reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Eh nie wiem co mam robic. Pochwalilam wam sie dzis ze umowilam sie na genetyczne usg. Ale okazalo sie ze ostatni wolny termin to moje 13+6 tc wiec teoretycznie ok ale pozno. A tak siegajac pamiecia przeciez na usg wczesniejszym wyszlo mi ze ciaza jest starsza niz liczac od dnia OM. Juz nie wiem czy szukac kogos innego bo przeciez tamten termin moze okazac sie zaraz ze bylo za pozno i badania genetycznie przejda mi kolo nosa.

m3sxskjo6qsoarci.png

reklama
Ojej, pyszne ! Ja chcę, jaaaaaa !!!

Dziewczyny, właśnie zerknęłam na wyniki online moich badań i się nieźle wkurzyłam. Toxo, różyczkę i cytomegalię zlecił mi tylko w klasie IgM, a w IgG nie.. dlatego mi się wydawało, że coś za mało tych fiolek pobrali! Niby mam wynik ujemny, ale bym wiedziała przynajmniej czy przechodziłam w przeszłości... tak to można lekarzowi zaufać, brrrrrrr ! Jeszcze na początku ślepa ja nie zwróciłam uwagi na to, że przed moim wynikiem jest 0, czyli np 0,060, a ujemny wartość jest do 0,50 i zaczęłam panikować, że mam dodatni wynik :D

a i co do tsh ja mam wynik 2,555, a podali normy dla kobiet w ciąży i tak w pierwszym trymestrze norma jest do 2,32.
Nie byłam nigdy u endo, myślicie, że dzwonić i szukać kogoś na cito, czy czekać na wizyte u gina?
Moim zdaniem idź do Endo bo tsh może jeszcze podskoczyć

hchy43r8h8l5x99d.png

@Iska90 ja bym poszła do endo.

@Majeczka85 ja bym przełożyła wizytę, bo dziecko faktycznie może przyspieszyć ze wzrostem i może się okazać ze na genetycznym będzie 14+5.

Miałam jednak usg :D wszystko ok. Tylko sprzęt kiepski, ale najważniejsze, ze żyje i rośnie :) i to jak urosło! Według om mam 9+6, a według dzisiejszego usg 10+2. :)
IMG_1712.JPG

Synek [emoji170] luty 2024
Walentynka [emoji169] listopad 2017

Załączniki

• IMG_1712.JPG
    IMG_1712.JPG
    886,6 KB · Wyświetleń: 357
Ostatnia edycja:
Jak umawiałam się na genetyczne, to interesował ich wiek z usg (bo u mnie jest tydzien do przodu). Takze moze zadzwon tam i dopytaj.
KAtia, cudowny bobas!

Jak umawiałam się na genetyczne, to interesował ich wiek z usg (bo u mnie jest tydzien do przodu). Takze moze zadzwon tam i dopytaj.
KAtia, cudowny bobas!
Niestety nie ma opcji zeby przelozyc. Caly ten Dudarewicz ma takie oblężenie ze niby pan przyjmujacy zgloszenie wcisnąl mnie ale sam niedowierzal ze mnie na taki pozny termin wpisal. A mowilam ze ciaze jest ze 3 dni starsza. Umowilam sie dzis tez do dobrego lekarza bylam u niego juz nie raz na zwyklym usg. Na różnych forach pisza ze tych dwoch sa najlepsi w Łodzi. Tam umowilam na 12+5 bo tak mi kazal sie zglosic jak robilam usg tydzien temu. Licze ze juz teraz bedzie ok :)

m3sxskjo6qsoarci.png

Niestety nie ma opcji zeby przelozyc. Caly ten Dudarewicz ma takie oblężenie ze niby pan przyjmujacy zgloszenie wcisnąl mnie ale sam niedowierzal ze mnie na taki pozny termin wpisal. A mowilam ze ciaze jest ze 3 dni starsza. Umowilam sie dzis tez do dobrego lekarza bylam u niego juz nie raz na zwyklym usg. Na różnych forach pisza ze tych dwoch sa najlepsi w Łodzi. Tam umowilam na 12+5 bo tak mi kazal sie zglosic jak robilam usg tydzien temu. Licze ze juz teraz bedzie ok :)

m3sxskjo6qsoarci.png
Majeczka jak nazywa się ten drugi pan? Próbuje umówić sie na genetyczne do lux medu, a tam terminy najwcześniej na 20.05 :szok:

@Majeczka85 ja bym przełożyła wizytę, bo dziecko faktycznie może przyspieszyć ze wzrostem i może się okazać ze na genetycznym będzie 14+5.

Miałam jednak usg :D wszystko ok. Tylko sprzęt kiepski, ale najważniejsze, ze żyje i rośnie :) i to jak urosło! Według om mam 9+6, a według dzisiejszego usg 10+2. :) Zobacz załącznik 802450

Boska dzidzia!

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Miałam jednak usg :D wszystko ok. Tylko sprzęt kiepski, ale najważniejsze, ze żyje i rośnie :) i to jak urosło! Według om mam 9+6, a według dzisiejszego usg 10+2. :) Zobacz załącznik 802450

Super!

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
Do góry