reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

mi wlasnie po sexie w pierwszej ciazy poszlo krwawienie.
mialam orgazm i skurcze macicy doprowadzily do pekniecia krwiaka i krwawienia. dodam ze o pierwsze dziecko staralismy sie prawie dwa lata
jak zobaczylam ta krew na przescieradle to czulam sie podle, ze przez swoja przyjemnosc zagrozilam upragnionemu dziecku
wyobrazacie sobie jeszcze raz isc z facetem do lozka w ciazy po takim przezyciu?
ja mam niestety juz psychiczna bariere i delikatnie probowalam w drugim trymestrze po polowkowych i przed porodem.
teraz tez mam w nosie sex.

ale nie ma co popadac w paranoje bo jak ciaza zdrowa, mama zdrowa to warto probowac
jak wiadomo ciaza ciazy nie rowna.
Boże, dokładnie to samo czułam jak zaczęłam krwawić... Nie wybaczyłabym sobie gdybyśmy zaszkodzili Maluszkowi [emoji22]

w57v3e3ktmvwxeii.png

reklama
W ogóle wczoraj powiedzieliśmy Synkowi o dzidziusiu :) bardzo się ucieszył. Powiedział, ze dzidziuś może spac u niego w pokoju, a on sam napompuje dzidziusiowi materac [emoji23]

Teściom tez wczoraj powiedzieliśmy. Jaka radość :) otworzyli od razu szampana :)

Moi rodzice wiedzieli wcześniej, ale ja przed mama nic nie ukryje [emoji14] za dobrze mnie zna

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017
U nas też radość synka :) jak nie wiedział to mówił że nie chce żadnej dzidzi A jak się dowiedział to aż skakał z radości i całował dzidzie przez brzuch :)
My dziś powiemy wszystkim. Moja mama wie od początku ;)

hchy43r8h8l5x99d.png

Mnie też od dwóch dni mdlości łapią już tylko po południu lub wieczorem. Mam nadzieję, że z dzidzią wszystko ok. Ja na pewno będę się pytać o to nocne drętwienie konczyn. Wydaje mi się (a przynajmniej chcę tak myslec:D), ze krew teraz slabiej do konczyn doplywa, bo duze jej ilosci idą do macicy. A raczej nie mozliwe, zeby zarodek uciskał w rękę :D pocieszam się tym, ze to drętwienie nie jest jakies duze, a teraz po prostu czesto się budze i moze dlatego to zauwazam.
Tak się zastanawiam czy drętwienie nie może być objawem zakrzepicy... Może zapytaj lekarza o coś na lepsze krążenie? Acard albo ZAAX (polecam, sama stosuję-jest całkowicie bezpieczny w ciąży) [emoji4]

w57v3e3ktmvwxeii.png

Mnie to najbardziej boli ze w pracy musialam powiedziec bo zwolnienie. A rodzice jeszcze nie wiedza. A przy tym przyszly tata to najchetniej chcialy zebym nic nie mowila bo boi sie czy napewno wszystko skonczy sie ok. Niby go rozumiem bo tez sie boje ale jednoczesnie chcialabym obwiescic calemu światu jaka jesyem happy :)

m3sxskjo6qsoarci.png

Ja tez swoim rodzicom powiedzialam przez skype :D nie mogli się już doczekać a ja tak bardzo chciałam komuś powiedzieć jaka jestem szczęśliwa :) do pl wybieram się dopiero w maju bo lekarz odradzil mi teraz latać (plamienia) więc nie wytrzymalabym do maja :p

KAsiu, biorę profilaktycnie i acard i heparynę w zastrzykach. Wiec chyba to nie to.
Tak się zastanawiam czy drętwienie nie może być objawem zakrzepicy... Może zapytaj lekarza o coś na lepsze krążenie? Acard albo ZAAX (polecam, sama stosuję-jest całkowicie bezpieczny w ciąży) [emoji4]

w57v3e3ktmvwxeii.png

Ostatnia edycja:
Ja już od paru dni czuje się typowo ciążowo :( na szczęście nie całe dnie i odpuszcza czasem :-) męża perfumy tragedia, pies tragedia, niby głodna a na nic ochoty :( 1 kg w tydzień w dół :-) z czego akurat się cieszę bo i mam sporo ciała. We wtorek pierwsza wizyta u gin.

xnw40tc7sy506vxn.png

Antonia a czujesz się tak samo jak w poprzednich ciążach ?
Będziemy trzymać kciuki we wtorek [emoji6][emoji110]️
Ty bierzesz l4 już teraz jak dobrze pamietam?

U mnie przez tydzień były bardzo wyczuwalne objawy ciążowe, a teraz oprócz bólu piersi i rosnącego brzucha (tak, tak - widac już u mnie brzuch [emoji33][emoji33][emoji33][emoji33]) nie czuje nic.

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

U mnie to samo [emoji39] co jest mega dziwne bo w poprzedniej ciąży zapachy to była masakra (do lodówki nie mogłam zajrzeć, perfumy rozdalam itp) teraz nic a nic. Kawa smakuje jak smakowała. Zmęczenia nawet brak ... od czasu do czasu taka niemoc ale poza tym chodzę spać późno tak jak zawsze chodziłam. A w poprzedniej ciąży po pracy spanie, wieczorem prysznic i dalej spanie ...
Tylko piersi bolą czego znów nie było w poprzedniej ciąży ... dziwne [emoji848]

moja gin pozwoliła mi na cwiczenia na orbitreku, oczywiscie nie forsujace. Pytalam jej ze wzgledu na to ze te cwiczenia bardzo dobrze działają na moj kregoslup.

oar89n7312bz9t17.png

Ja mam zielone światło na jogę ale od 12 tygodnia ... już się nie mogę doczekać [emoji4]

Dziewczyny gratuluje wszystkim pięknych fasolek [emoji7]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry