reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

mi wlasnie po sexie w pierwszej ciazy poszlo krwawienie.
mialam orgazm i skurcze macicy doprowadzily do pekniecia krwiaka i krwawienia. dodam ze o pierwsze dziecko staralismy sie prawie dwa lata
jak zobaczylam ta krew na przescieradle to czulam sie podle, ze przez swoja przyjemnosc zagrozilam upragnionemu dziecku
wyobrazacie sobie jeszcze raz isc z facetem do lozka w ciazy po takim przezyciu?
ja mam niestety juz psychiczna bariere i delikatnie probowalam w drugim trymestrze po polowkowych i przed porodem.
teraz tez mam w nosie sex.

ale nie ma co popadac w paranoje bo jak ciaza zdrowa, mama zdrowa to warto probowac
jak wiadomo ciaza ciazy nie rowna.

Ostatnia edycja:
reklama
nie chce nic z gory mowić, ale juz drugi dzien jak te okropne mdlosci się zmniejszyly.. oby nie wrocily

oar89n7312bz9t17.png

Ja już od paru dni czuje się typowo ciążowo :( na szczęście nie całe dnie i odpuszcza czasem :-) męża perfumy tragedia, pies tragedia, niby głodna a na nic ochoty :( 1 kg w tydzień w dół :-) z czego akurat się cieszę bo i mam sporo ciała. We wtorek pierwsza wizyta u gin.

xnw40tc7sy506vxn.png
No to wizytujemy razem

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

moja gin pozwoliła mi na cwiczenia na orbitreku, oczywiscie nie forsujace. Pytalam jej ze wzgledu na to ze te cwiczenia bardzo dobrze działają na moj kregoslup.

oar89n7312bz9t17.png

U mnie przez tydzień były bardzo wyczuwalne objawy ciążowe, a teraz oprócz bólu piersi i rosnącego brzucha (tak, tak - widac już u mnie brzuch [emoji33][emoji33][emoji33][emoji33]) nie czuje nic.

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017
U mnie tez... masakra. Wieczorem to dopiero wyglada
Piękna fasolka! Super, ze jest już serduszko.
Odpoczywaj :)

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie też od dwóch dni mdlości łapią już tylko po południu lub wieczorem. Mam nadzieję, że z dzidzią wszystko ok. Ja na pewno będę się pytać o to nocne drętwienie konczyn. Wydaje mi się (a przynajmniej chcę tak myslec:D), ze krew teraz slabiej do konczyn doplywa, bo duze jej ilosci idą do macicy. A raczej nie mozliwe, zeby zarodek uciskał w rękę :D pocieszam się tym, ze to drętwienie nie jest jakies duze, a teraz po prostu czesto się budze i moze dlatego to zauwazam.

tez mi dretwieja, zawzse w ciazy mi dretwialy,
musze zupelnie idealnie lezec zeby przespac noc bez zdretwialej reki
mi lekarz mowil zeby sie wiecej ruszac bo to problemy z krazeniem sa

teraz napuchly mi palce, wygladaja jak paroweczki, we wczesniejszych ciazach mialam to ale duzo pozniej,
dobrze ze jutro juz wizyta, wypytam sie

W ogóle wczoraj powiedzieliśmy Synkowi o dzidziusiu :) bardzo się ucieszył. Powiedział, ze dzidziuś może spac u niego w pokoju, a on sam napompuje dzidziusiowi materac [emoji23]

Teściom tez wczoraj powiedzieliśmy. Jaka radość :) otworzyli od razu szampana :)

Moi rodzice wiedzieli wcześniej, ale ja przed mama nic nie ukryje :p za dobrze mnie zna

reklama
Do góry