reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
Ja w sumie nigdy nie rodziłam także nie mam doświadczenia, ale jeśli da radę i nie będzie przeciwskazań to bym chciała naturalnie. Nigdy nie miałam żadnej operacji i jakoś boję się jak będą mnie kroić. Ale cóż dzidzia zadecyduje i co będzie to będzie:) Dla mnie też jest nowy tutaj szpital, bo mieszkamy w mieście męża 50 km od mojego. U siebie to znam szpital itp a tutaj dopiero poznaję.:) Nikuss3006 chyba będziemy rodziły w tym samym szpitalu:)

Nie mam pojęcia... Sama ciąża to dla mnie coś nowego, nie myślalam jeszcze ale rozważam też Norwegie :)

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Marika, ja też mam faceta zagranicą a dokładnie w Niemczech i przyznam, że przeszedł mi przez myśl poród tam ale nie boisz się, że nie zrozumiesz poleceń lekarzy w trakcie porodu? Czuję, że stresowałabym się bardziej:(

34bwyx8dp7yhbyyn.png

Ja musze zaczac zakupy od zera, nic mi nie zostalo ;)
Bede pokowac na jakis wozio 3w1 uzywany, chyba wiekszosc bede kupowac uzywane ale w bardzo dobryn stanie :)
Ubranka tyle pieknych widzialam w charity sklepach I za grosze, no ale nie wiem kiedy plec poznamy, czy w ogole poznamy ;(
Ja sie smaruje jak tylko dowoedzialam sie I ciazy, zeby skora nabierala elastycznosci, chociaz u mnie juz rozstepy po wczesniejszych ciazach. Cycki urosly mi w tempie ekspresowym, nie bylo czasu na smarowanie I mam cale w bliznach :/ ehh niestety nie oszukujmy sie, ciaza bardzo zmienia cialo kobiety...
@anusiak chyba nie ma zasady, kazda ciaza jest inna.

Umnie lezaczek byl nie zbedny, nakladki na sutki uratowaly moje sutki, corka strasznie mi pogryzla, ze krwawily I mialam doslownie strupki. Laktator tez moj przyjaciel, mialam bardzo duzo pokarmu w pierwszej ciazy. W drugiej juz mniej uzywalam, ale maly jadl co 30m a bywaly I noce ze byl podlaczony pod dojarke cala noc, zasypialam przy nim I wtedy mial nie ograniczony dostep do mleka ;)

Wiadomo ze naturalnie lepiej, bo praktycznie odrazu jestes na chodzie, po cesarce wielkim cieciu, dluzej bedziesz dochodzic. Bedziesz miala ranne a pozniej blizne. Chyba jednak probowac naturalnie. Nie boj sie po czasie wszystko sie zejdzie tam na dole, wiadomo, ze juz nigdy nie bbedzie wygladac jak u kobiet, ktore nie rodzily. Troche bylam w szoku ze tak wszystko sie rozlazlo, ale nie przeszkadza to pozniej w sexie ;)

wystarczą ćwiczenia kegla i będzie lepiej niz przed porodem :)
Nie ma co sie kierować jednostkowymi przypadkami, ze po sn dochodzi sie do siebie po m-cu a po cc 1 dzień. Najlepiej zapytać swojego zaufanego lekarza co dla mnie najlepsze.

oar89n7312bz9t17.png

Ja juz rodziłam w Zielonej Górze :) zdania sa podzielone oczywiscie, ale ja bardzo dobrze wspominam swoj porod. Moze sala porodowała nie była jakas super, ale ta w której pozniej lezałam byla naprawde spoko:) wkoncu to nie wakacje:p ale opieka jest dobra a to najwazniejsze.
Wydaje mi sie, ze z tymi porodami jest tak, ze jak jakas moja np kolezanka miała porod z komplikacjami jakimis to narzeka na szpital i wszytsko inne a jak poród przebiga ok to jest wszytsko w porzadku. Taka mentalnosc ludzka:)
Dokładnie:)Szczerze warunki nie są super, bo byłam już 3 razy w tym szpitalu, i u mnie w mieście o wiele lepsze. Ale nie wybieram się tam na wakacje, mam urodzić i wracam do domu za kilka dni. Mąż będzie pod ręką, dlatego nie chcę jechać do swojej miejscowości. Jakoś damy radę, nie ja pierwsza!!!:)

reklama
Do góry