reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
Uzywalyscie bio-oil? Bo zastanawiam sie czy warto go kupic pomimo starych rozstepow :-)
Mysle ze stare rozstepy to tylko laserowo mozna usunac. Ale jako zapobiegawczo na nowe czemu nie? :)

m3sxskjo6qsoarci.png

Bezkonserwantow ,takie klucia to rozciagajaca sie macica :D Tez tak mialam, czasami nawet bolesnie kulo.
Ja smaruje od poczatku Palmers cocoa butter, dla ciezarnych, dla mnie najlepszy :) zastanawialam sie tez nad tym bio oil , ale poki co balsam daje rade. Po co wam te wszystkie leki I hormony w ciazy? Jak czytam to chyba kazda cos bierze?

@Mycha07 ja biore bo poronilam pare razy teraz mialam problem zeby zajsc bo wszystko sie poprzestawialo ale jestem juz dalej niz zawsze wiec mam nadzieje ze bedzie dobrze

@Mycha07 no ja ten bio oil sie zastanawiam poki co zwykla oliwka sie smaruje ale zaniedlugo to nie wustarczy :-)

@Majeczka85 laserowo to w moich marzeniach:-) uzywalam kolagenu troche zbledly niektore poznikaly ale niewiem czy w ciazy ten kolagen jakos nie przeniknie do malenstwa szczerze to musialabym poczytac:-)

Jestem zła sama na siebie. .... przez wymioty i nudności lekarz nie zrobił mi dziś usg. .. z głodu bolał mnie brzuch od 3 dni nie miałam nic w żołądku. .... lekarz powiedział że nie zrobi mi usg bo i tak będę się wiercic z bólu zwłaszcza ze usg wykonywane jest przez brzuch a nie do pochwowo.... Ale dał mi tabletki przeciw wymiotne dziś po 15 zaliczyłam w końcu pierwszy posiłek i teraz wieczorkiem również..... Brzuch nie bolii wymiotow nie było jak narazie.... mam wrócić na usg w piątek za tydzień jak już lepiej się będę czuła i odzyskaj energi i prEdewsztstkim brzuch nie będzie boleć. ...

Jestem zła sama na siebie. .... przez wymioty i nudności lekarz nie zrobił mi dziś usg. .. z głodu bolał mnie brzuch od 3 dni nie miałam nic w żołądku. .... lekarz powiedział że nie zrobi mi usg bo i tak będę się wiercic z bólu zwłaszcza ze usg wykonywane jest przez brzuch a nie do pochwowo.... Ale dał mi tabletki przeciw wymiotne dziś po 15 zaliczyłam w końcu pierwszy posiłek i teraz wieczorkiem również..... Brzuch nie bolii wymiotow nie było jak narazie.... mam wrócić na usg w piątek za tydzień jak już lepiej się będę czuła i odzyskaj energi i prEdewsztstkim brzuch nie będzie boleć. ...
Pierwszy raz sie spotykam z usg przez brzuch na tym etapie ciazy... Szkoda ze nie widzialas Malucha :(
Dobrze natomiast ze zaczelas jesc :)
Smacznego :)
Tydzien szybko zleci :)

Hmm, ciężko mi to opisać [emoji85] jakby mnie coś kulo w szyjkę macicy... coś takiego [emoji15]

f2w39n73te1rwg8n.png
MIalam to samo w 6tc ! W jeden dzien ciągnącokłujące uczucie w pochwie, na następny dzień jakby szczypiącociągnace uczucie od cewki do pęcherza (ale przy siku nic nie bolało). Myslalam ze bierze mnie jakies zapalenie, ale na nast dzien nic juz nie czulam. Siostra mowi ze to wiązadla od wzgorka lonowego się rozciągaly

@Mycha07 ,niestety teraz wiele kobiet ma problemy m.in z hormonami czy immunologią, takie czasy. kiedys kobiety bez niczego zachodzily w ciąze, ciezko pracowaly i rodzily zdrowe dzieci. Ja bez lekow poronilabym kolejny raz. Dobrze, że jestesmy jednak w PL, bo tak to moglabym nie miec szans na dziecko.

Ostatnia edycja:
Pierwszy raz sie spotykam z usg przez brzuch na tym etapie ciazy... Szkoda ze nie widzialas Malucha :(
Dobrze natomiast ze zaczelas jesc :)
Smacznego :)
Tydzien szybko zleci :)
Poprzednia ciążę też miałam już pierwsze usg przez brzuch w 6tyg ....tylko może jest jakaś różnica w aparaturach tych we Francji a tymi w Polsce....wszystko jest ładnie widoczne i nawet słychać pukanie tak malutkiego serduszka.....usg wykonywane jest tu co miesiąc i zawsze na pamiątkę dostaje się z 15 zdjęć jak się pytałam ginekologa czemu nie do pochwowo.... odpowiedział że niema sensu i tak będzie tak samo widać przez brzuszek ..... z tym ze widać że sprzęt jest nowy .... i powiem szczerze ze w Polsce nigdy takiego nie widzialam

reklama
MIalam to samo w 6tc ! W jeden dzien ciągnącokłujące uczucie w pochwie, na następny dzień jakby szczypiąnociągnace uczucie od cewki do pęcherza (ale przy siku nic nie bolało). Myslalam ze bierze mnie jakies zapalenie, ale na nast dzien nic juz nie czulam. Siostra mowi ze to wiązadla od wzgorka lonowego się rozciągaly
No to uspokoilas mnie bo dokładnie tez tak mialam :)

m3sxskjo6qsoarci.png

Do góry