reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Juz mi sie literki myla... dzis dzien z nudnoscismi jee to sygnal ze jest ok.. musze zaraz klasc sie spac bo jutro uczelnia....ps zauwazylam ze mam pociag do bananow za ktorymi nie przepadalam...a odrzuca mnie od ulubionych jablek

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
W pierwszej ciazy zajadalam sie bananami zwlaszcza napoczatku, to chyba znak, ze sa duze braki bialka :D na mdlosci pomagal mi banan, teraz na sama mysla o bananch mnie mdli ;)

reklama
Co do rozstępów to jestem zdania że jak ktoś ma tendencję to choćby się smarowal dziesięcioma różnymi kremami to i tak będzie mieć. Wg mnie bio oil to strata kasy. Osobiście polecam oliwkę :) całą ciążę używałam tylko tej w żelu na mokre ciało pod prysznicem i nie mam żadnego rozstepu po ciąży (ale ogólnie to mam ich trochę po okresie dojrzewania). Ciekawe czy teraz mnie oszczędzi.

Mimi powodzenia jutro;)
Niedokonca, jesli odpowiednio wczesnie zaczniemy sie smarowac I to 2-3razy dziennie, to beda minimalne albo w ogole. :) ale trzeba dobry krem miec. Oliwka mnie uczulala

Moja mama jak była ze mną w ciazy, mowila, ze kupiła sobie super drogi krem jak na tamte czasy. Bardzo go oszczędzała. Smarowała tylko brzuch, bo na piersi było jej szkoda. Na brzuchu 0 rozstępów, a na piersiach są.

f2w39n73te1rwg8n.png

Dziewczyny czy któraś z was miała plamienia ? Właśnie trafiłam do szpitala :( miałam delikatnie zarozowiony sluz i ból brzucha. Zaczęło się po godzinie 16, o 20 byliśmy już w szpitalu. Narazie zrobili mi badania krwi (wszystko jest ok) wymazy z pochwy (wyniki będą rano). Rano mam dopiero usg- zresztą pierwsze dopiero. Jestem spanikowana i cały czas płacze :( rok temu poronilam w 7 tc.. na ta chwilę lekarze mi nic nie powiedzieli oprócz tego że mam leżeć. Jestem w Anglii tu nie dają żadnych leków na podtrzymanie. Myślicie że wszystko będzie ok z kruszynka ? może jednak ktoś miał takie plamienia

Dziewczyny czy któraś z was miała plamienia ? Właśnie trafiłam do szpitala :( miałam delikatnie zarozowiony sluz i ból brzucha. Zaczęło się po godzinie 16, o 20 byliśmy już w szpitalu. Narazie zrobili mi badania krwi (wszystko jest ok) wymazy z pochwy (wyniki będą rano). Rano mam dopiero usg- zresztą pierwsze dopiero. Jestem spanikowana i cały czas płacze :( rok temu poronilam w 7 tc.. na ta chwilę lekarze mi nic nie powiedzieli oprócz tego że mam leżeć. Jestem w Anglii tu nie dają żadnych leków na podtrzymanie. Myślicie że wszystko będzie ok z kruszynka ? może jednak ktoś miał takie plamienia
Czesc!
Ja mam plamienia od 5 tygodnia. Po pierwszej wizycie dostalam duphaston 2x1 - nic nie pomoglo, lekarz kazal zrobic bete bo nic nie widzial to byla sroda. W poniedzialek przyszlam z betą przyrastajaca prawidlowo i z plamieniami krwawymi. Nadal nie widzial zarodka natomiast znalazl ogromnego krwiaka ktory powoduje plamienia. Znow kazal bete robic i stosowac luteine dowcipnie 4x2. W srode beta przyrosla prawidlowo zrobil usg i byl zarodek z serduszkiem..... W ponedzialek nic a w srode zarodek i serduszko..
Co do plamien mam je nadal mimo luteiny i duphastonu.
W poniedzialek mam kolejna wizyte i mam nadzieje ze bedzie pieknie.
Nie denerwuj sie na zapas :)

Hej!

Wrrrr.... mieszkam przy dużym skrzyżowaniu, które jest intensywnie remontowane i panowie zaczęli już o 6 prace [emoji35][emoji35][emoji35] i po spaniu... zaraz o 7 przyjdą tez panowie od remontu elewacji bloku i będzie wesoło.

Jeśli chodzi o rozstępy to brzuch mam czysty po poprzedniej ciąży. A piersi są w rozstepach przez nawał pokarmu, który w ciągu kilku godzin zrobił moje piersi 3-4 razy wieksze. Okropne to było!!
Nie smarowałam się jakimiś super drogimi kremami. Pod koniec używałam z rossmanna z serii babydream :)

Miłego dnia wszystkim i dużo słońca [emoji295]️[emoji295]️[emoji295]️[emoji295]️

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

Cześć kobitki,
Wczoraj się przeforsowałam w robocie i dziś już plamienia. Jak to jest, że kiedyś kobiety do 9 miesiąca w polu robiły. Często na naszym etapie nie wiedziały że są w ciąży. A ja 6 tydzień i już drugie plamienia :(

reklama
Cześć kobitki,
Wczoraj się przeforsowałam w robocie i dziś już plamienia. Jak to jest, że kiedyś kobiety do 9 miesiąca w polu robiły. Często na naszym etapie nie wiedziały że są w ciąży. A ja 6 tydzień i już drugie plamienia :(
Kiedyś było inaczej. Organizm był hartowany, nie oslabiany antybiotykami.... oszczędzaj się

hchy43r8h8l5x99d.png

Do góry