reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

Hejka! Ja już po usg prenatalnym! Wszystko oki z dzidzią, niestety nie chciała współpracować i lekarka mówi, ze jest to jedno z dzieci, które mogą się bardzo długo ukrywać:)Mąż był ze mną to pooglądał sobie. My byliśmy w szpitalu, bo prenatalne ona robi na nfz swoim pacjentkom. POmiary w normie, wynik z krwi też ale niestety jest krwiak. Wcześniej jak miałam plamienie to na Sorze mówił mi lekarz o nim. Jestem na luteinie cały czas i miejmy nadzieję, że się wchłonie. Jest daleko od dzidzi, ale jednak. Jestem spokojna, że serduszko bije i dzidziuś duży. Możliwe, że czeka mnie wcześniejszy poród, bo coś napomniała, ale mówiła żeby n razie nie martwić się, bo jest jeszcze za wcześnie na myślenie o tym. Mam odpoczywać i nie zamartwiać się. Za tydz mam wizytę u niej w gabinecie to więcej się dowiem. Ale jestem spokojniejsza:)

reklama
Super wieści ;)

hchy43r8h8l5x99d.png

I oczywiście po wizycie d LIdla pojechaliśmy. Kupiliśmy termometr, ja wzięłam sobie legginsy granatowe i niebieskie i dla dzidzi body z długim rękawkiem uniwersalne, bo płeć nieznana:)ale legginsy super, bo rano ubierając się miałam już problem, bo brzuszek zaczyna wypychać.

Ja mam czoło takie suche że aż się sypie ta sucha skóra. A używam mega tłustego kremu. Nigdy nie miałam wyprysków na twarzy a teraz coraz gorsza cera mi się robi. Ale to nie jest takie ważne. Byle do listopada i wtedy zapomnimy o wszystkich dolegliwościach ciążowych bo będziemy tulić nasze maluszki:)
Oj tak ;) ja właśnie nasmarowalam się olejem kokosowym hehe

hchy43r8h8l5x99d.png

Hej
Ja tez bylam w Lidlu i kupilam dwie pary leginsow i cztery bluzki na lato ;)
Rzeczywiscie szal byl na ubranka dzieciece, wiec nie musialam walczyc o ubrania ciazowe :D
Antonia kciuki za dzisiajsza wizyte zacisniete :)

Wszystkim chorujacym szybkiego powrotu do zdrowia zycze :)

W pierwszych tyg ciazy Alanek przyniosl do domu bostonke, maz zarazil sie, mnie (odpukac) ominelo, albo przeszlam bezobjawowo...uroki dzieci chodzacych do przedszkoli i szkol ;)

Sent from my GT-I9195 using Forum BabyBoom mobile app

Evli super, ze wizyta udana i dzidzia rosnie ;)

Ja wizyte mam dopiero 5 maja...nie wiem jak wytrzymam tyle w niepewnosci...

Mdli mnie strasznie, ale zaczyna dopiero kolo 10...w poprzedniej ciazy nudnosci ustapily dopiero w 17 tc...
Z cera zawsze mialam problemy, a teraz mam jeszcze wieksze :D

Sent from my GT-I9195 using Forum BabyBoom mobile app

Dzień dobry :)

Powiedzcie mi kochane jak walczycie z zaparciami??? Ja już kolejny raz musiałam użyć czopka glicerynowe go, ale wiadomo że nie jest to metoda na dłuższy czas. A przez te zaparcia mam właśnie takie dziwne bóle brzucha.
:)

Na zaparcia dobre są suszone owoce, zwłaszcza kompoty na nich, jogurty, kefiry i maślanki, owoce oraz warzywa, mniejsza ilość słodyczy w tym czekolady, zwiększenie płynów do picia (zwłaszcza wody mineralnej) oraz spacery, ogólnie więcej ruchu, ja to wszystko stosuje u swojej 3 letniej córki bo też czasem miewa zaparcia. A najbardziej pomaga jest kompot z suszonych śliwek, mandarynki i kefir.

Hejka! Ja już po usg prenatalnym! Wszystko oki z dzidzią, niestety nie chciała współpracować i lekarka mówi, ze jest to jedno z dzieci, które mogą się bardzo długo ukrywać:)Mąż był ze mną to pooglądał sobie. My byliśmy w szpitalu, bo prenatalne ona robi na nfz swoim pacjentkom. POmiary w normie, wynik z krwi też ale niestety jest krwiak. Wcześniej jak miałam plamienie to na Sorze mówił mi lekarz o nim. Jestem na luteinie cały czas i miejmy nadzieję, że się wchłonie. Jest daleko od dzidzi, ale jednak. Jestem spokojna, że serduszko bije i dzidziuś duży. Możliwe, że czeka mnie wcześniejszy poród, bo coś napomniała, ale mówiła żeby n razie nie martwić się, bo jest jeszcze za wcześnie na myślenie o tym. Mam odpoczywać i nie zamartwiać się. Za tydz mam wizytę u niej w gabinecie to więcej się dowiem. Ale jestem spokojniejsza:)
Super wiesci :)

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry