reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Hejka! Ja już po usg prenatalnym! Wszystko oki z dzidzią, niestety nie chciała współpracować i lekarka mówi, ze jest to jedno z dzieci, które mogą się bardzo długo ukrywać:)Mąż był ze mną to pooglądał sobie. My byliśmy w szpitalu, bo prenatalne ona robi na nfz swoim pacjentkom. POmiary w normie, wynik z krwi też ale niestety jest krwiak. Wcześniej jak miałam plamienie to na Sorze mówił mi lekarz o nim. Jestem na luteinie cały czas i miejmy nadzieję, że się wchłonie. Jest daleko od dzidzi, ale jednak. Jestem spokojna, że serduszko bije i dzidziuś duży. Możliwe, że czeka mnie wcześniejszy poród, bo coś napomniała, ale mówiła żeby n razie nie martwić się, bo jest jeszcze za wcześnie na myślenie o tym. Mam odpoczywać i nie zamartwiać się. Za tydz mam wizytę u niej w gabinecie to więcej się dowiem. Ale jestem spokojniejsza:)

reklama
Super wieści ;)

hchy43r8h8l5x99d.png

I oczywiście po wizycie d LIdla pojechaliśmy. Kupiliśmy termometr, ja wzięłam sobie legginsy granatowe i niebieskie i dla dzidzi body z długim rękawkiem uniwersalne, bo płeć nieznana:)ale legginsy super, bo rano ubierając się miałam już problem, bo brzuszek zaczyna wypychać.

Ja mam czoło takie suche że aż się sypie ta sucha skóra. A używam mega tłustego kremu. Nigdy nie miałam wyprysków na twarzy a teraz coraz gorsza cera mi się robi. Ale to nie jest takie ważne. Byle do listopada i wtedy zapomnimy o wszystkich dolegliwościach ciążowych bo będziemy tulić nasze maluszki:)
Oj tak ;) ja właśnie nasmarowalam się olejem kokosowym hehe

hchy43r8h8l5x99d.png

Hej
Ja tez bylam w Lidlu i kupilam dwie pary leginsow i cztery bluzki na lato ;)
Rzeczywiscie szal byl na ubranka dzieciece, wiec nie musialam walczyc o ubrania ciazowe :D
Antonia kciuki za dzisiajsza wizyte zacisniete :)

Wszystkim chorujacym szybkiego powrotu do zdrowia zycze :)

W pierwszych tyg ciazy Alanek przyniosl do domu bostonke, maz zarazil sie, mnie (odpukac) ominelo, albo przeszlam bezobjawowo...uroki dzieci chodzacych do przedszkoli i szkol ;)

Sent from my GT-I9195 using Forum BabyBoom mobile app

Evli super, ze wizyta udana i dzidzia rosnie ;)

Ja wizyte mam dopiero 5 maja...nie wiem jak wytrzymam tyle w niepewnosci...

Mdli mnie strasznie, ale zaczyna dopiero kolo 10...w poprzedniej ciazy nudnosci ustapily dopiero w 17 tc...
Z cera zawsze mialam problemy, a teraz mam jeszcze wieksze :D

Sent from my GT-I9195 using Forum BabyBoom mobile app

Dzień dobry :)

Powiedzcie mi kochane jak walczycie z zaparciami??? Ja już kolejny raz musiałam użyć czopka glicerynowe go, ale wiadomo że nie jest to metoda na dłuższy czas. A przez te zaparcia mam właśnie takie dziwne bóle brzucha.
:)

Na zaparcia dobre są suszone owoce, zwłaszcza kompoty na nich, jogurty, kefiry i maślanki, owoce oraz warzywa, mniejsza ilość słodyczy w tym czekolady, zwiększenie płynów do picia (zwłaszcza wody mineralnej) oraz spacery, ogólnie więcej ruchu, ja to wszystko stosuje u swojej 3 letniej córki bo też czasem miewa zaparcia. A najbardziej pomaga jest kompot z suszonych śliwek, mandarynki i kefir.

Hejka! Ja już po usg prenatalnym! Wszystko oki z dzidzią, niestety nie chciała współpracować i lekarka mówi, ze jest to jedno z dzieci, które mogą się bardzo długo ukrywać:)Mąż był ze mną to pooglądał sobie. My byliśmy w szpitalu, bo prenatalne ona robi na nfz swoim pacjentkom. POmiary w normie, wynik z krwi też ale niestety jest krwiak. Wcześniej jak miałam plamienie to na Sorze mówił mi lekarz o nim. Jestem na luteinie cały czas i miejmy nadzieję, że się wchłonie. Jest daleko od dzidzi, ale jednak. Jestem spokojna, że serduszko bije i dzidziuś duży. Możliwe, że czeka mnie wcześniejszy poród, bo coś napomniała, ale mówiła żeby n razie nie martwić się, bo jest jeszcze za wcześnie na myślenie o tym. Mam odpoczywać i nie zamartwiać się. Za tydz mam wizytę u niej w gabinecie to więcej się dowiem. Ale jestem spokojniejsza:)
Super wiesci :)

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry