reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2017

Pytałyście o to pozne odcinanie pępowiny. Ma ono duze znaczenie szczegolnie dla chłopców. Ok.5 min. trzeba by pępowina przestala tętnić czyli cala krew z łozyska przepłyneła do dziecka.
Tutaj wszystko pisze:
Link do: Odcięcie pępowiny - kiedy i w jaki sposób?

oar89n7312bz9t17.png
 
reklama
Ewka.k bardzo fajny model tycg pierwszych, nie widzialam.jeszcze takich, tylko te drugie ogolnodostepne

A o co chodzi z ta krwia pepinowa?

Ja mam na wkladce lub gaciach, zalezy czy wkladke mam zolty nalot! Jak bym sikala na nie, wiec to chyba ok, taki.kolor
 
@Mycha07 ja na patelnie daje czosnek, troszenke oliwy i czekam az sie zeszkli, potem dodaje do tego szpinak, moze byc mrozony, najlepiej w liściach, ale ten rozdrobniony jak cos tez sie nada. Ale jak już jest sezon to oczywiscie świeży najlepszy ;) tylko poszatkowac troche przed wrzuceniem na patelnie. (Można też kupić taki w paczkach, szpinak baby - wtedy jest dość drobny i nie ma konieczności szatkowania) no i jak on nam sie juz podsmaży, jak świeży to zmniejszy swoją objętość, to dodaje śmietanki 30% i sera. Tutaj dowolność w sumie, co kto lubi, może być delikatny pleśniowy, albo blue - wtedy jest ostrzejszy smak. Może być serek topiony śmietankowy. No tutaj można próbować i kombinować. No i na koniec jak już sos się zredukuje to sól, pieprz, gałka muszkatołowa. Ja lubie dodać jeszcze pomidorki koktajlowe na koniec. No i wrzucam potem do tego wszystkiego ugotowany makaron, mnie najbardziej pasują grube wstążki. Mieszam i gotowe :)
 
A u mnie niedobrze :-( w piątek w pracy zaczęłam krwawic, nie jakieś plamienia,tylko żywa krew :-( pojechałam do szpitala gdzie czekałam prawie 3 godz na usg i badanie, w międzyczasie krwawienie ustało. Serduszko bije, lekarz powiedział tylko ze mam w weekend odpoczywać w domu jak krwawienie lub ból brzucha się powtórzy to mam wrócić do szpitala a jak będzie ok to mam normalnie w poniedziałek iść do pracy. Oczywiście Nic mi nie dali bo tu nie podtrzymuje się ciąży :-(
 
A u mnie niedobrze :-( w piątek w pracy zaczęłam krwawic, nie jakieś plamienia,tylko żywa krew :-( pojechałam do szpitala gdzie czekałam prawie 3 godz na usg i badanie, w międzyczasie krwawienie ustało. Serduszko bije, lekarz powiedział tylko ze mam w weekend odpoczywać w domu jak krwawienie lub ból brzucha się powtórzy to mam wrócić do szpitala a jak będzie ok to mam normalnie w poniedziałek iść do pracy. Oczywiście Nic mi nie dali bo tu nie podtrzymuje się ciąży :-(
Masakra.... I nawet zwolnienie ci nie dał?

hchy43r8h8l5x99d.png
 
reklama
@Mycha07 ja na patelnie daje czosnek, troszenke oliwy i czekam az sie zeszkli, potem dodaje do tego szpinak, moze byc mrozony, najlepiej w liściach, ale ten rozdrobniony jak cos tez sie nada. Ale jak już jest sezon to oczywiscie świeży najlepszy ;) tylko poszatkowac troche przed wrzuceniem na patelnie. (Można też kupić taki w paczkach, szpinak baby - wtedy jest dość drobny i nie ma konieczności szatkowania) no i jak on nam sie juz podsmaży, jak świeży to zmniejszy swoją objętość, to dodaje śmietanki 30% i sera. Tutaj dowolność w sumie, co kto lubi, może być delikatny pleśniowy, albo blue - wtedy jest ostrzejszy smak. Może być serek topiony śmietankowy. No tutaj można próbować i kombinować. No i na koniec jak już sos się zredukuje to sól, pieprz, gałka muszkatołowa. Ja lubie dodać jeszcze pomidorki koktajlowe na koniec. No i wrzucam potem do tego wszystkiego ugotowany makaron, mnie najbardziej pasują grube wstążki. Mieszam i gotowe :)
Dziekuje, szpinak zawsze swierzy kupujemy :) ale ten czosnek... niestety mnie odrzucilo.wiec pomiine ;)
 
Do góry