reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

U mnie to samo, spodnie juz przyciasne, a nawet nie mam jak wybrac sie do sklepu z polamanym dzieckiem :/

Anusiak koniecznie jedz do szpitala jak to sie powtorzy, ostry bol plecow, biegunka I wymioty nie wroza dobrze. Mam nadzieje ze to jedno razowo tylko.

reklama
Jem mielonego z mizeria ;)
Czy wad tez cofa przy myciu zebow, zaczynam nabierac fobi jak mam isc je myc .... ;)
Mam dokładnie to samo ! Nawet ostatnio tu pytałam czy któraś też tak ma i czy opatentowała jak sobie z tym radzić.. ale chyba byłam jedyna :D
Myślę nad zakupem pasty dla dzieci, może to ten smak miętowy tak odrzuca?

A co polecacie na ból sutków? A może bardziej na uczucie pieczenia czy palenia szczególnie przy spadku temperatury... Sama nie wiem jak mam to opisać ale zazwyczaj zdarza się jak wieje silny wiatr albo gdy jest zimno, a raczej nie ubieram się zbyt lekko, tak akurat..

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam się weekendowo [emoji4]
Mnie też cofalo przy myciu zębów Ale na szczęście przeszło. W ogóle mdłości już u mnie mniejsze. Ja mam zaczęty 11 tydzień.
Co do ciuchów to się w swoje jeszcze .Jeszcze Ale jest coraz ciasnej [emoji38] też kupiłam te getry w Lidlu Ale póki co schowałem w szafie.
Ja jeszcze pracuje i w pracy jeszcze nie wiedzą. Planuje powiedzieć już niedługo a pracować do końca grudnia. Przy poprzedniej ciąży pracowałam do 8 miesiąca i już tak nie chce. Wolę wakacje z synkiem spędzić niż kogoś dorabiać.
U mnie w domu chorobowo. Synek katar i gorączka. Noce ciężkie bo spać mi ciężko. Na szczęście już jesteśmy na koncowce choroby no i obyło się bez antybiotyki [emoji4]
Anusiak nic nie podpowiem Ale ale uważaj na siebie i lepiej IP odwiedź.
Tdz chciałam popytać o to przekonanie pepowiny? I jak to się ma ż z pobieraniem krwi do banku komórek? Pytam bo przy synku pobieralismyi teraz też planuje z tego skorzystać.
Ps. U mnie też mielone i mizeria Ale wczoraj mudislam tego naleśnika z dżemem malinowym zjeść bo bym chyba padła [emoji6]

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie też odrzut przy myciu zębów ale to raczej nie mięta tylko ingerencja szczoteczki ;)

Brzuszek też mam lekko zaokrąglony, niektóre spodnie są bardziej opięte ale na szczęście wchodzę we wszystko :) wagowo +0,5kg na plus.

Ja dziś mam pizzę domowej roboty z kurczakiem i tuńczykiem, połączenie dość dziwne ale uwielbiam je nie ze względu na dziwne smaki ciążowe tylko dlatego, że jest przepyszne, do tegona spód sos serowy zamiast pomidorowego...po prostu poezja :D

Kawę (a właściwie latte) piję tylko jak jestem na mieście lub na spotkaniu ze znajomymi, w domu raczę się kawą bezkofeinową, u mnie ciąża w tej kwestii nic nie zmienia, kawa musi być :D

Mam dokładnie to samo ! Nawet ostatnio tu pytałam czy któraś też tak ma i czy opatentowała jak sobie z tym radzić.. ale chyba byłam jedyna :D
Myślę nad zakupem pasty dla dzieci, może to ten smak miętowy tak odrzuca?
Mnie bardziej plukanie I to ze mam cos w buzi I nie moge tego polknac [emoji23] A jak sie nachyle nad zlewem odrazu odruchy wymiotne :)

A co polecacie na ból sutków? A może bardziej na uczucie pieczenia czy palenia szczególnie przy spadku temperatury... Sama nie wiem jak mam to opisać ale zazwyczaj zdarza się jak wieje silny wiatr albo gdy jest zimno, a raczej nie ubieram się zbyt lekko, tak akurat..

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja to momentami mialach ochote je wsadzic w lod lub cos zimnego ;)

reklama
Marika, jeszcze chodzenie bez stanika pomaga ;) no ale to tylko po domu, chociaz bywalo ze po miescie chodzilam bez,ale to wtedy mialam kurtke, wiec nie bylo widac

Do góry