reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
Ćwiczenia Mel B sa dość delikatne, ja lubię te na pośladki;) myślę, że możemy je bez obaw wykonywać. Może poza tymi, w których jesteśmy w pozycji na plecach, czytałam, że zwłaszcza w późniejszych miesiącach ciąży nie powinno się ich wykonywać.
Ogólnie to w zależności od tego co chcę poćwiczyć wpisuję w google i wyskakuje sporo filmików.
Np te Link do: Pregnancy Workouts: Best Butt Exercises
Mięśnie brzucha odpuszczam sobie

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Mamuśki
.. Też wam się tak nic nie chce?? Leń do potęgi.... A dodatkowo pogoda nie zachęca, sama zmuszam się żeby chociaż po pieczywo wyjść do sklepu [emoji14] inaczej cały dzień bym przeleżała :D

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Oj tak! Ale mam w domu 3latka, który zmusza mnie do aktywności [emoji12]
Do tego posprzątać, ugotować i tak mija dzień. Ale wieczorami padam wczesnie.

Aaa i używacie już czegoś na rozstępy?? Mimo że brzuszka, np. u mnie jeszcze nie widać

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak. Zwykły krem dla kobiet w ciąży z Babydream

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

W pierwszej ciąży tez udało mi się bez rozstępów na brzuchu. Smarowałam się wszystkim, co wpadło mi w ręce, ale ka bardzo lubię mazidla wszelkiego typu :) Niestety podczas nawału pokarmu wyszły mi rozstępy na piersiach :) teraz ich już nie widac, ale pierwszy rok po skończeniu karmienia patrzeć nie mogłam na piersi. U mnie ciąża właśnie najbardziej piersi pokiereszowała.

Dziewczyny ktore biora luteine czy tez duphaston czy lekarz mowil wam do kiedy tzn di ktorego tygodbia musicie je brac czy to jest tak ze do konca ciazy sie je zazywa?

Bo ja przy corce bralam na poczatku do II trymestru i przed porodem bo skurcze sie zaczely w 32tyg do 35 bo wtedy urodzilam
I teraz sie zastanawiam czy jak urodzilam pierwsze dziecko szybciej to czy drugie tez urodzi sie przed czasem?

@Anusiak1507 myśle, ze tutaj jedynie lekarz może coś sensownego powiedzieć ze względu na pierwszy wcześniejszy poród.

Ja brałam do końca pierwszej trymestru i później już nie. Urodziłam w 38tc 6dn (akcja sama się nie zaczęła).

Dziewczyny ktore biora luteine czy tez duphaston czy lekarz mowil wam do kiedy tzn di ktorego tygodbia musicie je brac czy to jest tak ze do konca ciazy sie je zazywa?

Bo ja przy corce bralam na poczatku do II trymestru i przed porodem bo skurcze sie zaczely w 32tyg do 35 bo wtedy urodzilam
I teraz sie zastanawiam czy jak urodzilam pierwsze dziecko szybciej to czy drugie tez urodzi sie przed czasem?
Wydaje mi się ze nie ma reguły ze urodzilas jedno wcześniej to drugie tak samo. Każda ciaza jest inna

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
Z tego co pamiętam to łożysko przejmuje dość sporo funkcji tuż po 20 tygodniu i wtedy mogłam przestać brać luteinę, w tej ciąży już w ogóle nie biorę :)

Z wyprawką jest właśnie tak, że coś u nas niezbędne u kogoś może być kompletnym niewypałem, ja np. użyłam laktatora dosłownie kilka razy, butelki żadnej przez dłuuuuugi czas, jakieś głupie nakładki na sutki nawet nie wiem gdzie leżą, tak samo jak niedrapki dla dziecka, których nigdy nie użyłam [emoji23] u mnie bujaczek stał praktycznie nieużywany a niektóre mamy nie wyobrażają sobie bez niego życia, dla mnie must have to była lanolina i wkładki firmy Lansinoh i w to zamierzam teraz znów zainwestować bez zbędnych testów innych producentów :)

Do góry