reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

Pytałyście o to pozne odcinanie pępowiny. Ma ono duze znaczenie szczegolnie dla chłopców. Ok.5 min. trzeba by pępowina przestala tętnić czyli cala krew z łozyska przepłyneła do dziecka.
Tutaj wszystko pisze:
Link do: Odcięcie pępowiny - kiedy i w jaki sposób?

oar89n7312bz9t17.png
 
reklama
Ewka.k bardzo fajny model tycg pierwszych, nie widzialam.jeszcze takich, tylko te drugie ogolnodostepne

A o co chodzi z ta krwia pepinowa?

Ja mam na wkladce lub gaciach, zalezy czy wkladke mam zolty nalot! Jak bym sikala na nie, wiec to chyba ok, taki.kolor
 
@Mycha07 ja na patelnie daje czosnek, troszenke oliwy i czekam az sie zeszkli, potem dodaje do tego szpinak, moze byc mrozony, najlepiej w liściach, ale ten rozdrobniony jak cos tez sie nada. Ale jak już jest sezon to oczywiscie świeży najlepszy ;) tylko poszatkowac troche przed wrzuceniem na patelnie. (Można też kupić taki w paczkach, szpinak baby - wtedy jest dość drobny i nie ma konieczności szatkowania) no i jak on nam sie juz podsmaży, jak świeży to zmniejszy swoją objętość, to dodaje śmietanki 30% i sera. Tutaj dowolność w sumie, co kto lubi, może być delikatny pleśniowy, albo blue - wtedy jest ostrzejszy smak. Może być serek topiony śmietankowy. No tutaj można próbować i kombinować. No i na koniec jak już sos się zredukuje to sól, pieprz, gałka muszkatołowa. Ja lubie dodać jeszcze pomidorki koktajlowe na koniec. No i wrzucam potem do tego wszystkiego ugotowany makaron, mnie najbardziej pasują grube wstążki. Mieszam i gotowe :)
 
A u mnie niedobrze :-( w piątek w pracy zaczęłam krwawic, nie jakieś plamienia,tylko żywa krew :-( pojechałam do szpitala gdzie czekałam prawie 3 godz na usg i badanie, w międzyczasie krwawienie ustało. Serduszko bije, lekarz powiedział tylko ze mam w weekend odpoczywać w domu jak krwawienie lub ból brzucha się powtórzy to mam wrócić do szpitala a jak będzie ok to mam normalnie w poniedziałek iść do pracy. Oczywiście Nic mi nie dali bo tu nie podtrzymuje się ciąży :-(
 
A u mnie niedobrze :-( w piątek w pracy zaczęłam krwawic, nie jakieś plamienia,tylko żywa krew :-( pojechałam do szpitala gdzie czekałam prawie 3 godz na usg i badanie, w międzyczasie krwawienie ustało. Serduszko bije, lekarz powiedział tylko ze mam w weekend odpoczywać w domu jak krwawienie lub ból brzucha się powtórzy to mam wrócić do szpitala a jak będzie ok to mam normalnie w poniedziałek iść do pracy. Oczywiście Nic mi nie dali bo tu nie podtrzymuje się ciąży :-(
Masakra.... I nawet zwolnienie ci nie dał?

hchy43r8h8l5x99d.png
 
reklama
@Mycha07 ja na patelnie daje czosnek, troszenke oliwy i czekam az sie zeszkli, potem dodaje do tego szpinak, moze byc mrozony, najlepiej w liściach, ale ten rozdrobniony jak cos tez sie nada. Ale jak już jest sezon to oczywiscie świeży najlepszy ;) tylko poszatkowac troche przed wrzuceniem na patelnie. (Można też kupić taki w paczkach, szpinak baby - wtedy jest dość drobny i nie ma konieczności szatkowania) no i jak on nam sie juz podsmaży, jak świeży to zmniejszy swoją objętość, to dodaje śmietanki 30% i sera. Tutaj dowolność w sumie, co kto lubi, może być delikatny pleśniowy, albo blue - wtedy jest ostrzejszy smak. Może być serek topiony śmietankowy. No tutaj można próbować i kombinować. No i na koniec jak już sos się zredukuje to sól, pieprz, gałka muszkatołowa. Ja lubie dodać jeszcze pomidorki koktajlowe na koniec. No i wrzucam potem do tego wszystkiego ugotowany makaron, mnie najbardziej pasują grube wstążki. Mieszam i gotowe :)
Dziekuje, szpinak zawsze swierzy kupujemy :) ale ten czosnek... niestety mnie odrzucilo.wiec pomiine ;)
 
Do góry