reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Kurcze myslalam, ze juz w kazdym gabinecie jest usg 3d:)
U mnie nadal brak jakis wiekszych objawow:) I cale szczescie:) Waga stoi w miejscu:)
Jutro jade na zakupy, kupie juz ciuszki, ktore posluza i teraz i jak juz bedzie brzuszek widoczny.
Jak spedzacie swieta? My sniadanie u mojej siostry z rodzicami i rodzenstwem z rodzinami a wieczorem ruszamy do rodziny M. Nic za bardzo nie przygotowuje, na sniadanie coś tylko i jakies ciacho do siostry M.

reklama
W 13 tc , super :-)

xnw40tc7sy506vxn.png
Powiedzial, ze na 90% dziecwzynka i pozneij na kolejnej potwierdzil:) Ale ciązę prowadze u najlepszego lekarza w okolicy, co prawada nie pracuje w zadnym ze szpitali juz, ale ma bardzo wysokie powazanie wsrod innych lekarzy.

1. Ja poki co spię jak spałam. Na bokach, na plecach.
2. Genetyczne
3. Z mężem podgladać nie będziemy jak w pierwszej czy drugiej ciąży z tego wzgledu ze musi zostać z dziećmi ;)
4. Pierwsze dwie ciaze juz w 13 tyg. bylo raczej pewne ze chłopak. W 3 ciazy dowiedzialam sie dopiero ok.20 tygodnia, bo nie chciał sie pokazać ;)

oar89n7312bz9t17.png

Nie mam czasu...w szpitalu schudlam 2kg , z nerwow nie moglam jesc, w nocy co chwilka pobudka. Cierpienie dziecka jest najggorsze, zwlaszcza jak chcialabys pomoc a jestes bezradna... jestesmy juz w domu, ale nadal w nocy nie spie, syn steka z bolu a musze zachowac odstepy miedzy przeciwbolowymi... mam nadzieje ze jeszcze kilka dni I bedzie lepiej.... noga zlamana w dwoch miejscach, wiec ok. 4-6tyg do zdjecia gipsu.

Mycha, wlasnie mialam pytac jak u Ciebie sytuacja!
Biedne dziecko ale sie nacierpi :/ ale pewnie juz niedlugo bol zacznie mijac, bedzie troszke lepiej z kazdym dniem. Ty tez dbaj o siebie !!

Moj M chyba pojdzie ze mna dopiero na prenatalne, o ile w pracy nie bedzie mial sajgonu, bo wczesniej wizyte mam w srodku dnia i ciezko mu bedzie. Teraz zaluje ze sobie jakiejs wieczornej nie umowilam. Ciekawa jestem jak zareaguje na ruszającego sie kosmitę :D

Co do spania, ja sie na boku albo brzuchu, tak jak dotychczas.
A co do 3D to nie wiem nawet czy moj lekarz ma :D

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie mam czasu...w szpitalu schudlam 2kg , z nerwow nie moglam jesc, w nocy co chwilka pobudka. Cierpienie dziecka jest najggorsze, zwlaszcza jak chcialabys pomoc a jestes bezradna... jestesmy juz w domu, ale nadal w nocy nie spie, syn steka z bolu a musze zachowac odstepy miedzy przeciwbolowymi... mam nadzieje ze jeszcze kilka dni I bedzie lepiej.... noga zlamana w dwoch miejscach, wiec ok. 4-6tyg do zdjecia gipsu.
Biedni jestescie.... oby zaraz najlepiej

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja śpię na plecach i na boku. Ostatnio częściej na prawym bo synek śpi w środku i muszę się odwracać do niego plecami bo czasami kopie.
w pierwszej ciąży dowiedziałam się, że bedzie córka w 20 tygodniu, córka w ogóle zaciskala nogi i nic nie było widać za to synek na każdym usg od razu pokazywał klejnoty ;-)

reklama
Kto ma ochotę na ciacho z truskawkami i kruszonką? Lila spi, wiec wykorzystalam chwile i ciasto w piekarniku:)
Ojej, pyszne ! Ja chcę, jaaaaaa !!!

Dziewczyny, właśnie zerknęłam na wyniki online moich badań i się nieźle wkurzyłam. Toxo, różyczkę i cytomegalię zlecił mi tylko w klasie IgM, a w IgG nie.. dlatego mi się wydawało, że coś za mało tych fiolek pobrali! Niby mam wynik ujemny, ale bym wiedziała przynajmniej czy przechodziłam w przeszłości... tak to można lekarzowi zaufać, brrrrrrr ! Jeszcze na początku ślepa ja nie zwróciłam uwagi na to, że przed moim wynikiem jest 0, czyli np 0,060, a ujemny wartość jest do 0,50 i zaczęłam panikować, że mam dodatni wynik :D

a i co do tsh ja mam wynik 2,555, a podali normy dla kobiet w ciąży i tak w pierwszym trymestrze norma jest do 2,32.
Nie byłam nigdy u endo, myślicie, że dzwonić i szukać kogoś na cito, czy czekać na wizyte u gina?

Do góry