reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
Ja swojego też wyslalam o 19 po lody hehe

hchy43r8h8l5x99d.png

A ja sie wllasnie czuje jak na wakacjach w szpitalu hihi, dosstaje sie menu do wyborru co chemy jesc na caly dzien. Rozne Znieczuelenia I przeciwbolowe do wyboru. Sale poporodowe czterosobowe I w kazdym lazienka.. Sale do rodzenia, kazdy ma osobny pokoj, moze przyniiesc swoja muzyke I moze byc z Toba ktos bliski, naprawde zawsze bylam zadowolona, mimo iz porody nie byly latwe.

Juz na poczatku wywiazala sie dyskusja na temat porodu:) Jestem przeciwniczka CC na zyczenie, mimo,ze sama mialam CC(w35tc) i tak na prawde nie mam zadnych traumatycznych przezyc. Nieprzyjemne jak odchodzi zneiczulenie, pozniej ciezko sie podniesc, ale juz po 3 dniach jest w miare ok. Baardzo balam sie proodu, duzo czytlam na ten temat w poprzedneij ciazy, wlasnie o cc na zyczenie - poruszyl mnie jeden artykul gdzie CC bylo prownane do tego jakby ktos na ciebie podczas snu wylal wiadro lodowatej wody - ze to taki szok dla dziecka. I to mnie przekonalo do porodu silami natury. Niestety w 35tc nie mialam juz wod, musielismy ratowac córeczke i mialam CC.
Uwazam, ze ejsli wszytsko jest ok, to nie ma potzreby CC, bo to operacja i jest wieksze prawdopodobienstwo powiklan po cc niz po porodzie SN. Jak bede miala chwile, podrzuce Wam fajne artykuly o porodzie.
Ah i zeby nie bylo - uwazam, ze CC to tez porod, kobieta ktora miala CC jest taka sama matka jak ta ktora urodzila naturalnie:)

Hej mamuśki :-) dawno mnie nie było, ciągle praca, dom, dzieci, sprzątanie, gotowanie itp...
U nas też leżaczek niezastąpiony, maluchy jadly w nim pierwsze stałe posiłki zanim jeszcze stabilnie nie siedziały. Laktator elektryczny Medela swing też nie raz uratował mi życie. Przy noworodku też sprawdził nam się kosz na zużyte pieluchy no i do tej pory używam przewijaka takiego dużego stojącego z półkami i wanienką, bardzo polecam.
Ubranek malutkich już dawno się pozbyłam więc wszystko trzeba kupić od nowa.

Anusiak ja też się boję przedwczesnego porodu, mam nadzieję, że tym razem uda mi sie donosic ciążę chociaż do 37.tyg.
U mnie w dalszym ciągu objawów ciążowych brak, poza jednym wieczorem gdzie miałam smaki na bób i ogórki małosolne :-)

Mam już w domu parkę i w sumie to chyba mi wszystko jedno jaką płeć, córka chce mieć siostrę

Mi też się wydaje że na tym etapie ciąży to usg przez brzuch, przynajmniej ja rąk miałam.

Dwa porody miałam sn, dobrze wspominam i mam nadzieję, że trzeci też taki będzie.

Śliczne te wasze zdjęcia z usg :-) ja będę miała dopiero 10 maja

To się rozpisalam. Miłego dnia :-)

Juz na poczatku wywiazala sie dyskusja na temat porodu:) Jestem przeciwniczka CC na zyczenie, mimo,ze sama mialam CC(w35tc) i tak na prawde nie mam zadnych traumatycznych przezyc. Nieprzyjemne jak odchodzi zneiczulenie, pozniej ciezko sie podniesc, ale juz po 3 dniach jest w miare ok. Baardzo balam sie proodu, duzo czytlam na ten temat w poprzedneij ciazy, wlasnie o cc na zyczenie - poruszyl mnie jeden artykul gdzie CC bylo prownane do tego jakby ktos na ciebie podczas snu wylal wiadro lodowatej wody - ze to taki szok dla dziecka. I to mnie przekonalo do porodu silami natury. Niestety w 35tc nie mialam juz wod, musielismy ratowac córeczke i mialam CC.
Uwazam, ze ejsli wszytsko jest ok, to nie ma potzreby CC, bo to operacja i jest wieksze prawdopodobienstwo powiklan po cc niz po porodzie SN. Jak bede miala chwile, podrzuce Wam fajne artykuly o porodzie.
Ah i zeby nie bylo - uwazam, ze CC to tez porod, kobieta ktora miala CC jest taka sama matka jak ta ktora urodzila naturalnie:)
No!!! Ja mysle!!!
Ja sie smieje ze urodzilam mojego syn bardzo dokladnie... Dwa razy.. Naturalnie i cesarka.. Jestem matka jak nie wiem... Zeby nie bylo!! :):)

Wczoraj miałam USG genetyczne no i tak jak pzrewidywal lekarz ciaza jest starsza - dzis 12t2d, czyli porod na 1 listopada:) Maluch ma 5,5cm, serduszko bije 158/min. Mialam troszke stresu, bo lekarz nie mogl dojrzec zoladka, bo maluszek byl bardzo aktywny i 3 razy podchodzil do badania, wiec spedzilam ponad godzin e u niego. Uwazam go za siwetnego fachowca, bo od razu powiedzial konkretnie, ze nie moze dojzrec zoladka i zebym pochodzila i za 10 minut przyszla. No niesttey wtedy dalej nic nie mogl dojrzec, no i znow poprosil, zebym za kilkanascie minut przyszla bo nie moze powiedziec, ze cos jest lub nie ma jak maluch fika i nie moze dojrzec. Na dodatek blizna po CC troszke pogorszala widocznosc. Plec sprawdzal, ale nie byl pewny wiec nic nie powiedzial, za 4 tygodnie kolejna wizyta i wtedy bedzie probowal:)
Poza tym maluszek zdrowy, kosc nosowa jest, wszystko an swoim miejscu, przeplywy ok.
Jestem spokojniejsza.

reklama
Ja właśnie jestem na szybkich zakupach ubraniowych i dobrze że zawsze mam coś do przekąszenia w torebce [emoji14] batonik musli z owocami leśnymi plus jabłko świetnie się nagle sprawdził [emoji14] gdzie zapachów w galerii dookoła sporo ale staram się nie jeść kebabow i fastfoodów

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry