reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

Mi sie nie chce jesc wieczoram za to chce mi sie pic wody, a pozniej latam w nocy do kibla. Zreszta po 19 mam wrazenie ze umieram ze zmeczenia , ide spac ok 20-21...

reklama
Ja jem póki co mniej, tak 3-4 posiłki, ostatni przed 18, ok. 20 z rzadka coś przekąszę, po 21 już jestem w łóżku i przysypiam :D ale dla odmiany o 6 jestem już wyspana więc mam chociaż dwie godzinki dla siebie zanim synek się obudzi ;)

Ja jem póki co mniej, tak 3-4 posiłki, ostatni przed 18, ok. 20 z rzadka coś przekąszę, po 21 już jestem w łóżku i przysypiam :D ale dla odmiany o 6 jestem już wyspana więc mam chociaż dwie godzinki dla siebie zanim synek się obudzi ;)

Ja mam tak samo :)

Właśnie chłopaki jeszcze spia, a ja od 7 już jestem wyspana :)

Jakie plany na dziś? Pogoda nie za piękna :( u nas standardowo w sobotę basen, a na popołudnie umówiliśmy się z rodzicami najlepszego przyjaciela synka, ze idziemy razem do figloraju.

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

Co do jedzenia to ja niestety nie jestem systematyczna jej kiedy zglodnieje i nie gardzę batonikami itd boję się jak sie to odbije na mojej wadze...
Ja jem wszystko, co wpadnie mi w ręce. I słodkie i kwaśne i lekkie i ciężkie. Najbardziej boję się krzywej cukrowej, bo w pierwszej ciąży miałam wynik na granicy normy. Dla mnie największa tragedią jest dieta :(
W ciąży przytyłam ponad 20 kg i po 3 latach zanim zaszłam w drugą ciążę straciłam jeszcze więcej. Schudłam dzięki regularnym posiłkom. U nas w domu godzina 18 to świętość :) to czas wspólnego (jedynego w tygodniu) posiłku. Mały co prawda czasami przed snem zje płatki, albo jogurt jeśli chce, ale my już nic nie jemy. I tak udało nam się wrócić do licealnych wag :p

Cześć dziewczyny!
Udało mi się nadrobić jakieś 15 stron, ale oczywiście już pozapominałam co chciałam odpisać :D
Mam dobre wieści! :D byłam wczoraj na wizycie, mój mały człowiek nadrobił różnicę z OM i nawet wyszło, że jest 1 dzień starszy, mówię Wam jak się cieszęęę, prawie 4,5 cm szczęścia :) Lekarz pokazywał nam nos, brodę, kolana, łokcie, nawet przełączył na obraz 3D.. na którym wyglądał jak kosmita z takim wielkim kulfonem :D serduszko biło 168 na minutę. Aha, no i jest małym leniwcem, dopiero jak lekarz chciał posłuchać serduszka, zaczął się coś ruszać. To pewnie po mnie ma, ja bym ciągle spała :D
Od kilku dni męczą mnie straszne mdłości, najgorzej jest wieczorami, zastanawiam się już nad kupnem kropli, lekarz polecał mi Imbifem, to wyciąg z imbiru, ciekawe czy cokolwiek by pomogło.

Parę stron wcześniej była mowa o porodach, moja koleżanka wczoraj zaczęła rodzić, 10 dni po terminie, do tego baardzo długo się jej poród rozkręcał, rano miała 1 cm rozwarcia, wieczorem 3 cm. Czekam na wieści cały czas i mam nadzieję, że już młody Alanek zdążył wyskoczyć i jest cały i zdrowy :D

Dzien dobry wszystkim:-) ja dopiero zwleklam sie z lozka i nic mi sie nie chce:-)
Dzisiaj czekaja mnie sobotnie porzadki i zakupy. W poniedzialek wybieram sie na kontrolne badanie moczu i zamierzam przez caly weekend unikac cukrow zeby zobaczyc czy wynik sie poprawi;-) trzymajcie kciuki zebym wytrwala w swoim postanowieniu:-)

Ja studiuję i bardzo nie chciałabym robić sobie przerwy nawet po urodzeniu dziecka bo i tak późno je zaczęłam a jeszcze 3 lata przede mną:( mam nadzieje, że z pomocą faceta i niani to się uda

34bwyx8dp7yhbyyn.png
Uda sie ... ja z jedna corka konczylam jedne studia z druga zaczynalam drugie studia a z trzecim w brzuchu je koncze hebeb z pomoca faceta wszystko jest do zrobienia

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@89Katia dokładnie ten sam co u Ciebie, z om dziś 11+2, wg usg 11+3 :) ale u Ciebie to z usg chyba jeszcze starsze dzieciątko jest? :)
@Anusiak1507 no to wytrwałości :D Ja na początku bardzo dużo słodyczy jadłam, teraz na szczęście mi odeszła ochota, ale z tego co pamiętam, Tobie wyszedł cukier w moczu, więc oby teraz wyniki były dobre.

Przytyłam 2 kg, ważę 54.. nigdy jeszcze tyle nie ważyłam, hehe :D
Dziewczyny, czy macie zlecone jakieś badania na następną wizytę? morfologię chociaż i mocz? Bo kurcze, ja wczoraj z tego wszystkiego zapomniałam zapytać, a lekarz nic mi nie powiedział.

Do góry