reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Ja już od paru dni czuje się typowo ciążowo :( na szczęście nie całe dnie i odpuszcza czasem :-) męża perfumy tragedia, pies tragedia, niby głodna a na nic ochoty :( 1 kg w tydzień w dół :-) z czego akurat się cieszę bo i mam sporo ciała. We wtorek pierwsza wizyta u gin.

xnw40tc7sy506vxn.png

reklama
Kurde, nie chciałam wysyłać odrazu. Tak więc, byłam na izbie. Lekarka zrobiła USG. Akcja serca się juz zaczęła, fasola o jakieś 4 dni starsza. To moje krwawienie spowodowane jest wynaczynieniem. Coś tam się odkleja. Mam odgorny nakaz leżenia. Jutro idę do rodzinnego po zwolnienie. Wizyta u ginekologa 5 kwietnia.

@inka.jestem, byłam pewna, że dziś przylatuje mąż i że dziś masz wizytę, coś mi się pomieszało :)

@Danielkowa, @Mycha07 oczywiście zakładamy, że każda z nas chodzi do dobrego ginekologa, który dba o dobro swoich pacjentek, a więc mówienie, że dobry gin pozwoli na współżycie jeśli z ciążą jest wszystko w porządku jest trochę nie na miejscu, no bo od tak tego nie mówi :)
Oczywiście, że każda ciąża jest inna i jednej w ogóle nie zaszkodzi to, co u innej może doprowadzać do nieszczęścia, ale teraz są inne czasy, organizmy coraz słabsze, jest zdecydowanie więcej powikłań niż ileś tam lat temu, a lekarze przecież nie zalecają czegoś od tak, bo sobie wysysają z palca różne historyjki. Gdyby lekarze się zdawali na samą naturę, ile osób nie miałoby dziś dzieci, bo czasem wystarczy jeden lek, dzięki któremu szczęśliwie donosimy ciążę... :)
No tak , a jesli kobieta nie jest u zadnego gina przez cala ciaze, a pierwsze usg ma w drugim trymestrze to jak zgadnac ze moze czy nie ;)

Ja już od paru dni czuje się typowo ciążowo :( na szczęście nie całe dnie i odpuszcza czasem :-) męża perfumy tragedia, pies tragedia, niby głodna a na nic ochoty :( 1 kg w tydzień w dół :-) z czego akurat się cieszę bo i mam sporo ciała. We wtorek pierwsza wizyta u gin.

xnw40tc7sy506vxn.png

U mnie przez tydzień były bardzo wyczuwalne objawy ciążowe, a teraz oprócz bólu piersi i rosnącego brzucha (tak, tak - widac już u mnie brzuch [emoji33][emoji33][emoji33][emoji33]) nie czuje nic.

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

U mnie przez tydzień były bardzo wyczuwalne objawy ciążowe, a teraz oprócz bólu piersi i rosnącego brzucha (tak, tak - widac już u mnie brzuch [emoji33][emoji33][emoji33][emoji33]) nie czuje nic.

Ja czuję większy brzuch ale niewiem czy rzeczywiście się powiększył....

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
Ja czuję większy brzuch ale niewiem czy rzeczywiście się powiększył....

hchy43r8h8l5x99d.png

U mnie zdecydowanie widac. Przed ciąża miałam raczej płaski brzuszek, a teraz widac już konkretnie. Nawet rano. Wieczorem to wiadomo, ze brzuch jak balon [emoji12]
Wiedziałam, ze w drugiej ciąży brzuch wychodzi szybciej, ale nie spodziewałam się, ze aż tak [emoji15]

Do góry