reklama
sylwkaq90
Fanka BB :)
Dziękuję, że pytasz :*@syska90 ja też walczę z sennością. No i mdłościami. Os 7 rano już się zaczęło. Właśnie sobie uświadomiłam, że wchodzę powoli w 9 tc, a to podobno zwiększone stężenie beta hcg i nasilenie objawów.
@sylwkaq90 co u Ciebie Kochana? Jak mdłości? Od jutra idziesz na l4?
@gabrika co u Ciebie? Pracujesz z domu?
Ja juz jestem na l4 od poniedziałku. Cale szczęście, bo bym chyba nie wytrzymała. Wczoraj mialam takie mdłości, że nawet zaliczyłam kibelek popoludniu. Nawet nie jadlam obiadu.
Oczywiscie jak cos zjem jest na chwile lepiej, ale najgorsze jest to, że nie mam na nic ochoty. Dzisiaj bylismy z mężem podpisywać kredyt i myślałam, że juz nie wytrzymama, ale na szczescie jakoś dałam rade
Teraz mam np. Ochotę na cos kwasnego bigos, krokiety czy pierogi z kapustą i grzybami. Moze zaraz Mężuś mi skoczy po coś.
Dobrze, że ma teraz wolne to mi dogadza..
Niestety dzisiaj i wczoraj podjadla chipsów i wlasnie pije pepsi. Zauważyłam, ze pomaga
U mnie z pryszczami nie ma problemu. Zawsze jakis przed okresem wyskoczył.
Mam niestety katar, jedna dziurka zatkana, ale nie jest zle.
A co do imion... Czekamy na wiadomość o płci. Mąż chce dla chlopca Jerzy (tak ma na imie moj tata i mial jego dziadek) ale mam nadzieję, że żartuje a dla dziewczynko podoba mi się Alicja. Będziemy jeszcze myśleć
Antonia2016
Ja mam lepsze i gorsze dni dziś mam ten gorszy. Miałam chociaż poodkurzac w domu a na nic siłDziewczyny, czy w czasie ciąży kiedy macie mdłości, miałyście jakiś dzień kiedy te mdłości były słabsze? Bo nie wiem czy już sobie wkrecam czy jak.
Bezkonserwantow
Mnie juz zaczynaja uwierać moje spodnie . Jak chce wygodnie siąść to muszę je rozpinać [emoji85]
Ja tez czuje sie fatalnie.
Odwiedziłam toaletę dwa razy, jeśli chodzi o mdłości to przeszły w miarę , ale przyszło straszne zmęczenie... jakbym przerzuciła tonę węgla.
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja tez czuje sie fatalnie.
Odwiedziłam toaletę dwa razy, jeśli chodzi o mdłości to przeszły w miarę , ale przyszło straszne zmęczenie... jakbym przerzuciła tonę węgla.
Bezkonserwantow
Jeszcze tylko z 6 tygodni [emoji23]
Moja koleżanka tez mnie tak pociesza [emoji23][emoji23]
reklama
estrelicia
Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z wizytami u dentysty? Normalnie bez stresu mogę iść wyrwać zęba ze znieczuleniem? Oczywiście cała w szoku na ostatniej wizycie zapomniałam zapytać [emoji85]
O w tym temacie jestem specjalistka [emoji14]
Generalnie nie zaleca się, żadnych chirurgicznych zabiegów stomatologicznych w pierwszym trymestrze, bo jest to "stres" dla organizmu matki. Więc jeśli to możliwe, najlepiej oczyścić ubytek, usunąć w znieczuleniu miazgę zęba jeśli jest jeszcze częściowo żywa i poczekać do II trymestru. Jeśli są wskazania, czyli stan zapalny, obrzęk itp to dentysta przepisze delikatny antybiotyk, po konsultacji z ginekologiem. Natomiast jeśli stan zapalny się nie wyciszy, to wtedy pewnie w osłonie antybiotykowej trzeba będzie usunąć Ale to w sumie zdarza się naprawdę rzadko.
Problem jest tylko taki, że to 8, czyli z definicji ząb, który jest problematyczny przy ekstrakcji A górna czy dolna?
Jeśli chodzi o znieczulenia to tak jak wyżej - lepiej nie, ale są bezpieczne jak artykaina, czy mepiwakaina, których można używać u ciężarnych
Uff, chyba wszystko w temacie