reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
U mnie też w pierwszej ciąży przez brzuch i tak szczerze pierwszy raz słyszę, że ktoś robi dowcipnie :D

U mnie słonko wychodzi, po południu idziemy na dzieciowe spotkanko także dzień będzie na pewno przyjemny :)

Iśka dzieki, Syn dalej w gipsie, trzeba mu uslugiwac I nosic do kibla a on juz 20kg! A kibel po schodach do gory, ciezko, ale jakis trzeba sobie radzic. Wlasnie jedziemy di szpitala z nim na kontrole
Oby było wszystko dobrze, trzymam kciuki!

zem3tv73heitwzn6.png

uwo93e3k92cgh11g.png

A ja tak napisze troche z innej beczki. Własnie rozpisałam sobie wstepna wyprawke dla dzidzi i powiem Wam, ze jestem przerazona haha (juz zapomniałam ile to trzeba)....Tez sie zaczełam rozgladac za wózkami i masakra, no masakra jakas jest [emoji14] Najbardziej mi sie podobaja te, na ktore nie moge sobie pozwolic, jak to w zyciu bywa:p
Chociaz pamietam jak byłam w ciazy z Lena, to dziewczyny na forum ciagle powtarzały, ze lepiej kupic dobry wózek a uzywany po jakims jednym dziecku (jesli jest w dobrym stanie), niz nowy a nie zadowalajacy....ale nie wiem, poki co chce nowy wózek:p
Ja jeszcze niewiem ale chyba skłaniam się ku uzywanemu w dobrym stanie...

hchy43r8h8l5x99d.png

No dużo tego :D ale ja już nie mogę się doczekać, aż zacznę kompletować wyprawkę :) Za tydzień w piątek mam usg genetyczne i jak będzie wszystko ok (a musi być ok!!!) to powoli zacznę kupować. Najpierw neutralne fasony i tkaniny, a później dokupie pod płeć :)

Co do wózków to na początek mam mutsy transporter po synu, z którego byłam bardzo, ale to bardzo zadowolona. I później spacerówka (składa się razem ze stelażem) będzie jeździła w aucie, a na co dzień kupię spacerówkę snap 4 :)

Wózek to bardzo ważny zakup i lepiej dobrze go przemyśleć, bo będziemy korzystać z tych gadżetów codziennie.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja niedługo zacznę kupować butelki, smoczki, pampersy... Z ciuszkami będę czekała do poznania płci bo jeśli chłopiec to nie ma sensu kupować bo po synu mam kilka worow ciuchów :D wiadomo że coś tam dokupić trzeba. A jak dZiewczynka to będę już brała typowo dziewczęce :)
Ah... :D

hchy43r8h8l5x99d.png

Ja co lepsze ubranka posprzedawałam, albo porozdawalam. Zarzekałam się, ze drugie dziecko to dopiero jak starszak będzie miał 6-7lat [emoji23] ale co zrobić jak instynkt macierzyński odezwał się na nowo znacznie wcześniej :p tego nie przewidziałam :) także mam prawie wszystko do kupienia oprócz wózka, łóżeczka (tylko nowy materac) i krzesełka do karmienia, które będzie również służyło za leżaczek (rozkłada się jak leżaczek i ma dodatkowo wkładkę niemowlęca).

Moja siostra cioteczna teraz urodziła i jak patrzę na jej synka to już nie mogę się doczekać listopada [emoji173]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry