reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Mi sie nie chce jesc wieczoram za to chce mi sie pic wody, a pozniej latam w nocy do kibla. Zreszta po 19 mam wrazenie ze umieram ze zmeczenia , ide spac ok 20-21...

reklama
Ja jem póki co mniej, tak 3-4 posiłki, ostatni przed 18, ok. 20 z rzadka coś przekąszę, po 21 już jestem w łóżku i przysypiam :D ale dla odmiany o 6 jestem już wyspana więc mam chociaż dwie godzinki dla siebie zanim synek się obudzi ;)

Ja jem póki co mniej, tak 3-4 posiłki, ostatni przed 18, ok. 20 z rzadka coś przekąszę, po 21 już jestem w łóżku i przysypiam :D ale dla odmiany o 6 jestem już wyspana więc mam chociaż dwie godzinki dla siebie zanim synek się obudzi ;)

Ja mam tak samo :)

Właśnie chłopaki jeszcze spia, a ja od 7 już jestem wyspana :)

Jakie plany na dziś? Pogoda nie za piękna :( u nas standardowo w sobotę basen, a na popołudnie umówiliśmy się z rodzicami najlepszego przyjaciela synka, ze idziemy razem do figloraju.

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

Co do jedzenia to ja niestety nie jestem systematyczna jej kiedy zglodnieje i nie gardzę batonikami itd boję się jak sie to odbije na mojej wadze...
Ja jem wszystko, co wpadnie mi w ręce. I słodkie i kwaśne i lekkie i ciężkie. Najbardziej boję się krzywej cukrowej, bo w pierwszej ciąży miałam wynik na granicy normy. Dla mnie największa tragedią jest dieta :(
W ciąży przytyłam ponad 20 kg i po 3 latach zanim zaszłam w drugą ciążę straciłam jeszcze więcej. Schudłam dzięki regularnym posiłkom. U nas w domu godzina 18 to świętość :) to czas wspólnego (jedynego w tygodniu) posiłku. Mały co prawda czasami przed snem zje płatki, albo jogurt jeśli chce, ale my już nic nie jemy. I tak udało nam się wrócić do licealnych wag :p

Cześć dziewczyny!
Udało mi się nadrobić jakieś 15 stron, ale oczywiście już pozapominałam co chciałam odpisać :D
Mam dobre wieści! :D byłam wczoraj na wizycie, mój mały człowiek nadrobił różnicę z OM i nawet wyszło, że jest 1 dzień starszy, mówię Wam jak się cieszęęę, prawie 4,5 cm szczęścia :) Lekarz pokazywał nam nos, brodę, kolana, łokcie, nawet przełączył na obraz 3D.. na którym wyglądał jak kosmita z takim wielkim kulfonem :D serduszko biło 168 na minutę. Aha, no i jest małym leniwcem, dopiero jak lekarz chciał posłuchać serduszka, zaczął się coś ruszać. To pewnie po mnie ma, ja bym ciągle spała :D
Od kilku dni męczą mnie straszne mdłości, najgorzej jest wieczorami, zastanawiam się już nad kupnem kropli, lekarz polecał mi Imbifem, to wyciąg z imbiru, ciekawe czy cokolwiek by pomogło.

Parę stron wcześniej była mowa o porodach, moja koleżanka wczoraj zaczęła rodzić, 10 dni po terminie, do tego baardzo długo się jej poród rozkręcał, rano miała 1 cm rozwarcia, wieczorem 3 cm. Czekam na wieści cały czas i mam nadzieję, że już młody Alanek zdążył wyskoczyć i jest cały i zdrowy :D

Dzien dobry wszystkim:-) ja dopiero zwleklam sie z lozka i nic mi sie nie chce:-)
Dzisiaj czekaja mnie sobotnie porzadki i zakupy. W poniedzialek wybieram sie na kontrolne badanie moczu i zamierzam przez caly weekend unikac cukrow zeby zobaczyc czy wynik sie poprawi;-) trzymajcie kciuki zebym wytrwala w swoim postanowieniu:-)

Ja studiuję i bardzo nie chciałabym robić sobie przerwy nawet po urodzeniu dziecka bo i tak późno je zaczęłam a jeszcze 3 lata przede mną:( mam nadzieje, że z pomocą faceta i niani to się uda

34bwyx8dp7yhbyyn.png
Uda sie ... ja z jedna corka konczylam jedne studia z druga zaczynalam drugie studia a z trzecim w brzuchu je koncze hebeb z pomoca faceta wszystko jest do zrobienia

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@89Katia dokładnie ten sam co u Ciebie, z om dziś 11+2, wg usg 11+3 :) ale u Ciebie to z usg chyba jeszcze starsze dzieciątko jest? :)
@Anusiak1507 no to wytrwałości :D Ja na początku bardzo dużo słodyczy jadłam, teraz na szczęście mi odeszła ochota, ale z tego co pamiętam, Tobie wyszedł cukier w moczu, więc oby teraz wyniki były dobre.

Przytyłam 2 kg, ważę 54.. nigdy jeszcze tyle nie ważyłam, hehe :D
Dziewczyny, czy macie zlecone jakieś badania na następną wizytę? morfologię chociaż i mocz? Bo kurcze, ja wczoraj z tego wszystkiego zapomniałam zapytać, a lekarz nic mi nie powiedział.

Do góry