reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

wiadomo, jeśli ktoś ma przeciwskazania to ryzykować nie będzie. Ale jesli nie ma takich to nie warto poscić bo po porodzie hormony u kobiet robia rozne figle i nie chodzi tu o zmeczenie opieka nad dzieckiem. Jesli kobieta ma ochotę to znajdzie mozliwosc. Ale czesto wiele miesiecy ochota nie wraca. Post tak, ale gdy sa przeciwskazania.

oar89n7312bz9t17.png

reklama
@inka.jestem, byłam pewna, że dziś przylatuje mąż i że dziś masz wizytę, coś mi się pomieszało :)

@Danielkowa, @Mycha07 oczywiście zakładamy, że każda z nas chodzi do dobrego ginekologa, który dba o dobro swoich pacjentek, a więc mówienie, że dobry gin pozwoli na współżycie jeśli z ciążą jest wszystko w porządku jest trochę nie na miejscu, no bo od tak tego nie mówi :)
Oczywiście, że każda ciąża jest inna i jednej w ogóle nie zaszkodzi to, co u innej może doprowadzać do nieszczęścia, ale teraz są inne czasy, organizmy coraz słabsze, jest zdecydowanie więcej powikłań niż ileś tam lat temu, a lekarze przecież nie zalecają czegoś od tak, bo sobie wysysają z palca różne historyjki. Gdyby lekarze się zdawali na samą naturę, ile osób nie miałoby dziś dzieci, bo czasem wystarczy jeden lek, dzięki któremu szczęśliwie donosimy ciążę... :)

Hej
Mamy nadzieję, że dołączymy tutaj na 9 nudnych miesięcy :)
Dzisiaj 5t3d, test robiłam w zeszłą środę, bo stwierdziłam, ze abo umieram, albo w ciąży jestem ;)
Decyzję o drugim dziecku podjęliśmy w lipcu zeszłego roku, ale chyba za bardzo nakręciłam się i nic z tego nie wychodziło...w lutym odpuściłam i bach dwie kreski :D
W środę mam pierwszą wizytę i mam nadzieję, że zobaczę już serduszko :)
Jestem już mamą Alanka urodzonego w 2013 r teraz mam nadzieję na córeczkę ;)
Nasze dziecko nie jest efektem walentynek, bo 15 lutego dostałam okres :D
Hej. Witaj. Ja też mam syna 2013r :) z kad jesteś?

Jesteśmy już w domu :) dzidziuś nadgonil i jest tylko 1 dzień młodszy niż to wynika z om.
Serduszko bije 138 na minutę.
Ma już ponad cm
Jestem spokojna i szczęśliwa :) :) Zobacz załącznik 800240

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

Widzisz!!!! :) wiedziałam że tak będzie ❤

mimi ty chyba masz 2komiry na zdjęciach usg...
matko lepiej nie robić sobie paznokci w sensie hybrydy itp. bo to jednak naśwuetlanie
miesiąc temu znajoma urodziła dziewczynkę wczoraj miała czaszkę otwieraną, bo torbiel rósł malutkiej w główce, już druga operacja, bo były dwa
a ona przez całą ciążę robiła hybrydę
może to nie mieć zeiązku ale jednak mnie M już nie pozwolił, nawet włosów nie daje mi farbować

bio oil urstował mnie w ost. ciąży, nic nie pomagało na swędzenie skóry tylko to

ale czadowo, że już 1bąbel fika koziołki
mnie też w tej chwili boli po środku w dole brzucha
ale mi doszły wiatry do mich wzdęć, z wc korzystam tak ze 3razy dziennie, bobkowo, ale bez zatwardzeń na szczęście, też kupiłam sobie koper włoski
też bardzo mi pachną banany i smakują

któraś pisała, że po okresie było plamienie 3dni, ja też tak miałam, tyle, że jak 10-12 miałam to plamienie to współżyliśmy dopiero 18.02 i od tego dnia liczę początek ciąży
myślicie, że zapłodnienie już było 10.02?
okres ost. normalny miałam 27-31.01

Co to są komiry? :)

@89Katia, nooo cudowne wiadomości, ale się cieszę! Kurczę, aż się wzruszyłam :D mówiłam, że mamy tak wszystkie dotrwać do listopada ! to będzie cudowny rok :)

Któraś z Was pisała, że po seksach dostała plamień i krwiaka... na ostatniej wizycie mówił mi gin, żeby się wstrzymać ze współżyciem do 13 tygodnia, bo już niejedno poronienie widział na skutek stosunku we wczesnej ciąży. Trochę się wtedy zdziwiłam, bo myślałam, że jak wszystko z ciążą ok to nie powinno być zagrożenia, a tu dzisiaj czytam o takich rzeczach ! Teraz to strach nawet i w późniejszej ciąży... :D
Moje libido w tej chwili i tak jest równe zeru, więc nie ma problemu, ale ciekawe czy w drugim trymestrze się odmieni.. bo biada mężu memu będzie :D

Jeśli chodzi o drętwienie kończyn, też to u siebie zauważyłam. Jak któraś zapyta o to lekarza, chętnie się dowiem co odpowiedział :)

@inka.jestem ciekawe jak Twoja wizyta, pochwal no się, widziałaś serduszko? :)
No moje libido też było równe zeru, Ale ostatnio coś mi się odmieniło, skonsultowałam to z lekarzem i on nie widział przeciwwskazań... Nawet nie chcę myśleć do czego mogliśmy doprowadzić [emoji32] Nie wiem czy w ogóle jeszcze zdecydujemy się na sex do końca ciąży... Z drugiej strony ciąża nie trwa wiecznie [emoji6] A zdrowie Maluszka NAJWAŻNIEJSZE [emoji173]

w57v3e3ktmvwxeii.png

Ja uwazam ze wszystko w rekach natury I takich bzdur jak poronienie spowodu sexu to nie slyszalam! Widocznie tak mialo byc I czy byl by sex czy nie, ciaza zakonczyla by sie poronieniem. Nie popadajcie w paranoje ;) Dobre nastawienie I bedzie wszystko dobrze ;)
Czekam z wizytami do 13tygodnia, bo wtedy jest juz duza szansa na donoszenie. Nie chce nie potrzebnie sie stresowac I pozniej rozczarowac. Im mniej wiem poki co tym lepiej.
I tu się nie zgodzę... Mój lekarz twierdzi, że orgazm może powodować skurcze macicy, a co za tym idzie, logiczne że może doprowadzić do poronienia... Oczywiście nie w każdym przypadku tak może być, moja pierwsza ciąża była bezproblemowa mimo dużego libido [emoji6]

w57v3e3ktmvwxeii.png

W ogóle bardzo bym chciała podziękować Wam za wsparcie. Wczoraj w tych emocjach zupełnie o tym zapomniałam. Dziękuje, ze trzymaliście kciuki za mnie i za moja Fasolkę :) [emoji173][emoji170][emoji171][emoji173]️

Dzień dobry Kobietki!

Ja się wczoraj niemałego strachu najadłam... dostałam lekkiego plamienia wieczorem, więc szybko pojechaliśmy na SOR. Okazało się na szczęście, że pojawił się na szyjce jakiś nieduży polip i to on był powodem plamienia. Dostałam na wszelki wypadek Duphaston. No ale stres był ogromny... Teraz czekam na środową wizytę u mojego gin. Mam nadzieję, że faktycznie z fasolką wszystko w porządku.

Co do celibatu to my też od początku pościmy ;)

reklama
@Adrianna.em dobrze, ze pojechaliście do szpitala. Przykro mi, ze się stresowałas. Całe szczęście wszystko skończyło się dobrze. Odpoczywaj :)

Do góry