reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Wy wszystkie mówicie o dużych brzuchach a u mnie prawie nic go nie widać !
Jest taki lekko zarysowany trójkącik w okolicy pod pępkiem, ale w spodnie się wszystkie normalnie zapinam. Wieczorami jest bardziej wzdęty, ale to wiadomo, że wtedy ciąża spożywcza :D
Chociaż dziś czuję takie jakby zakwasy na brzuchu, tak jakbym robiła brzuszki, ciekawe czy to od siedzenia przed kompem cały dzień, czy coś tam jednak rośnie :>

reklama
Hej dziewczyny.
Tak zasuwacie ze nie dam rady was nadrobić mam mojego brzdąca małego i nie mam kiedy nawet was poczytać. Oj cieżko bedzie przy dwójeczce :)
Przygotowania do ślubu tez pochłaniają moj czas a to juz tylko 2 tygodnie ehhh:)
Byłam wczoraj u lekarzy 2. Bo oczywiście sie nie zdecydowałam. Chciałam chodzić na NFZ i nie wiem jak oni sprawdzają ale ten z NFZ dwa razy sprawdzał na usg i twierdził ze ciąża mało rośnie bo niby o 5 dni jest spóźniona w porównaniu do pierwszego usg.
Natomiast drugiemu lekarzowi pokrył sie termin porodu z pierwszym usg. Czyli wychodzi w urodziny jeszcze nie męża :)
Wychodzisz od jednego lekarza ze ci sie płakać chce a drugi robi tego samego dnia badanie i jest wszystko ok gdzie drugie usg było robione bardzo dokładnie bo przez ok 20 minut patrzyłam na moje dzieciątko. Eh.. i teraz nie wiem czy chodzić na NFZ czy to bez sensu.
Jednak juz wybrałam szpital do porody i bedzie inny niz w pierwszej ciąży czyli można powiedzieć ze prawie jak pierwsza ciąża.
Oj wspaniałe jest patrzeć na bijące serduszko ruszające sie raczki i nóżki swojej dzidzi.
Co do płci to chce zdrowa dzidzie nieważne co bedzie ale dziewczynkę juz mamy :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Miałam to samo- mój prywatny wyliczył wiek ciazy równo co do dnia miesiączki a jak poszłam 2dni później na nfz to wyliczył 5dni młodsza! Ale widziałam na monitorze ze było napisane +-6dni, więc to chyba wina sprzetu

zem3tv73heitwzn6.png

uwo93e3k92cgh11g.png

Iśka90, tez mam tak samo. Nic nie przytylam, mam widoczny lekki trojkącik ponizej pępka, aż po spojenie. A poza tym wzdęty brzuch, ale to ewidentnie jelita glownie wieczorem. I tez chodze normalnie w dzinsach. A malenstwo ma juz ponad 3 cm.

Wy wszystkie mówicie o dużych brzuchach a u mnie prawie nic go nie widać !
Jest taki lekko zarysowany trójkącik w okolicy pod pępkiem, ale w spodnie się wszystkie normalnie zapinam. Wieczorami jest bardziej wzdęty, ale to wiadomo, że wtedy ciąża spożywcza :D
Chociaż dziś czuję takie jakby zakwasy na brzuchu, tak jakbym robiła brzuszki, ciekawe czy to od siedzenia przed kompem cały dzień, czy coś tam jednak rośnie :>
a która to Twoja ciąża?
ja juz mam lekki brzuszek, no ale to 4 ciąża. Za pierwszym razem zaczęło widać ok.14 tygodnia.

oar89n7312bz9t17.png

reklama
Iśka , kas ja nadal zapinam sie w spodnie, ale mam takie jak by z guma , juz ciasno sie robi, jak siadam musze rozpiac ;) chyba w kolejnych ciazach widac szybciej brzuch. Wstawilam fotke swojego w tym temacie o brzuszkach ;)

Do góry