reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Ja w ciąży z synem jadłam wszystko co w zasięgu się znalazło. Teraz glow nie na owoce mam chęć, pić mi się chce non stop a tak poza tym to jakoś nic innego mi nie podchodzi. Jeszcze ostatnio twaróg ze szczypiorkiem i zodkiewka bardzo mi podpasowala [emoji4]

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ze mną było w miarę ok ale syn cierpiał. Mial wylew 2 stopnia.... Całe szczęście ze nic na stałe się nie wydarzyło. Czytałaś co może nieść ze sobą użycie proznociagu?

hchy43r8h8l5x99d.png
Straszne przezycia, ja o proznociagu dowiedzialam sie na porodowce, jak lekarz uzyl, dlugo nie wiedzialam jakie konsekwencje moze to niesc... dopiero pozniej jak kolezanki mi zaczely opowiadac o zniszczonych glowkach sswoich niemowlakow I stanach zapalnych.

Straszne przezycia, ja o proznociagu dowiedzialam sie na porodowce, jak lekarz uzyl, dlugo nie wiedzialam jakie konsekwencje moze to niesc... dopiero pozniej jak kolezanki mi zaczely opowiadac o zniszczonych glowkach sswoich niemowlakow I stanach zapalnych.
Ja też dopiero dowiedziałam się po fakcie. Tak to w życiu bym nie wyraziła zgody na to

hchy43r8h8l5x99d.png

Ze mną było w miarę ok ale syn cierpiał. Mial wylew 2 stopnia.... Całe szczęście ze nic na stałe się nie wydarzyło. Czytałaś co może nieść ze sobą użycie proznociagu?

hchy43r8h8l5x99d.png
Jak to z zabiegiem, jak jest dobrze wykonany to nic się nie stanie, zresztą nie robią tego od tak sobie tylko jak jest zagrożenie życia dziecka więc jest wtedy o wiele więcej do stracenia. O próżnociągu i kleszczach miałam wykład w szkole rodzenia, wiedziałam jak to wygląda, w jakich przypadkach się stosuje więc nie bałam się gdy okazało się, że trzeba będzie użyć przy porodzie vacuum. Syn nie miał żadnego wylewu, dość szybko wyszedł a główka wróciła do normy po kilku godzinach.

W poprzedniej ciąży nie mogłam jeść mięsa tylko zupy, teraz mam odwrotnie :D może to dobry znak ;)

Ja naszczescie zgagi nie mam w ogole jeszcze;) Ja na poczatku ciazy mialam faze na ser zolty potem byly ziemniaki I ogolnie serki a teraz juz nie moge patrzyc.. I co tu jesc, czasem jem tylko such chleb no a reszte zapelniam slodyczami niestety;) to juz koniec 12 tygodniu wiec teoretycznie apetyt powinnien sie poprawic a tu nic :(

Dziewczyny, która jeszcze nie dopisała się z datą porodu, to wyślijcie mi najlepiej wiadomosc prywatna z terminem porodu ;) jutro zaktualizuje tabelkę ;)

Ja mam ciagle tdki dmak w ustach jskbym była glodna.. :/ i to nie jest dobre ;) bo musze walczyc ze sobą by nie podjadać.
Mdlosci mam nadal i ten fmak w ustach, ale dzis lepszy dzień bo energii mam więcej, wczoraj bym tylko spała..

oar89n7312bz9t17.png

reklama
Do góry