reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Ale u nas dziś był młyn na porodówce, bo czekaliśmy do rejestracji na te badania i 3 kobiety przyjechały rodziić:)Ale krzyków żadnych nie było:)
Hehe może za wcześnie na krzyki :D

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
Na zaparcia dobre są suszone owoce, zwłaszcza kompoty na nich, jogurty, kefiry i maślanki, owoce oraz warzywa, mniejsza ilość słodyczy w tym czekolady, zwiększenie płynów do picia (zwłaszcza wody mineralnej) oraz spacery, ogólnie więcej ruchu, ja to wszystko stosuje u swojej 3 letniej córki bo też czasem miewa zaparcia. A najbardziej pomaga jest kompot z suszonych śliwek, mandarynki i kefir.
Jak robisz ten kompot z suszonych śliwek?

hchy43r8h8l5x99d.png

Antonina Super! Moje maleństwo nic a nic się nie pokazało na prenatalnym w sprawie płci. Tak się ukrywało! A są tu dziewczyny, które na prenatalnych poznały płeć maluszka? U mnie dopiero 12 tydz to jeszcze za wcześnie.

Antonina Super! Moje maleństwo nic a nic się nie pokazało na prenatalnym w sprawie płci. Tak się ukrywało! A są tu dziewczyny, które na prenatalnych poznały płeć maluszka? U mnie dopiero 12 tydz to jeszcze za wcześnie.
Gin powiedział że będzie można już coś pogdybac :-) zobaczymy

xnw40tc7sy506vxn.png

Dziewczyny gratuluje serdecznie udanych wizyt [emoji4][emoji4][emoji4][emoji4][emoji4][emoji4][emoji4][emoji4]

Na usg genetycznym można już wstepnie określić płeć o ile dziecko współpracuje :) ja właśnie w pierwszej ciąży poznałam płeć z synem.

Tez napadłam na lidla :D kupiłam dwie pary legginsów i skarpetki dla dzidziusia :) to mój pierwszy zakup :)

Co do cery to teraz trochę mi się popsuła. I jest sucha, chociaż nawilżaj tak jak przed ciąża.

Jesteśmy w drodze do domku. Jeszcze ponad 200km...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Hej :)
U mnie w Kielcach od rana sypie śnieg. Miałam jechać do lidla, ale chyba odłożę to na jutro. Jak wykupią to trudno :)

Gratulacje dzisiejszych wizyt!
@Antonina2016 ale fajnie się maleństwo ułożyło, tak wyraźnie już widać wszystkie zarysy <3
@evli2 super, masz już za sobą prenatalne.. co do płci to wstydziło się na pewno :D

Ja wizytuję w piątek, też jestem ciekawa co tam w brzuchu słychać, ciekawe czy młode nadrobiło różnicę co do wielkości.
Też myślałam, że po 10tc mdłości będą słabsze, a u mnie dalej się pojawiają. Czasem trwają cały dzień, czasem tylko wieczorami, a czasem mam tylko dziwny posmak w ustach. Piersi też mnie raz bolą, raz nie.. oczywiście jak nie bolą to zaczynam panikować, ale na drugi dzień zazwyczaj ból wraca (na szczęście!).

Co do zaparć, mnie czasem pomaga kawa z mlekiem, picie siemienia lnianego na czczo, maślanki, kefiry, suszonych śliwek nie próbowałam, bo nie mogę się do nich przekonać. Podobno dobra jest też przegotowana woda z cytryną i miodem a i koleżanka mi ostatnio mówiła, że olej lniany bardzo dobrze działa (łyżka dziennie, albo dodawany np. do sałatek).
W ciąży organizm mi zwariował, bo jak np przez cały tydzień nie robię "dwójki", tak po tygodniu jak już mi się chce to albo mam biegunkę, tak jak dziś, albo co najmniej taki luźny stolec. No ale wolę to niż męczyć się z zaparciami :D
Jeśli chodzi o czopki to kiedyś wyczytałam, że ciężarne mogą używać eva/qu. One są musujące, nie przenikają i nie podrażniają jelita. Link do: Eva/qu, czopki przeciw zaparciom, 6 szt. - Portal Dbam o Zdrowie.

Do góry