@Mycha07 ja na patelnie daje czosnek, troszenke oliwy i czekam az sie zeszkli, potem dodaje do tego szpinak, moze byc mrozony, najlepiej w liściach, ale ten rozdrobniony jak cos tez sie nada. Ale jak już jest sezon to oczywiscie świeży najlepszy
tylko poszatkowac troche przed wrzuceniem na patelnie. (Można też kupić taki w paczkach, szpinak baby - wtedy jest dość drobny i nie ma konieczności szatkowania) no i jak on nam sie juz podsmaży, jak świeży to zmniejszy swoją objętość, to dodaje śmietanki 30% i sera. Tutaj dowolność w sumie, co kto lubi, może być delikatny pleśniowy, albo blue - wtedy jest ostrzejszy smak. Może być serek topiony śmietankowy. No tutaj można próbować i kombinować. No i na koniec jak już sos się zredukuje to sól, pieprz, gałka muszkatołowa. Ja lubie dodać jeszcze pomidorki koktajlowe na koniec. No i wrzucam potem do tego wszystkiego ugotowany makaron, mnie najbardziej pasują grube wstążki. Mieszam i gotowe