reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

Kurcze myslalam, ze juz w kazdym gabinecie jest usg 3d:)
U mnie nadal brak jakis wiekszych objawow:) I cale szczescie:) Waga stoi w miejscu:)
Jutro jade na zakupy, kupie juz ciuszki, ktore posluza i teraz i jak juz bedzie brzuszek widoczny.
Jak spedzacie swieta? My sniadanie u mojej siostry z rodzicami i rodzenstwem z rodzinami a wieczorem ruszamy do rodziny M. Nic za bardzo nie przygotowuje, na sniadanie coś tylko i jakies ciacho do siostry M.

reklama
W 13 tc , super :-)

xnw40tc7sy506vxn.png
Powiedzial, ze na 90% dziecwzynka i pozneij na kolejnej potwierdzil:) Ale ciązę prowadze u najlepszego lekarza w okolicy, co prawada nie pracuje w zadnym ze szpitali juz, ale ma bardzo wysokie powazanie wsrod innych lekarzy.

1. Ja poki co spię jak spałam. Na bokach, na plecach.
2. Genetyczne
3. Z mężem podgladać nie będziemy jak w pierwszej czy drugiej ciąży z tego wzgledu ze musi zostać z dziećmi ;)
4. Pierwsze dwie ciaze juz w 13 tyg. bylo raczej pewne ze chłopak. W 3 ciazy dowiedzialam sie dopiero ok.20 tygodnia, bo nie chciał sie pokazać ;)

oar89n7312bz9t17.png

Nie mam czasu...w szpitalu schudlam 2kg , z nerwow nie moglam jesc, w nocy co chwilka pobudka. Cierpienie dziecka jest najggorsze, zwlaszcza jak chcialabys pomoc a jestes bezradna... jestesmy juz w domu, ale nadal w nocy nie spie, syn steka z bolu a musze zachowac odstepy miedzy przeciwbolowymi... mam nadzieje ze jeszcze kilka dni I bedzie lepiej.... noga zlamana w dwoch miejscach, wiec ok. 4-6tyg do zdjecia gipsu.

Mycha, wlasnie mialam pytac jak u Ciebie sytuacja!
Biedne dziecko ale sie nacierpi :/ ale pewnie juz niedlugo bol zacznie mijac, bedzie troszke lepiej z kazdym dniem. Ty tez dbaj o siebie !!

Moj M chyba pojdzie ze mna dopiero na prenatalne, o ile w pracy nie bedzie mial sajgonu, bo wczesniej wizyte mam w srodku dnia i ciezko mu bedzie. Teraz zaluje ze sobie jakiejs wieczornej nie umowilam. Ciekawa jestem jak zareaguje na ruszającego sie kosmitę :D

Co do spania, ja sie na boku albo brzuchu, tak jak dotychczas.
A co do 3D to nie wiem nawet czy moj lekarz ma :D

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie mam czasu...w szpitalu schudlam 2kg , z nerwow nie moglam jesc, w nocy co chwilka pobudka. Cierpienie dziecka jest najggorsze, zwlaszcza jak chcialabys pomoc a jestes bezradna... jestesmy juz w domu, ale nadal w nocy nie spie, syn steka z bolu a musze zachowac odstepy miedzy przeciwbolowymi... mam nadzieje ze jeszcze kilka dni I bedzie lepiej.... noga zlamana w dwoch miejscach, wiec ok. 4-6tyg do zdjecia gipsu.
Biedni jestescie.... oby zaraz najlepiej

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja śpię na plecach i na boku. Ostatnio częściej na prawym bo synek śpi w środku i muszę się odwracać do niego plecami bo czasami kopie.
w pierwszej ciąży dowiedziałam się, że bedzie córka w 20 tygodniu, córka w ogóle zaciskala nogi i nic nie było widać za to synek na każdym usg od razu pokazywał klejnoty ;-)

reklama
Kto ma ochotę na ciacho z truskawkami i kruszonką? Lila spi, wiec wykorzystalam chwile i ciasto w piekarniku:)
Ojej, pyszne ! Ja chcę, jaaaaaa !!!

Dziewczyny, właśnie zerknęłam na wyniki online moich badań i się nieźle wkurzyłam. Toxo, różyczkę i cytomegalię zlecił mi tylko w klasie IgM, a w IgG nie.. dlatego mi się wydawało, że coś za mało tych fiolek pobrali! Niby mam wynik ujemny, ale bym wiedziała przynajmniej czy przechodziłam w przeszłości... tak to można lekarzowi zaufać, brrrrrrr ! Jeszcze na początku ślepa ja nie zwróciłam uwagi na to, że przed moim wynikiem jest 0, czyli np 0,060, a ujemny wartość jest do 0,50 i zaczęłam panikować, że mam dodatni wynik :D

a i co do tsh ja mam wynik 2,555, a podali normy dla kobiet w ciąży i tak w pierwszym trymestrze norma jest do 2,32.
Nie byłam nigdy u endo, myślicie, że dzwonić i szukać kogoś na cito, czy czekać na wizyte u gina?

Do góry