reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Hej dziewczyny! No mi niestety w boczki poszło:)brzuszka dużego nie mam, ale właśnie jak pisałyście rozlazła ta figura się robi:)zobaczymy:)

U mnie tak samo. W pierwszej ciąży piłeczka a teraz w boczki idzie, mimo iż taka sama waga startowa. Do tego pryszcze .... Eh wszędzie masakra. W pierwszej ciąży nic a teraz wysyp i nie wiem jak sobie z tym radzić ... przecież prawie nic nie można :/

Boli Was glowa? Bo mi dzisiaj peka i niewiem czy to ze zmeczenia czy braku snu czy poprostu cisnienie

Mnie tez dziś boli głowa ... w zeszła sobotę tez mnie bolała :/ bierzesz coś ?

Dziewczyny, jak myslicie, jesli chodzi o pragnienie syna to czy to jest pragnienie kobiety plynace z niej samej czy tez podyktowane checia zadowolenia meza, rodziny, przekazania nazwiska dalej? Ja w pierwszej ciazy osobiscie nie mialam preferencji tak sama z siebie, chcialam po prostu zdrowe dziecko jednak mialam nadzieje, ze to bedzie syn bo wiedzialam jak bardzo moj maz pragnie syna. Teraz mysle sobie, ok jest juz syn to teraz chce corke. Parka jest najbardziej spolecznie porzadana i tak naprawde tylko wtedy kiedy masz parke otoczenie da Ci spokoj i nie bedzie dopytywac, ok to kiedy braciszek/siostrzyczka? Moja kolezanka z mezem na chrzcie mlodszej corki uslyszala jak kolega (ojciec osławionej parki)mowil do jej meza, ok chlopie, wszystko fajnie ale kiedy wreszcie tego syna zrobisz? Jak masz problem to ja ci moge pomoc. Masz deie corki to zle, bo maz pewnie nieszczesliwy, mas dwoch synow to fatalnie, na stare lata sama zostaniesz etc

Ja tez chciałam syna, bo mąż bardzo chciał. Teraz chce zdrowe ... ale fajnie by było jakby była dziewczynka, na pewno bym zadbała o to, żebyśmy były blisko ... coś czego ja nie mam ze swoją mamą.

Inka, spoleczenstwie nigdy nie dogodzisz :D ale fajnie miec i syna i córkę, bo wiadomo ze wtedy taka rodzina moze czuc się.. pelna? Moze dlatego mając dwie corki, rodziny dążą dalej i liczą, ze sie trafi w końcu siurek, znam właśnie takie małżeństwo, gdzie mąż twierdził, ze dopoki syna nie trafi będzie strzelał, no i udalo sie za trzecim razem :D
Z drugiej strony to przecież córeczki czesto bywają ulubienicami tatusiów i chyba to, ze facet pragnie miec syna to tylko kwestia indywidualna danej osoby.

Ja biere jak leci, byle zdrowe, ale podświadomie mysle jednak o córeczce :)

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

U moich znajomych syn za czwartym razem ... ale jest [emoji4]

Przy pierwszym dziecku chciałam chłopca a mój D. córeczkę, teraz oboje chcemy dziewczynki więc może zdwojone siły zrobią swoje :D ja osobiście jestem praktycznie przekonana o tym, że będzie córa, nawet już przejrzałam księgę imion ale tylko żeńską część [emoji23]

Nadal mnie męczy przeziębienie, głowa boli podwójnie a tu nic nie można brać :/ zjadłam rosołek i znów leżę w łóżku :)

Zdrówka !!!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czuję i wiem kiedy była ovu :) do tej pory przeczucie mnie nie myliło :)
To nie zawsze się sprawdza

hchy43r8h8l5x99d.png

@Emsi* no wlasnie nie boje sie brac cokolwiek a nie chce doktorowej w weekend tylka zawracac... Poloze sie zaraz i mam nadzieje ze do rana przejdzie. Do tego mam mega kaszel siedze z miseczka i wypluwam flegme naokraglo

Zaraz mleko z czosnkiem bleee:-(

Hej
Teoria o planowaniu płci na podstawie szybkości plemników jest podobno obalona ;) bo wtedy np. przy inseminacji rodziliby się tylko chłopcy ;)

Ja w pierwszej ciąży marzyłam o dziewczynce, ale od samego początku czułam, że będzie chłopek ;) na USG w 17 tc, zapytałam lekarza, co będzie, a on mi na to "a co ma być ?", ja, że córeczka, a on, "córeczki to z tego nie będzie, na ma szans :D". Mój mąż chciał syna, teraz jest mu obojętne, a ja dalej chcę córeczki i od samego początku mam przeczucie, że będzie córeczka ;)
Ale z ekonomicznego punktu widzenia wolę drugiego synka, bo mam chyba 6 wielkich worów ubrań po Alanku ;) no i córeczka puściłaby mnie z torbami, bo na dziewczynkę jest dużo więcej pięknych ubranek ;)
Ale ogólnie, to marzę tylko o zdrowym dziecku, reszta to sprawa drugorzędna :)

A macie już jakieś typy imion ?
Ja będę miała Nelę lub Leona ;)

Ja nie kupuję jeszcze niczego dla dziecka, jak będę znała płeć, to zacznę powoli kupować :)

O wiedziałam, że coś jeszcze chciałam ;) odnośnie ruchów :D
Teoria, że w drugiej ciąży szybciej czuje się ruchy wzięła się stąd, że wtedy już wiemy jak jakie to uczucie ;) w ciąży z Alankiem pierwsze ruchy przegapiłam (takie jak to określają pływanie rybki ;) ) w 17t1d poczułam pierwsze konkretne kopniaki i wtedy kopał już do porodu :D wpływ na to ma też umiejscowienie łożyska, jeśli jest na przedniej ścianie, to czuć bardzo późno, bo łożysko działa jak poduszka w którą kopie dziecko ;)
Pamiętam, że po porodzie ciągle wydawało mi się, że jestem w ciąży, bo coś "kopało mnie" (jelita), z rok temu miałam taka sytuację, że nawet A. wkręciłam, że dziecko kopie ;) tak mi szarpało mięśniem na brzuchu, że wyglądało identycznie jak kopniaki dziecka ;)
Nie pamiętam którą z Was kopało (Mimi ? ), ale możliwe, że "kopał" ją brak magnezu lub/i potasu ;)

Mnie dalej mdli tak, że jestem tym już zmęczona, ale podobno to dobry objaw, więc gdyby moje mdłości miały pomóc w pozytywnym zakończeniu tej ciąży, to może mnie mdlić ;)

Hej
Teoria o planowaniu płci na podstawie szybkości plemników jest podobno obalona ;) bo wtedy np. przy inseminacji rodziliby się tylko chłopcy ;)

Ja w pierwszej ciąży marzyłam o dziewczynce, ale od samego początku czułam, że będzie chłopek ;) na USG w 17 tc, zapytałam lekarza, co będzie, a on mi na to "a co ma być ?", ja, że córeczka, a on, "córeczki to z tego nie będzie, na ma szans :D". Mój mąż chciał syna, teraz jest mu obojętne, a ja dalej chcę córeczki i od samego początku mam przeczucie, że będzie córeczka ;)
Ale z ekonomicznego punktu widzenia wolę drugiego synka, bo mam chyba 6 wielkich worów ubrań po Alanku ;) no i córeczka puściłaby mnie z torbami, bo na dziewczynkę jest dużo więcej pięknych ubranek ;)
Ale ogólnie, to marzę tylko o zdrowym dziecku, reszta to sprawa drugorzędna :)

A macie już jakieś typy imion ?
Ja będę miała Nelę lub Leona ;)

Ja nie kupuję jeszcze niczego dla dziecka, jak będę znała płeć, to zacznę powoli kupować :)

O wiedziałam, że coś jeszcze chciałam ;) odnośnie ruchów :D
Teoria, że w drugiej ciąży szybciej czuje się ruchy wzięła się stąd, że wtedy już wiemy jak jakie to uczucie ;) w ciąży z Alankiem pierwsze ruchy przegapiłam (takie jak to określają pływanie rybki ;) ) w 17t1d poczułam pierwsze konkretne kopniaki i wtedy kopał już do porodu :D
Pamiętam, że po porodzie ciągle wydawało mi się, że jestem w ciąży, bo coś "kopało mnie" (jelita), z rok temu miałam taka sytuację, że nawet A. wkręciłam, że dziecko kopie ;) tak mi szarpało mięśniem na brzuchu, że wyglądało identycznie jak kopniaki dziecka ;)
Nie pamiętam którą z Was kopało (Mimi ? ), ale możliwe, że "kopał" ją brak magnezu lub/i potasu ;)

Mnie dalej mdli tak, że jestem tym już zmęczona, ale podobno to dobry objaw, więc gdyby moje mdłości miały pomóc w pozytywnym zakończeniu tej ciąży, to może mnie mdlić ;)
U nas prawdopodobnie Agatka lub Karolek :)

hchy43r8h8l5x99d.png

Tak wiem, że ta teoria została obalona, ale ja jakoś to czuję, zobaczymy :)
Co do ruchów tak pływająca rybka albo latający motylek, to fajne porównanie, za drugim razem ok. 17 tc, za pierwszy ok. 18tc, chyba każda z nas jest trochę inna :)
a migdały na mdłości próbowałaś?

Hej dziewczyny.
Tak zasuwacie ze nie dam rady was nadrobić mam mojego brzdąca małego i nie mam kiedy nawet was poczytać. Oj cieżko bedzie przy dwójeczce :)
Przygotowania do ślubu tez pochłaniają moj czas a to juz tylko 2 tygodnie ehhh:)
Byłam wczoraj u lekarzy 2. Bo oczywiście sie nie zdecydowałam. Chciałam chodzić na NFZ i nie wiem jak oni sprawdzają ale ten z NFZ dwa razy sprawdzał na usg i twierdził ze ciąża mało rośnie bo niby o 5 dni jest spóźniona w porównaniu do pierwszego usg.
Natomiast drugiemu lekarzowi pokrył sie termin porodu z pierwszym usg. Czyli wychodzi w urodziny jeszcze nie męża :)
Wychodzisz od jednego lekarza ze ci sie płakać chce a drugi robi tego samego dnia badanie i jest wszystko ok gdzie drugie usg było robione bardzo dokładnie bo przez ok 20 minut patrzyłam na moje dzieciątko. Eh.. i teraz nie wiem czy chodzić na NFZ czy to bez sensu.
Jednak juz wybrałam szpital do porody i bedzie inny niz w pierwszej ciąży czyli można powiedzieć ze prawie jak pierwsza ciąża.
Oj wspaniałe jest patrzeć na bijące serduszko ruszające sie raczki i nóżki swojej dzidzi.
Co do płci to chce zdrowa dzidzie nieważne co bedzie ale dziewczynkę juz mamy :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny mega mnie męczą wzdecia wyczytalam ze espumisan jest całkiem bezpieczny w ciazy. Czy te co juz pierwasza ciaze maja za soba stosowaly bez obaw??

m3sxskjo6qsoarci.png

Do góry