reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
Inka nie mam parcia na plec, ale faktycznie jest tak, ze jak ktos ma dzieci tej samej plci to ludzie wypytuja kiedy zrobicie chlopca/dziewczynke ;) ja bardziej to w zartach mowie. Mam duzo znajomych co maja samych chlopcow :D zawsze tez sa jakies plusy, jak ogladam rodzinka.pl to fajnoe miec tyle chlopakow hihi
U mnie dzis lato, slonecznie, posiedzialam triche na dworku, ale praca czeka I nie ma zmiluj ;)

@inka.jestem ja myślę, że to trochę szukanie dziury w całym :) no bo to tak, jakby powiedzieć, że chęć posiadania córki jest spowodowana potrzebą przekazania dalej np. rodzinnych przepisów (wiem, bardzo seksistowski przykład ;) albo zaspokojeniem jeszcze dziedzięcego pragnienia posiadania lalki do strojenia :) Ale spotkałam się z męskim podejściem, że chciałby chłopca, bo o dziewczynkę się boi, że nie będzie umiał o nią zadbać i uchronić jej przed czyhajacymi niebezpieczeństwami :)

p19uskjojbeqaxq5.png

Przy pierwszym dziecku chciałam chłopca a mój D. córeczkę, teraz oboje chcemy dziewczynki więc może zdwojone siły zrobią swoje :D ja osobiście jestem praktycznie przekonana o tym, że będzie córa, nawet już przejrzałam księgę imion ale tylko żeńską część [emoji23]

Nadal mnie męczy przeziębienie, głowa boli podwójnie a tu nic nie można brać :/ zjadłam rosołek i znów leżę w łóżku :)

Dziewczyny, jak myslicie, jesli chodzi o pragnienie syna to czy to jest pragnienie kobiety plynace z niej samej czy tez podyktowane checia zadowolenia meza, rodziny, przekazania nazwiska dalej? Ja w pierwszej ciazy osobiscie nie mialam preferencji tak sama z siebie, chcialam po prostu zdrowe dziecko jednak mialam nadzieje, ze to bedzie syn bo wiedzialam jak bardzo moj maz pragnie syna. Teraz mysle sobie, ok jest juz syn to teraz chce corke. Parka jest najbardziej spolecznie porzadana i tak naprawde tylko wtedy kiedy masz parke otoczenie da Ci spokoj i nie bedzie dopytywac, ok to kiedy braciszek/siostrzyczka? Moja kolezanka z mezem na chrzcie mlodszej corki uslyszala jak kolega (ojciec osławionej parki)mowil do jej meza, ok chlopie, wszystko fajnie ale kiedy wreszcie tego syna zrobisz? Jak masz problem to ja ci moge pomoc. Masz deie corki to zle, bo maz pewnie nieszczesliwy, mas dwoch synow to fatalnie, na stare lata sama zostaniesz etc
To jest okropne.... albo tekst...lee znowu dziura... z ust rodZiny

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Wrocilam ze szkoly i spalam.dwie godzina a glowa te boli

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Ewela współczuje siedzenia na wykładach w taką senną pogodę. Ja przez 5 lat studiowałam zaocznie pracując jednocześnie specjalnie brałam nockę w pracy we czwartek i odrazu z nocki na zajęcia bo od rana w piątek. Pamiętam ile mnie to kosztowało. Podziwiam, a Ty jeszcze masz dzieciaczki! Ale cóż my kobiety jesteśmy zoorganizowane i zdolne:)

reklama
Do góry