reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
ja jem duzo owocow, odrzucaja mnie słodkosci. Mam ochote na rzeczy konkretne i zdrowe. Ostatnio moim ulubionym sniadaniem jest grahamka z hummusem i rzodkiewkami :) I np. nie mogę payrzeć na miód czy dzem a przed ciązą moglabym tylko to jesc

oar89n7312bz9t17.png

Zadne znieczulenie w ciazy nie jest bezpieczne. Wszystko zalezy od tego czy konieczne jest np. wyrwanie zeba czy mozna z tym poczekac do II trymestru gdzie znieczulenie jest bezpieczniejsze

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja ogólnie jem wszystko tak jak przed ciążą tylko do słodkiego mnie nie ciągnie, nie mam jakiś konkretnych smaków ale też nie odrzuciło mnie od mięsa jak w poprzedniej ciąży choć nie pamiętam czy to nie było jakoś w późniejszym etapie ciąży ;)

Też myślę, że najlepiej czekać z wyrywaniem zęba do drugiego trymestru ale jak jest jakaś pilna sprawa to pewnie dentyści maja jakieś sposoby hmm

Ja mam to samo, ciągłe uczucie ssania w żoładku, ale jedzeenie pomaga na 5 minut i znów czuję jakby głód a mdłości. Chociaż czasem są gorsze dni, a czasem lepsze jesli chodzi o mdłości.
Podam wam moje przykładowe posiłki, dla zainteresowanych.
1. 2 kanapki z pastą jajeczną z awokado i ogórkiem kiszonym, 1 kanapka z masłem i pomidorem <3
2. 2 tosty francuskie (maczany chleb w jajku z mlekiem), banan, kakao
3. pomarańcza
4. Ziemianki, kotlet, surówka z warzyw
5. jabłko <3, jakaś kanapka
6. bułka z serem żółtym, warzywami

LUB

1. 4 małe tosty z dżemem i miodem
2. jogurt z płatkami owsianymi i kiwi, jabłko
3. pomidorowa <3, makaron z białym serem i jagodami
4. surowy buraczek
5. 2 kanapki z łososiem w sosie pomidorowym z puszki
6. 2 kanapki z jajkiem i warzywami

U mnie nadal problemy z jedzeniem, nadal jem wybiorczo i tylko to na co mam ochote, czyli glownie warzywa I owoce. Dzis zupa warzywna! Tez ssie mnie co chwile , wiec musze cos przekasic, bo jak nie to robi mi sie strasznie noedobrze

Mam takie okropne uczucie ssania w brzuchu, jakbym nie jadła ze trzy dni. I tak jest praktycznie co chwilę , do tego robi mi sie wtedy niedobrze i w ogole ciezko przełknąć mi cokolwiek, prawie na nic nie mam ochoty, wiec staram sie wybierać cos takiego bardziej polplynnego, typu kisiel, serek wiejski, jogurty pitne.
ja też ciągle jestem głodna... biorę sobie do pracy przekąski typu suszona żurawina, orzeszki, marchewka itp, bo też ciągle bym coś jadła, a nie chcę wyglądać jak słonica :D

mam jeszcze w szafce słonecznik, często też podjadam rzodkiewki i czerwoną paprykę. Chociaż mój i tak się ze mnie śmieje, że taki apetyt mam :)

reklama
Czyli z nami wszystko w porzadku :D
Najgorzej mam w sklepie, dzis rano robilam zakupy i w kasie schodziło baaaardzo dlugo, a ja myślałam, ze fikne albo z głodu albo z tych mdłości.

Tak narzekam, ale w sumie to dobrze, ze czuje te ciążę, uspokaja mnie to :)

Jade zaraz do lumpa, dzis najniższe ceny! :D ostatnio nakupowalam swetry nówki sztuki z metkami po 3,50 zl!! :D musze tylkoo sie najeść na zapas :D

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry