Danielkowa
Fanka BB :)
rok temu mialam usuwana dolna 8 i o wiele bardziej i dluzej bolalo mnie po wyrwaniu, 5 dni niz bol ustąpił :/ dłuzej tez się rana goi, a zab wyrwany w 15 sekund bez szwów.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
rok temu mialam usuwana dolna 8 i o wiele bardziej i dluzej bolalo mnie po wyrwaniu, 5 dni niz bol ustąpił :/ dłuzej tez się rana goi, a zab wyrwany w 15 sekund bez szwów.
Rewelacja!!!Hi dziewczyny. Wczoraj mialam bardzo zajety dzien ale zaraz nadrobie Wasze wpisy. Mam nadzieje, ze wszystko u Was ok l. Moj maz wreszcie przylecial i dowiedzial sie o ciazy w taki sposob, ze na szafce nocnej zostawilam mu niespodzianke kompletnie sie niespodziewal i bardzo sie ucieszyl Zobacz załącznik 800774
Mi tez syn [emoji85]
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja mialam wyrywany zab 2 miesiace przed porodem przy delikatnym.znieczuleniu. zab .ie chcial wyjsc rozcinala go na 4 czesci. Ale najlepsze to ze nie chcialo sie zamknac... kosc wyszla na wierzch i bol masakryczny... dziura zasklepila sie dopiero po porodzie... do porodu nic... tragedia..juz nie dam sobie wyrwac w ciazyMam taka dziurę w ósemce, ze boje sie, ze lada dzień będzie tak bolec, a wtedy chyba sie załamie, bo żadnych leków wciąć nie bede mogła....
Przy pierwszej ósemce przed wyrwaniem to nawet ketonal nie pomógł...
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Taki mam zawód, który uwielbiam [emoji14]@estrelicia, ale super wiadomości nam podsyłasz
To i ja mam pytanie. Ząbki mam wszystkie zdrowe, ale od 2 lat mam problem z dolną szóstką. 2 lata temu była tam wymieniana plomba, dość głęboko. Niby wszystko ok, a po pół roku zaczęłam czuć ból na nagryzanie, na zimną wodę i kwaśne (nie cały ząb, tylko jedno miejsce dystalnie pod plombą). Odwiedzilam moją dentystkę. Nie stwierdziła żadnego podpsucia, zabondowała mi ząb. Od tamtej pory już nie boli od zimnego ani kwaśnego, ale nie nagryzę np orzecha, czy jakiejś pestki, bo boli. Pół roku temu (chciałam zrobić porządek przed ciążą) miałam bondowany ten ząb jeszcze raz, pomogło na jakiś czas. Dodam, że od tych dwóch lat, ząb boli delikatnie i tylko na nagryzanie, na pewno nie bardziej. Dentystka mówi, że ząb zdrowy...
I moje pytanie. Faktycznie jest zdrowy? Dlaczego boli na nagryzanie? Myślisz, że nie rozboli mnie w ciąży?