już jest więc byłoby mniej wydatkow [emoji4].
Co do moderatora to zgadzam sie z resztą Pan [emoji4]
Jeśli chodzi o mdłości to u mnie jiż coraz mniejsze a jesten w połowie 11 tc (Ale to z iść a ż om połowa 12)

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Te czopki sie nazywaja Totecan ale niewiem czy sa na recepte czy nie bo pilegniarki biegaja w te i spowrotem chyba od wczoraj 5cesarek kolejne 3czekaja zaplanowane jakas maskara

Napisałam taaakiego długiego posta i mnie wylogowało i zjadło go !!!
@Marika92 znowu widzę, że lekarz straszy bez pojęcia, nie daj się, idź do innego jak wszyscy Ci radzą, skonsultuj, no i czekaj na prenatalne :) Moja mama jak była w ciąży z bratem też ją tak lekarz nastraszył, że obrzęk, czy wodogłowie, czy coś tam jeszcze nawymyślał. Poszła do drugiego, okazało się, że wszystko jest ok!

Dziewczyny, gratulacje kolejnych chłopaków ! Jak na razie mamy tylko jedną dziewczynkę :D
Ja mam prenatalne w piątek, ale pewnie będzie za wcześnie na płeć, bo to dopiero 12+1 będzie, nawet się nie nastawiam.

@89Katia, na moderatora ! Jestem za :D

Założyłam dziś do pracy legginsy ciążowe z h&m, ale mi wygodnie, nic nie ściska, nic nie uwiera, no cudo! Fakt, że muszę je pod cycki jeszcze zaciągać, bo są docelowo na większy brzuszek, ale i tak jestem mega zadowolona. Zaraz poszukam w necie jakichś kolejnych :D

Jeśli nikt nie zgłosi sprzeciwu do wieczora, to napiszę do zarządcy forum, że będę moderatorem. Dobrze by było, żeby był ktoś jeszcze tak awaryjnie :)

Co do wątku zamkniętego to proponuję utworzyć za jakieś 3 tyg,kiedy będziemy już w II trymestrze i po badaniach genetycznych.

Słuchajcie, zamówiłam detektor tętna. Dziś właśnie przyszedł. Długo nie mogłam znaleźć dzidziusia, ale się udało :) Ciągle uciekał, więc go nie męczyłam. Ważne, że sobie tam spokojnie pływa :) Także mam już swój uspokajacz na awaryjne sytuacje :)

reklama
Do góry