reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

@89Katia, nooo cudowne wiadomości, ale się cieszę! Kurczę, aż się wzruszyłam :D mówiłam, że mamy tak wszystkie dotrwać do listopada ! to będzie cudowny rok :)

Któraś z Was pisała, że po seksach dostała plamień i krwiaka... na ostatniej wizycie mówił mi gin, żeby się wstrzymać ze współżyciem do 13 tygodnia, bo już niejedno poronienie widział na skutek stosunku we wczesnej ciąży. Trochę się wtedy zdziwiłam, bo myślałam, że jak wszystko z ciążą ok to nie powinno być zagrożenia, a tu dzisiaj czytam o takich rzeczach ! Teraz to strach nawet i w późniejszej ciąży... :D
Moje libido w tej chwili i tak jest równe zeru, więc nie ma problemu, ale ciekawe czy w drugim trymestrze się odmieni.. bo biada mężu memu będzie :D

Jeśli chodzi o drętwienie kończyn, też to u siebie zauważyłam. Jak któraś zapyta o to lekarza, chętnie się dowiem co odpowiedział :)

@inka.jestem ciekawe jak Twoja wizyta, pochwal no się, widziałaś serduszko? :)

reklama
Jesteśmy już w domu :) dzidziuś nadgonil i jest tylko 1 dzień młodszy niż to wynika z om.
Serduszko bije 138 na minutę.
Ma już ponad cm
Jestem spokojna i szczęśliwa :) :) Zobacz załącznik 800240

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

Katia cudnie !!! [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️ bardzo się cieszę

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Laski!
wiem że nie w temacie, aleeee popsuła mi się prostownica, muszę kupować nową na cito. Może któraś zna się bardziej w temacie i może polecić jakąś fajną z wyświetlaczem lcd?

@89Katia, nooo cudowne wiadomości, ale się cieszę! Kurczę, aż się wzruszyłam :D mówiłam, że mamy tak wszystkie dotrwać do listopada ! to będzie cudowny rok :)

Któraś z Was pisała, że po seksach dostała plamień i krwiaka... na ostatniej wizycie mówił mi gin, żeby się wstrzymać ze współżyciem do 13 tygodnia, bo już niejedno poronienie widział na skutek stosunku we wczesnej ciąży. Trochę się wtedy zdziwiłam, bo myślałam, że jak wszystko z ciążą ok to nie powinno być zagrożenia, a tu dzisiaj czytam o takich rzeczach ! Teraz to strach nawet i w późniejszej ciąży... :D
Moje libido w tej chwili i tak jest równe zeru, więc nie ma problemu, ale ciekawe czy w drugim trymestrze się odmieni.. bo biada mężu memu będzie :D

Jeśli chodzi o drętwienie kończyn, też to u siebie zauważyłam. Jak któraś zapyta o to lekarza, chętnie się dowiem co odpowiedział :)

@inka.jestem ciekawe jak Twoja wizyta, pochwal no się, widziałaś serduszko? :)
jesli chodzimy do dobrego ginekologa i nie widzi on zadnych przeciwskazan do wspołzycia, to myslę że nie ma co sobie odmawiać jeśli jest ochota, bo wiadomo po porodzie z ta ochota bywa różnie ;)

oar89n7312bz9t17.png

Katia ale super, widzisz niepotrzebnie się martwilas :)

O dretwieniu kończyn słyszałam, ale na późniejszych etapach ciąży, ciekawe co Wam dolega, bo niemożliwe, żeby maluszek na coś uciskal :/

Dzisiaj mam tragiczny dzień, od rana zmęczona, rozdrazniona, bolacy brzuch itd. Też tak macie, że jeden dzień super na chodzie, a kolejny do bani? A no i bolą mnie dzisiaj tak piersi, że rozważam odcięcie ;)

@gabrika nie panikuj, wszystko jest w porządku na szczęście :)

p19uskjojbeqaxq5.png

Ja uwazam ze wszystko w rekach natury I takich bzdur jak poronienie spowodu sexu to nie slyszalam! Widocznie tak mialo byc I czy byl by sex czy nie, ciaza zakonczyla by sie poronieniem. Nie popadajcie w paranoje ;) Dobre nastawienie I bedzie wszystko dobrze ;)
Czekam z wizytami do 13tygodnia, bo wtedy jest juz duza szansa na donoszenie. Nie chce nie potrzebnie sie stresowac I pozniej rozczarowac. Im mniej wiem poki co tym lepiej.

mimi ty chyba masz 2komiry na zdjęciach usg...
matko lepiej nie robić sobie paznokci w sensie hybrydy itp. bo to jednak naśwuetlanie
miesiąc temu znajoma urodziła dziewczynkę wczoraj miała czaszkę otwieraną, bo torbiel rósł malutkiej w główce, już druga operacja, bo były dwa
a ona przez całą ciążę robiła hybrydę
może to nie mieć zeiązku ale jednak mnie M już nie pozwolił, nawet włosów nie daje mi farbować

bio oil urstował mnie w ost. ciąży, nic nie pomagało na swędzenie skóry tylko to

ale czadowo, że już 1bąbel fika koziołki
mnie też w tej chwili boli po środku w dole brzucha
ale mi doszły wiatry do mich wzdęć, z wc korzystam tak ze 3razy dziennie, bobkowo, ale bez zatwardzeń na szczęście, też kupiłam sobie koper włoski
też bardzo mi pachną banany i smakują

któraś pisała, że po okresie było plamienie 3dni, ja też tak miałam, tyle, że jak 10-12 miałam to plamienie to współżyliśmy dopiero 18.02 i od tego dnia liczę początek ciąży
myślicie, że zapłodnienie już było 10.02?
okres ost. normalny miałam 27-31.01

Ja uwazam ze wszystko w rekach natury I takich bzdur jak poronienie spowodu sexu to nie slyszalam! Widocznie tak mialo byc I czy byl by sex czy nie, ciaza zakonczyla by sie poronieniem. Nie popadajcie w paranoje ;) Dobre nastawienie I bedzie wszystko dobrze ;)
Czekam z wizytami do 13tygodnia, bo wtedy jest juz duza szansa na donoszenie. Nie chce nie potrzebnie sie stresowac I pozniej rozczarowac. Im mniej wiem poki co tym lepiej.
Nie zgodzę się. Seks w pierwszym trymestrze i tym samym orgazm u kobiety może doprowadzić do skurczy które mogą tym samym powodować poronienie we wczesnej ciąży. Dlatego wielu lekarzy zaleca wstrzemięźliwość w 1wszym trymestrze.

Za to 2gim kobiece libido podobno eksploduje, ale jeżeli wszystko jest ok to można szaleć ;)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
mimi ty chyba masz 2komiry na zdjęciach usg...
matko lepiej nie robić sobie paznokci w sensie hybrydy itp. bo to jednak naśwuetlanie
miesiąc temu znajoma urodziła dziewczynkę wczoraj miała czaszkę otwieraną, bo torbiel rósł malutkiej w główce, już druga operacja, bo były dwa
a ona przez całą ciążę robiła hybrydę
może to nie mieć zeiązku ale jednak mnie M już nie pozwolił, nawet włosów nie daje mi farbować

bio oil urstował mnie w ost. ciąży, nic nie pomagało na swędzenie skóry tylko to

ale czadowo, że już 1bąbel fika koziołki
mnie też w tej chwili boli po środku w dole brzucha
ale mi doszły wiatry do mich wzdęć, z wc korzystam tak ze 3razy dziennie, bobkowo, ale bez zatwardzeń na szczęście, też kupiłam sobie koper włoski
też bardzo mi pachną banany i smakują

któraś pisała, że po okresie było plamienie 3dni, ja też tak miałam, tyle, że jak 10-12 miałam to plamienie to współżyliśmy dopiero 18.02 i od tego dnia liczę początek ciąży
myślicie, że zapłodnienie już było 10.02?
okres ost. normalny miałam 27-31.01
Mnie gin powiedziała ze hybryda nie jest szkodliwa. Nie można robić tylko akrylowych paznokci, ponieważ akryl ma dużo szkodliwych składników.

Co do farbowania włosów to zdania są podzielone, pisałam o tym wcześniej wiec nie będę się powtarzać. Nie mniej jednak nie ma rzetelnych badań w kwestii szkodliwości farbowania włosów w ciąży, wiec ja według zaleceń mojej gin do końca 1wszego trymestru nie fabuje. Są jednak i takie dziewczyny które w ogóle z tego rezygnują.

Proszę Was weryfikuje informacje które tutaj piszemy, jest milion informacji na ten temat w internecie, np tutaj:

Link do: Kosmetomama radzi – kosmetyki i zabiegi bezpieczne w okresie ciąży

reklama
:) taki trening wstrzemiezliwosci dobrze robi na przyszlosc. Po porodzie, pologu, czlowiek czesto jest tak zmeczony calodobowa opieka nad niemowlakiem, ze mu nie w glowie sex. Dopiero jak synek nam zaczal w miare ok sypiac (czyt 2 pobudki w nocy) to sexualnoe odżyliśmy ;)
W ciazy z synkiem mielismy bana na wspolzycie (liczbe zblizen mozemy policzyc na palcach - zawsze po sexie mialam bole brzucha i skurcze) jestesmy ludzie a nie zwierzeta to u imie wyzszego celu, spokojnie mozna troche popościć.
Zgadzam się z Tobą :)

Do góry