reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Ja sie pocieszam że w 3 ciazach ktore mialam to rowno ze skonczonym 3 miesiacem mdlosci mijaly. Liczę na to ze i tym razem tak bedzie.
Mi najbardziej szkoda że przeszla mi cheć na moja ulubiona kawke :/ A za chiny nie potrafie sobie przypomniec kiedy to mi mijało w poprzednich ciazach...

oar89n7312bz9t17.png

reklama
@Emsi* poki co przeszlo ale raczej wybiore sie na IP bo oczywiscie spanikowalam. Chcialabym wytrzymac do przyszlego tygodnia i samemu zrobic badania ale nie chce ryzykowac

Na mnie tez spodnie przyciasne, pogoda okropna, więc nic innego prócz spodni nie wchodzi teraz w grę :( Mam legginsy ciążowe z H&M ale jeszcze trochę za luźne w brzuchu, (chociaż mierzyłam ponad tydzień temu, więc może już będą ok) i jak dla mnie to są zimneeee.. jestem straszny zmarzluch :D
Chyba też na tygodniu rozejrzę się za jakimiś ciążowymi spodniami :)

Ja to bym chciała swój stan przed babcią jeszcze trochę ukryć, ale ona zaczyna coś podejrzewać, więc za każdym razem kiedy u niej jestem, przypatruje się mojemu brzuchowi, a ja zakładam jakieś luźne sweterki, narzutki itd.. :D Oczywiście to kwestia czasu, kiedy ją oświecimy, ale zacznie nam wtedy truć o ślubie kościelnym i mówić, że żyjemy "nie po Bożemu" i jak tak rodzić dziecko, więc nie chce się jeszcze denerwować jej gadką :D i tak średnio raz na miesiąc babcia lubi wracać do tematu :D

@Anusiak1507 jak to mówią, lepiej o jeden raz jechać za dużo, niż o jeden za mało, więc dobrze robisz, że jedziesz.

@Danielkowa Ciebie chciałam się zapytać, bo pisałaś, że prosiłaś o przecięcie pępowiny jak przestanie tętnić. Jako, że ja zielona jestem w temacie porodów to powiedz mi proszę, czy to różnica jest dla dziecka i dla matki jaką pępowinę odcinają? Może odczuwać ból, czy coś?

Dziewczyny ja dzisiaj przeszlam dwa ataki jakiejs kolki w lewym boku pod zebrami i cale plecy...Siedzialam i wylam z bolu. Oczywiscie do tego wymioty i biegunka. Teraz jest juz ok plecy bola ale nie tak jak wczesniej jak dostane jeszcze jedej kolki to jade na IP zastanawiam sie czy to nie jest przypadkiem od tego cukromoczu. Moze ktorws z Was znajdzie jakies informacje na ten temat bo ja szukam ale nic ciekawego nie znalazlam.

Z tego co pamietam to ktoras z Was ma mame pielegniarke moze noglaby sie zapytac czy takie ostre kolki sa powiazane z cukromoczem?
Może to być od nerki. Kobiety ciężarne często lądują w szpitalu z tego powodu.

xnw40tc7sy506vxn.png

Dziewczyny ja dzisiaj przeszlam dwa ataki jakiejs kolki w lewym boku pod zebrami i cale plecy...Siedzialam i wylam z bolu. Oczywiscie do tego wymioty i biegunka. Teraz jest juz ok plecy bola ale nie tak jak wczesniej jak dostane jeszcze jedej kolki to jade na IP zastanawiam sie czy to nie jest przypadkiem od tego cukromoczu. Moze ktorws z Was znajdzie jakies informacje na ten temat bo ja szukam ale nic ciekawego nie znalazlam.

Z tego co pamietam to ktoras z Was ma mame pielegniarke moze noglaby sie zapytac czy takie ostre kolki sa powiazane z cukromoczem?
Zastanów się czy to nie kolka wątrobowa. Wtedy powinnaś jeść lekkostrawnie

Ja sie pocieszam że w 3 ciazach ktore mialam to rowno ze skonczonym 3 miesiacem mdlosci mijaly. Liczę na to ze i tym razem tak bedzie.
Mi najbardziej szkoda że przeszla mi cheć na moja ulubiona kawke :/ A za chiny nie potrafie sobie przypomniec kiedy to mi mijało w poprzednich ciazach...

oar89n7312bz9t17.png
Ja jak jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży wylalam kawę i od tej pory odrzuca mnie na myśl o kawie. A wcześniej jedna kawa dziennie była i nie marze o niej :)

Zaczęłam w czwartek 10 tydzień a razem z nim codzienne wymioty żółcią.. podobno objawy powinny chyba ustępować a nie na silac sie... wy o jedzeniu a ja wam tak zazdroszczę bo co zjem to boli zoladka i wymioty :( a na początku było tak dobrze...
Jeszcze troche... ja mam 12t2d ale nadal zdarzaja mi sie mdlosci albo mnie cofa ;) dlugo nie jadlam normalnie, ale z kazdym dniem progres jest, wracam do normalnosci!

reklama
Hej ;) mało ostatnio się udzielam ale cały czas Was podczytuje.
U mnie też już widać brzuszek, pod wieczór prezentuje się jak pokaźny balonik. :D Później wstawię zdjęcie na wątek brzuszkowy i się pochwalę. :p
Co dzisiaj macie dobrego na obiad? Ja robię placki ziemniaczane, tak mi się zamarzyly.

Aa zdążyłam kupić leginsy w Lidlu, naprawdę są bardzo wygodne i miłe.
Oczywiście się skusilam i kupiłam tez dwupak bodow z długim rekawem.
Nie mogę się doczekać środowej wizyty, choć przyznam że trochę się tez stresuje czy wszystko ok... ale raczej mam dobre przeczucie.
Lecę smażyć placki. ;)

Do góry