reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
Ja w sumie nigdy nie rodziłam także nie mam doświadczenia, ale jeśli da radę i nie będzie przeciwskazań to bym chciała naturalnie. Nigdy nie miałam żadnej operacji i jakoś boję się jak będą mnie kroić. Ale cóż dzidzia zadecyduje i co będzie to będzie:) Dla mnie też jest nowy tutaj szpital, bo mieszkamy w mieście męża 50 km od mojego. U siebie to znam szpital itp a tutaj dopiero poznaję.:) Nikuss3006 chyba będziemy rodziły w tym samym szpitalu:)

Nie mam pojęcia... Sama ciąża to dla mnie coś nowego, nie myślalam jeszcze ale rozważam też Norwegie :)

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Marika, ja też mam faceta zagranicą a dokładnie w Niemczech i przyznam, że przeszedł mi przez myśl poród tam ale nie boisz się, że nie zrozumiesz poleceń lekarzy w trakcie porodu? Czuję, że stresowałabym się bardziej:(

34bwyx8dp7yhbyyn.png

Ja musze zaczac zakupy od zera, nic mi nie zostalo ;)
Bede pokowac na jakis wozio 3w1 uzywany, chyba wiekszosc bede kupowac uzywane ale w bardzo dobryn stanie :)
Ubranka tyle pieknych widzialam w charity sklepach I za grosze, no ale nie wiem kiedy plec poznamy, czy w ogole poznamy ;(
Ja sie smaruje jak tylko dowoedzialam sie I ciazy, zeby skora nabierala elastycznosci, chociaz u mnie juz rozstepy po wczesniejszych ciazach. Cycki urosly mi w tempie ekspresowym, nie bylo czasu na smarowanie I mam cale w bliznach :/ ehh niestety nie oszukujmy sie, ciaza bardzo zmienia cialo kobiety...
@anusiak chyba nie ma zasady, kazda ciaza jest inna.

Umnie lezaczek byl nie zbedny, nakladki na sutki uratowaly moje sutki, corka strasznie mi pogryzla, ze krwawily I mialam doslownie strupki. Laktator tez moj przyjaciel, mialam bardzo duzo pokarmu w pierwszej ciazy. W drugiej juz mniej uzywalam, ale maly jadl co 30m a bywaly I noce ze byl podlaczony pod dojarke cala noc, zasypialam przy nim I wtedy mial nie ograniczony dostep do mleka ;)

Wiadomo ze naturalnie lepiej, bo praktycznie odrazu jestes na chodzie, po cesarce wielkim cieciu, dluzej bedziesz dochodzic. Bedziesz miala ranne a pozniej blizne. Chyba jednak probowac naturalnie. Nie boj sie po czasie wszystko sie zejdzie tam na dole, wiadomo, ze juz nigdy nie bbedzie wygladac jak u kobiet, ktore nie rodzily. Troche bylam w szoku ze tak wszystko sie rozlazlo, ale nie przeszkadza to pozniej w sexie ;)

wystarczą ćwiczenia kegla i będzie lepiej niz przed porodem :)
Nie ma co sie kierować jednostkowymi przypadkami, ze po sn dochodzi sie do siebie po m-cu a po cc 1 dzień. Najlepiej zapytać swojego zaufanego lekarza co dla mnie najlepsze.

oar89n7312bz9t17.png

Ja juz rodziłam w Zielonej Górze :) zdania sa podzielone oczywiscie, ale ja bardzo dobrze wspominam swoj porod. Moze sala porodowała nie była jakas super, ale ta w której pozniej lezałam byla naprawde spoko:) wkoncu to nie wakacje:p ale opieka jest dobra a to najwazniejsze.
Wydaje mi sie, ze z tymi porodami jest tak, ze jak jakas moja np kolezanka miała porod z komplikacjami jakimis to narzeka na szpital i wszytsko inne a jak poród przebiga ok to jest wszytsko w porzadku. Taka mentalnosc ludzka:)
Dokładnie:)Szczerze warunki nie są super, bo byłam już 3 razy w tym szpitalu, i u mnie w mieście o wiele lepsze. Ale nie wybieram się tam na wakacje, mam urodzić i wracam do domu za kilka dni. Mąż będzie pod ręką, dlatego nie chcę jechać do swojej miejscowości. Jakoś damy radę, nie ja pierwsza!!!:)

reklama
Do góry