reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

A co sądzicie na temat cesarki na ,, życzenie,,? Mój chłopak (chociaż to nie on będzie rodził) chciałby żebym miała cesarke a ja znów się z nim spieram że dla fizjologii organizmu kobiety lepszy jest poród naturalny, nikt nie każe mu patrzeć jak cierpię z bólu hehe :)

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja wlasnie mam cos niecos sadelka na brzuszku dlatego jestem ciekawa jak to bedzie wygladalo...
Ahh temat wyprawki normalnie masakra nie mam zupelnie nic jesli bylaby dziewczynka to dostalabym pelna wyprawke bo po mojej corci jakies ubranka sa na strychu u ciotki no i kokezanki rodzily coreczki wiec ubran mialabym multum. A do chlopczyka niestety wszystko musialabym kupic. Mam nadzieje ze na genetycznym bedzie juz wiadomo kto u mnie mieszka... A teraz chce sie rozejrzec za porzadnym laktatorem moze ktos cos doradzi?
Ja z doswiadczenia polecam Medela swing.
Tego uzywalam i podpieta pod prad i na bateriach i sprawdzil sie swietnie. Mialam bardzo duzo mleka wiec nachechlal sie mocno i dzialal bez zarzutu.
:)

Z tego co pamiętam to łożysko przejmuje dość sporo funkcji tuż po 20 tygodniu i wtedy mogłam przestać brać luteinę, w tej ciąży już w ogóle nie biorę :)

Z wyprawką jest właśnie tak, że coś u nas niezbędne u kogoś może być kompletnym niewypałem, ja np. użyłam laktatora dosłownie kilka razy, butelki żadnej przez dłuuuuugi czas, jakieś głupie nakładki na sutki nawet nie wiem gdzie leżą, tak samo jak niedrapki dla dziecka, których nigdy nie użyłam [emoji23] u mnie bujaczek stał praktycznie nieużywany a niektóre mamy nie wyobrażają sobie bez niego życia, dla mnie must have to była lanolina i wkładki firmy Lansinoh i w to zamierzam teraz znów zainwestować bez zbędnych testów innych producentów :)

Dokładnie :)
Ja z kolei gdyby nie nakładki do karmienia przez pierwszy miesiąc to ogóle nie karmiłabym piersią, bo moje piersi nie były do tego przystosowane. Mały nie miał nawet co chwycić. Po miesiącu piersi już się dostosowały.

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

A co sądzicie na temat cesarki na ,, życzenie,,? Mój chłopak (chociaż to nie on będzie rodził) chciałby żebym miała cesarke a ja znów się z nim spieram że dla fizjologii organizmu kobiety lepszy jest poród naturalny, nikt nie każe mu patrzeć jak cierpię z bólu hehe :)

i masz rację :) po porodzie bardzo szybko dojdziesz do siebie, po cc juz nie jest tak kolorowo. I to jest powazna operacja, przecięcie wszystkich powlok brzusznych.. Jak dla mnie cc jedynie dla ratowania zdrowia i zycia. Dla widzimisie-nie.

oar89n7312bz9t17.png

Z tym dochodzeniem do siebie to nie ma reguły. To bardzo, ale to bardzo indywidualna sprawa.
Ja i siostra po cc smigalysmy na drugi dzień i to na najwyższych obrotach. Z kolei przyjaciółka po SN prawie miesiąc nie była w stanie samodzielnie opiekować się dzieckiem. Porozrywało ja w każda stronę.

Ja miałam cc i chwale sobie. Drugie tez będzie cc.

Ale to bardzo indywidualna sprawa i każda musi ja podjąć sama.
Tak czy siak poród to "chwila" w zyciu z dzieckiem i to nie on definiuje jakim jest się rodzicem.

Ważne, aby mama i dziecko wyszli z tego cali, zdrowi i spełnieni :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Marika coś czuję, że nie tylko o Twoje cierpienie mu chodzi[emoji1]
Kilku moich kolegów mowi, ze nie zgodziliby się na poród siłami natury u swoich żon. Ja tez kiedys wolałam cesarkę, ale odkąd jestem w ciąży to wszystko zeszło na dalszy plan i zdrowie mojego dziecka jest najwazniejsze.

34bwyx8dp7yhbyyn.png

To faktycznie indywidualna sprawa. Ja uparlam sie na porod naturalny ktory trwal ponad dobe.. Wszystkie etapy porodu przetrwalam i na koniec po 40 minutach parcia okazalo sie ze cc. Mlody zaplatal sie raczka w pepowine...
Po porodzie wstalam dnia nastepnego o 7.00 i tyle. Za tydzien na zdjecie szwow sama sie zawiozlam samochodem..
Teraz juz z automatu cc.

reklama
Ja dokładnie wiem o co mu chodzi ale tak jak piszesz też ważniejsze jest dla mnie moje I dziecka zdrowie, inna sprawa jeśli będzie to mus to wtedy bezproblemowo, ale jeśli nie trzeba to po co się,, ciąć,, [emoji418]

Do góry